Contactează-ne

Prima pagină

Secesionismul politic a reuşit să rupă România în două. Bate iredentismul maghiar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Reprezentanţii Comisiei Europene au organizat recent la Bucureşti o conferinţă sub genericul „Drumul către Sibiu“. Nici o aluzie la Sibiul lui Klaus Iohannis. Organizatorii au invitat specialişti, dar şi politicieni, pentru a dezbate problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană, dar şi despre viitorul Europei. Despre aceleaşi probleme Klaus Iohanniss a susţinut în octombrie un discurs în Parlamentul European, care viza viitorul UE, unde a reuşit pentru prima dată să îmbrace haina de Preşedinte al tuturor românilor. Dorind să nu exagereze în noul rol, de Preşedinte al tuturor românilor, Iohannis nu a participat la „Drumul către Sibiu“, pentru a nu rătăci. Iohannis ştie prea bine că toţi liderii europeni sunt unanim îngrijoraţi, că una din problemele actuale ale UE o constituie tocmai România. România, în care disputele politice, atât cele din Parlament, cât şi cele din Stradă, au imprimat un caracter separatist, astăzi fiind recunoscută existenţa a două Românii. Ce nu a reuşit iredentismul maghiar, reuşesc politicienii români. Această situaţie dinamitează mandatul României pe perioada preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Aşa cum arată acum scena politică internă, România este o ţară greu de guvernat, dar nu imposibil. Ceea ce se impune urgent este ca toate partidele, fără osebire, să înţeleagă că disputele politice au o limită şi că principala lor preocupare ar trebui axată pe capacitatea României de a conduce Europa, în mandatul primului semestru al anului 2019. România trebuie să-şi încheie onorabil acest prim mandat. Toate partidele existente, parlamentare şi neparlamentare, trebuie să înţeleagă că pe perioada preşedinţiei Uniunii Europene, România are nevoie de un consens din partea lor, care să ofere oficialităţilor europene certitudinea că România este un stat puternic, nu divizat. În faţa acestui deziderat, nu mai contează ce vor partidele, cu ifosele lor politicianiste, ci ce vor românii, care se declară majoritari pro-europeni. Românii vor linişte în ţară, nu circ în Parlament şi în stradă. Este momentul când partidele parlamentare trebuie să renunţe la ifose şi să încheie un pact minimal, care să blocheze circul din Parlament, făcând loc dezbaterilor de idei, nu de invective. Să fie stopată externalizarea disputelor, pentru ca ideile să nu mai fie dezbătute în stradă, în proteste „spontane“ declarate neconstituţionale, a căror menire s-a dovedit că au dus la inflamarea Europei. Este evident că există forţe interne a căror scop este ca Europa să-şi consolideze convingerea că România este neguvernabilă sub conducerea coaliţiei PSD-ALDE, deşi această coaliţie are mandatul majorităţii electoratului.

În România se pun bazele unei noi „democraţii originale“ – Dictatura minorităţii

Rolul partidelor opoziţiei parlamentare, ameţite de şocul rezultatelor alegerilor din 2016, a fost preluat de Stradă, sub sigla =Rezist, printr-o acţiune vastă de import. Acţiunea se limitează la o perpetuă contestare a rezultatului alegerilor, după modelul Piaţa Universităţii din 1990. După preluarea preşedinţiei României, Traian Băsescu a dat dezlegare serviciilor de informaţii şi capilor Procuraturii Generale, de a se ocupa îndeaproape de clasa politică sub pretextul stăvilirii corupţiei. A fost o aventură, în care procurorii au fost împinşi să-şi torpileze propria independenţă, pentru a descoperi „acte de corupţie“ în cazuri în care „fapta nu există“. Astfel au fost scoşi pe margine lideri consideraşi indezirabili de către Binomul SRI – DNA. Pentru partidele opoziţiei parlamentare, protestele stradale au fost percepute ca o soluţie de revigorare politică şi s-au alăturat acestor proteste, mutându-şi tarabele din Parlament în Stradă. Astfel dezbaterea din Parlament s-a mutat între bordurile carosabilului, resuscitând o formă primitivă a democraţiei, pe care elitiştii au definit-o cu tam-tam „democraţie europeană“. S-a ajuns la aberanta susţinere a ideii că o nouă clasă politică nu poate fi constituită la urna de vot, ci în stradă. Susţinătorii ideii sunt parlamentarii PNL, USR, PMP, care împreună abia întrunesc o treime. Treime care are comportament de majoritari, ignorând aritmetica. În noua construcţie europeană este mai mult decât necesară o nouă pleiadă de oameni politici, cu anvergură şi credibili, care să mobileze Parlamentul României, dar şi Parlamentul European. Românii doresc să existe un pact minimal între partide, care să definească agenda principalelor principii care trebuie susţinute în consens. Nu este vorba despre acel consens pomenit de Călin Popescu Tăriceanu la ieşirea de la Cotroceni, după întâlnirea cu Iohannis. Pe Tăriceanu, politician versat şi cu ştaif, l-a luat gura pe dinainte, propunând consensul ca proiect de ţară, ceea ce a făcut-o pe Alina Gorghiu să leşine de invidie, că nu i-a trecut ei prima prin cap. Consensul, în lupta politică reală, este o utopie, ca şi în cazul ideologiei comuniste.

Liderii noştri, fiecare cu partida lui

La Conferinţa „Drumul către Sibiu“ s-a subliniat necesitatea rezolvării problemelor care rup România în două, în care principalul rol trebuie să revină partidelor, nu Străzii. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, acest chibiţ al scenei politice interne, a găsit cu cale să desfidă voinţa electoratului, făcându-şi publică decizia de a nu încheia nici un fel de armistiţiu cu PSD. În orbirea sa, acest Orban nu a înţeles nici acum că partenerii politici nu ţi-i alegi tu, ci îţi sunt stabiliţi de către electorat. Electoratului român majoritar puţin îi pasă de ţâfna lui Orban sau a altora. Acest electorat pretinde că partidele existente să se aşeze la masa rotundă şi să negocieze soluţiile necesare, care să-i asigure României imaginea unei ţări puternice, echilibrate, capabilă să conducă UE în 2019. Pe de altă parte C.P. Tăriceanu nu este un personaj care ar putea fi bănuit că moare de dragul PSD-ului. Acceptă interesat coabitarea, pentru că numai astfel poate urca Dealul Cotroceniului. Sub spoiala crustei liberale, în care s-a înfăşurat ca un cocon, Tăriceanu ascunde cu greu faptul că îl deranjează frăţia cu Dragnea, a cărui imagine îi zgârie glazura. Dragnea, la rândul lui, amână anunţul susţinerii lui Tăriceanu pentru Cotroceni. Orgoliul teleormăneanului pretinde că în ce priveşte alegerile prezidenţiale PSD să adopte un candidat după principiul „Dacă nu este Dragnea, atunci de loc“. Principiu ce va împinge PSD-ul într-o fundătură.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. democratneoriginal

    12 noiembrie 2018 at 4:06 PM

    omul acesta vine din preistoria gandirii politice:pai mai draga,psd -alde au primit mandat de la electorat sa aduca prosperitate,conform programului de guvernare,sa construiasca spitale scoli,autostrazi,nu sa faca legi pentru actuali si viitori puscariasi. au facut ei asa ceva? ZERO.cat despre democratie originala hai sa ne aducem aminte cine a practicat-o prin anii 90 (nu cumva cand dl I.B.era parlamentar …psd!) nu cumva tatuca I.Iliescu.in ceea ce priveste Rezist-ul cu siguranta ca dusmanii tarii,in frunte cu gheorghe soros si ticalosii de la brusel,l-au sutinut cu … ,, valuta,droguri si masini de scris”
    halal bre!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Trei minore, obligate la prostituţie şi cerşetorie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ două minore, de 11 şi 14 ani, au fost traficate şi obligate să cerşească prin Roman, dar şi în alte oraşe ■ trei indivizi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile ■ în cauză sînt acuze de trafic de minori, viol, proxenetism şi exploatarea cerşetoriei ■

Procurorii DIICOT Bacău au reţinut trei indivizi pe care i-au acuzat de trafic de minori, viol, proxenetism şi exploatarea cerşetoriei, pe 19 septembrie 2019 aceştia fiind arestaţi. Victimele sînt minore de 11, 14 şi 17 ani, iar parte din fapte au avut loc în Roman. Au ajuns după gratii Ciprian Marius Vărzar, zis Friptu, Ciprian Lăcătuşu, zis Dinaur şi Ioan Dobrin, zis Cichi. Faptele s-au derulat din 14 august 2017, cînd prima victimă avea numai 11 ani şi era internată în cadrul unui complex de servicii sociale din Paşcani. Atunci minora s-a sustras supravegherii personalului, a plecat din centru fiind acostată la scurt timp de Vamanu, care avea 33 de ani. A determinat-o să consume băuturi alcoolice, i-a făcut promisiuni romantice şi a întreţinut raporturi sexuale cu ea. A doua zi, fata a acceptat să plece cu individul, cu trenul, la Bacău, locuind o vreme în zona autogării, la persoane fără adăpost. Vamanu o prezenta ca fiind soţia lui; ziua o punea să cerşească, iar noaptea o obliga să întreţină relaţii sexuale pe bani, cu bărbaţi pe care el îi aducea. Timp de două săptămîni a plasat-o la diverse persoane, iar cînd aducea prea puţini bani o bătea. Ulterior, a reuşit să scape şi a cunoscut o altă minoră, de 14 ani şi pe concubinul ei, Dobrin. Cei doi i-au propus să meargă la Roman. A dat din lac în puţ, pentru că a fost determinată să întreţină raporturi sexuale contra cost cu mai mulţi bărbaţi. Era supravegheată de minora de 14 ani şi o altă fată, iar banii ajungeau la Dobrin. „Regimul de exploatare la care a fost supusă minora a luat sfîrşit la data de 2.09.2017, atunci cînd un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Neamţ a depistat-o în timp ce încerca să atragă persoane de sex masculin cu care să întreţină relaţii sexuale contra cost, pe şoseaua de centură a municipiului Roman, în apropierea unei fabrici de pîine“, conform DIICOT. Jandarmii au constat că figura în bazele de date ale MAI ca „minor dispărut”, motiv pentru care a ajus la Poliţa Roman, iar apoi la Poliţia Paşcani. Din 2017, şi pînă în martie 2018, Dobrin a traficat-o pe concubina lui, minora de 14 ani. În martie a rămas însărcinată, iar la 15 ani a născut. Din acel moment şi pînă în prezent fata a apelat la mila publică, banii ajungînd la concubin. „La data de 22.07.2018, minora a fost depistată în parcarea unui supermarket din Roman, în timp ce apela la mila trecătorilor pentru a obţine diferite sume de bani. Cu ocazia audierii mamei persoanei vătămate, aceasta a arătat faptul că fiica sa a fugit de acasă în primavara anului 2017, cînd avea doar 14 ani. Din acel moment, în ciuda opoziţiei sale, minora a întreţinut o relaţie de concubinaj cu inculpatul D. I.“, mai arată procururorii DIICOT. Tot în 2017, Lăcătuşu a recrutat o minoră de 17 ani, iar pînă în 2018 a exploatat- o la Bacău prin obligare la practicarea prostituţiei şi a cerşetoriei. În cazul în care mionora se opunea, era nevoită să suporte agresiuni fizice extrem de dure. În mai 2017, atunci cînd victima de 17 ani era încă beneficiara unei măsuri de protecţie, aflîndu-se în zona Gării Iaşi Nord, sub influenţa vaporilor de prenandez, l-a întîlnit pe inculpat care i-a făcut diverse promisiuni şi mai apoi a convins-o să- l însoţească la Bacău. Din acel moment, s-a aflat sub autoritatea inculpatului pînă în luna februarie 2018, cînd a reuşit să fugă. Pe 4 martie 2018 bărbatul a ajuns după gratii pentru o tîlhărie.

Citește știrea

Eveniment

Accident în lanţ la Vînători-Neamţ. Patru maşini implicate, o victimă. Trafic blocat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Accident în lanţ, în care au fost implicate patru maşini, soldat cu o victimă, vineri, 20 septembrie, la Vînători Neamţ. Din primele informaţii oferite de poliţişti, este vorba despre o coliziune în care au fost implicate două autoturisme, un TIR şi un microbuz. “Accident rutier pe DN 15 B, în localitatea Vînători-Neamț. Coliziune între 4 vehicule (tir, microbuz și două auto). Din primele informații ar fi o singură victimă. Trafic blocat total”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ. Vom reveni.

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Omor sau legitimă apărare?

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat de 61 de ani a ucis un consătean cu doi ani mai mare ■ victima însoţită de un alt bărbat au intrat în curtea agresorului ■ proprietarul a luat un topor şi l-a omorît pe unul din intruşi, celălalt scăpîndu-se cu fuga ■

O faptă de o violenţă extremă soldată cu moartea unui bărbat în vîrstă de 63 de ani a avut loc noaptea trecută în localitatea Piatra Şoimului. Ceea ce este important în această speţă este că victima a intrat fără drept şi pe timp de noapte în casa proprietarului, motiv pentru care agresorul ar putea beneficia de clemenţă. Fapta a avut loc în localitatea Piatra Şoimului, în noaptea de 19 septembrie. Imediat după agresiune făptaşul, în vîrstă de 61 de ani, din localitatea menţionată a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a povestit ce s-a întîmplat. Apelul a fost înregistrat în dispecerat în jurul orei 23:30, iar primii sesizaţi au fost oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti. Aceştia au aflat că în curtea bărbatului de 61 de ani ar fi intrat două persoane. Era vorba de doi consăteni ai agresorului, un localnic în vîrstă de 48 de ani, şi un altul în vîrstă de 63 de ani. Se pare că între părţi era o situaţie tensionată de mai mult timp, iar acum spiritele de răzbunare s-ar fi aprins din nou. Deşi depăşit numeric, proprietarul a reuşit să se înarmeze cu un topor. L-ar fi ajuns din urmă pe intrusul de 63 de ani pe care l-a lovit în mod repetat. Între timp cel de 48 de ani s-a scăpat cu fuga, iar atunci cînd organele de cercetare penală au ajuns la faţa locului au constatat că pentru victimă nu se mai putea face nimic deoarece era deja decedată. A fost solicitat şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ care a preluat cercetările. Atît ucigaşul cît şi intrusul care a scăpat cu viaţă au fost duşi la audieri. Rămîne de văzut care a fost natura conflictului dintre cei trei şi care în cele din urmă s-a lăsat cu moarte de om. Este posibil ca agresorul să beneficieze de circumstanţe atenuante avînd în vedere faptul că instruşii au intrat în curtea lui pe timp de noapte şi fără drept. Dacă anchetatorii vor stabili că în cauză ar putea fi vorba de legitimă apărare este posibil ca sexagenarul să scape de cătuşe, dar să se aleagă pe perioada cercetărilor cu o măsură preventivă mai blîndă, arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Rămîne de văzut ce va stabili ancheta în acest caz şi dacă se va aplica, sau nu, o măsură preventivă.

Citește știrea

Trending