Contactează-ne

Actualitate

Seară de poveste cu elevi de la Arte şi Deschide-ne gazdă poarta

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acestea sînt titlurile a două spectacole ce au loc la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ ■ primul are loc la CJ, în sala Calistrat Hogaş, iar celălalt la Casa Culturii ■

Ziua de joi, 13 decembrie, propune pietrenilor şi tîrgnemţenilor două spectacole în ton cu apropiatele Sărbători de iarnă. Astfel, elevii claselor canto – muzică uşoară şi dansuri populare, din cadrul Şcolii Populare de Artă Piatra Neamţ, oferă publicului, în cadrul unui spectacol extraordinar de Crăciun, care este intitulat O seară de poveste. Evenimentul va avea loc astăzi, la sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean, începînd cu ora 16:00. Organizatori sînt Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare. Intrarea spectatorilor este liberă, în limita locurilor disponibile. Tot pe 13 decembrie, la Casa Culturii Ion Creangă din Tîrgu Neamţ vor poposi, vreme de două ore, Ansamblul folcloric Floricică de la munte al Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare Neamţ, sub conducerea artistică a Dediliei Popovici) şi Ansamblul de muzică tradiţională Icoane moldave al Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj Napoca, Extensia Piatra Neamţ, conducerea muzicală fiind asigurată de Delia Stoian Irimie. Într-un program comun, cele două valoroase grupuri folclorice vor oferi publicului local iubitor de tradiţii un excepţional concert de colinde. Evenimentul, care va avea loc începînd cu ora 18:00, este organizat, în parteneriat, de Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare, Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj Napoca, Extensia Piatra Neamţ şi Casa Culturii Ion Creangă. Acest concert a devenit, în timp, o veritabilă tradiţie. În vremea începutului vacanţei studenţeşti, artiştii celor două ansambluri îşi unesc talentul şi trăirile artistice, bucurînd sufletele oamenilor care se pregătesc să întîmpine Sărbătorile de iarnă. Aşa s-a întîmplat şi zilele trecute, cînd publicului din Oneşti i s-a prezentat acest concert, Deschide- ne, gazdă, porta!, cele două ansambluri fiind răsplătite la final cu aplauze la scenă deschisă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată şi nici afişată. Decizia poate fi atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending