Sursă foto: antena1
Publicitate

■ vicepreşedintele PNL Neamţ, Lucian Micu, susţine că aşezarea pe scenă a membrilor biroului politic naţional nu s-a făcut după criterii care să indice disensiunile din partid ■ formaţiunea se pregăteşte de alegerile europarlamentare şi prezidenţiale ■

Din transmisiunea directă la televizor a şedinţei Consiliului Naţional al PNL s-a putut observa că, în primul rînd al sălii, la un scaun distanţă de preşedintele Klaus Iohannis, era aşezat viceliderul PNL Neamţ, Lucian Micu, primarul municipiului Roman. Edilul susţine că anul viitor, atunci cînd Iohannis care va fi susţinut de PNL pentru o nouă candidatură la funcţia de preşedinte al României, va trece într- o vizită şi prin Roman.

Sursă foto: antena1

Am fost prezent sîmbătă, 4 august, la Consiliul Naţional al PNL, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului. Ne-am bucurat de vizita preşedintelui Klaus Iohannis care ne-a transmis un mesaj, după care a părăsit sala. Noi am participat apoi la restul lucrărilor Consiliului Naţional, unde s-au aprobat strategia în ceea ce priveşte poziţia PNL şi modul în care se va organiza PNL în perspectiva alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale din 2019. S-au stabilit şi criteriile de eligibilitate ale membrilor PNL care vor candida pentru un loc de europarlamentar“, a declarat Lucian Micu, vicepreşedinte al PNL Neamţ. Acesta nu crede că aşezarea pe scenă a principalilor lideri ai PNL poate să însemne că în partid mai există o aripă Orban şi o aripă Blaga. De menţionat că deputatul Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte al PNL, era aşezat în stînga scenei, alături de Gheorghe Flutur de la Suceava, ştiut fiind că cei doi sînt consideraţi ca fiind oamenii lui Orban. „Nici vorbă de vreun indiciu că în interiorul partidului ar mai fi disensiuni. E drept că în PNL au fost cîteva discuţii, lucru care este normal pentru că orice partid este un organism viu, dar în cazul şedinţei Consiliului Naţional al PNL aşezarea în sală sau pe scenă nu a fost de natură să arate existenţa vreunei disensiuni în partid. A fost vorba de o aşezare a liderilor de aşa manieră încît să existe un echilibru în ceea ce priveşte funcţiile acestora în partid. În partea în care stătea domnul deputat Leoreanu stătea şi domnul Ilie Bolojan, liderul de la Bihor, domnul Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean de la Suceava, domnul Robert Sighiartău, deputat de Bistriţa şi secretar general al PNL, în timp ce în dreapta scenei stătea domul Vasile Blaga, domnul Gheorghe Buşoi, doamna Raluca Turcan, ceea ce demonstrează că aşezarea în sală s-a făcut după criterii organizatorice“. Lucian Micu, a mai spus că în 2019 Klaus Iohannis va veni şi la Roman, unde va fi bine primit. Primarul Romanului nu crede că PNL va intra în această toamnă la guvernare ţinînd că în acest moment PSD-ALDE are o majoritate solidă în Paralament şi că nu este previzibilă căderea în această toamnă a Guvernului Dăncilă. „Din punctul meu de vedere, Guvernul Dăncilă nu va cădea în această toamnă pentru că are o majoritate solidă în Parlament. În acelaşi timp, trebuie spus că PNL este un partid capabil oricînd să- şi asume o guvernare“, a mai spus Lucian Micu.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.