Contactează-ne

Actualitate

Şefii Neamţului, plîngere penală ajunsă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ plîngerea penală formulată de Jănel Iosub împotriva şefilor judeţului a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi ■ iniţial, DIICOT comunicase că plîngerea a fost trimisă la Parchetul Neamţ ■ „Am luat cunoştinţă din petiţia adresată Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis“, a comunicat petentului Administraţia prezidenţială ■

Plîngerea penală formulată de Jănel Iosub împotriva şefilor judeţului, pe care, în rezumat, îi acuză de constituire de grup infracţional organizat pentru a deturna bani publici, are mari şanse să facă mare vîlvă în condiţiile în care s-a implicat şi Administraţia prezidenţială. Concret, Jănel Iosub a formulat către DIICOT o plîngere penală, cităm, „pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire de grup organizat în vederea săvîrşirii infracţiunii de furt al banilor publici, spălare de bani publici, abuz în serviciu, abuz în serviciu în formă continuată, aderare la grup organizat în vederea săvîrşirii infracţiunilor de criminalitate economică, folosirea funcţiilor publice în scopul constrîngerii şi ameninţării subsemnatului“. Cei vizaţi de această plîngere sînt extrem de numeroşi, lista fiind deschisă de preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, fostul county manager Oana Bulai, în prezent consilier al premierului României, directori de la societăţi subordonate CJ Neamţ, primari, angajaţi cu funcţii de conducere din CJ. Iniţial, reprezentanţii DIICOT i-au răspuns lui Iosub că plîngerea a fost înaintată „spre competentă soluţionare Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neam?“, urmînd a i se comunica rezultatul verificărilor. Nemulţumit, petentul s-a adresat Administraţiei prezidenţiale.

„Plasarea responsabilităţilor în România a devenit o practică obişnuită de cel puţin un deceniu“

„În data de 13 iulie am depus o plîngere penală împotriva preşedintelui CJ Neamţ, Arsene Ionel, consilierei prim-ministrului, Bulai Oana Geanina, cît şi a mai multor persoane cu funcţii publice şi de răspundere din administraţia judeţeană pentru constituire de grup infracţional şi aderare la o grupare infracţională organizată în vederea săvîrşirii infracţiunilor de spălare de bani publici, fals în documente şi înscrisuri oficiale etc, plîngere adresată, conform emailului remis dumneavoastră, structurii centrale a DIICOT România. Această instituţie, care are atribuţii exprese pentru aceste infracţiuni, a decis fără vreo explicaţie (conform e-mailului remis dumneavoastră) să redirecţioneze sesizarea subsemnatului la Parchetul Neamţ. Doresc să ştiu cărei instituţii din România trebuie să mă adresez atunci cînd milioane de euro din bani publici sînt sifonaţi de baronii locali PSD după bunul lor plac? A contat pentru noua conducere DIICOT că toţi cei inseraţi de subsemnatul în această grupare de criminalitate economică sînt membrii PSD? Sau domniile lor nu-şi încarcă memoria cu astfel de prejudicii din fondurile publice, plasînd responsabilitatea de la o instituţie la alta, deoarece plasarea responsabilităţilor în România a devenit o practică obişnuită de cel puţin un deceniu? Contează pentru preşedintele României, cît şi pentru instituţia prezidenţială faptul că din cauza demersurilor mele legale, obiective, transparente, am fost destituit abuziv din funcţia de director general, imediat revocat din funcţia de membru neexecutiv din componenţa CA al unei societăţi subordonate consiliului local, iar acum după mai bine de un an revocat şi din funcţia de membru CA tocmai din societatea unde am descoperit neregulile, societate antamată de PSD şi condusă după propriul cherem? Ce garanţii îmi oferă statul român, cît şi instituţiile de elită ale ţării care trebuie să protejeze avertizorii publici şi nu să-i pună ofrandă pe ghilotina PSD-ului pentru a fi daţi ca exemplu, de aşa nu?“.

Se cam adună plîngerile la adresa şefilor CJ

Şi Administraţia prezidenţială i-a răspuns lui Jănel Iosub şi a dat şi o informaţie „interesantă“: că plîngerea lui a fost trimisă la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu la cel de la Neamţ. „Domnule Jănel Iosub, am luat cunoştinţă din petiţia adresată Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră. În vederea analizării problemelor semnalate, petiţia dumneavoastră a fost trimisă la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, aşa cum v-am precizat în mod eronat în mesajul transmis anterior. Urmează ca, în termenul legal, instituţia sesizată să comunice, Administraţiei Prezidenţiale şi dumneavoastră, soluţia adoptată“, se precizează în răspunsul semnat de consilierul de stat Gabriel-Cristian Pişcociu. Dacă vor considera necesar, procurorii de la centru ar putea începe ancheta chiar cu audierea lui Jănel Iosub, care a afirmat în repetate rînduri că deţine documente cu care poate proba acuzele aduse. Referirile făcute au avut în vizor în principal societatea Troleibuzul, unde pînă în urmă cu puţin timp Jănel Iosub a fost membru în CA. A fost recent revocat şi a acuzat că „mazilirea“ sa a fost cauzată de faptul că ar fi descoperit mai multe nereguli în cheltuirea banului public şi a solicitat documente din firmă pentru a-şi clarifica suspiciunile. Rămîne de văzut ce atitudine vor adopta procurorii de la Parchetul de pe lîngă Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie şi dacă şefii judeţului, nominalizaţi în plîngere, vor fi sau nu chemaţi la audieri. Pînă la o eventuală sentinţă definitivă, toţi cei în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, însă e de remarcat că se înmulţesc plîngerile penale care îi vizează pe cei cu cele mai înalte funcţii în ierarhia judeţeană.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending