Contactează-ne

Actualitate

Se vor acorda tichete sociale de sărbători

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ valoarea acestora este de 70 lei ■ în acest an, tichetele sociale vor fi acordate în două tranşe: de Paşte, între 17 şi 25 aprilie, respectiv înainte de Crăciun, în perioada 2-20 decembrie ■

Consilierii romaşcani au aprobat în şedinţa de joi, 21 martie noul Regulament de acordare a tichetelor sociale pentru 2019. Conform documentului, anul acesta vor beneficia de sprijin material familiile în care există un pensionar sau o persoană cu handicap, cu domiciliul în Roman şi venituri nete care nu depăşesc 1200 lei, lunar, per membru de familie. Edilii au decis să mărească acest plafon, motivat de majorările ritmice ale veniturilor, condiţii în care a fost necesară şi majorarea plafonului. Conform prevederilor noului regulament, valoarea unui asemenea tichet social, care se acordă bianual, de Paşte şi de Crăciun, cu scopul sprijinirii unor nevoi stringente de procurare de alimente şi medicamente este de 70 lei. Aceste tichete se vor distribui în 2019 în perioada 17-25 aprilie, înainte de Paşte şi între 2 şi 20 decembrie, înainte de Crăciun. Tichetele vor trebui ridicate în maxim 30 zile de la data distribuirii, iar cele din tranşa a doua, pînă la sfîrşitul anului. Pentru a obţine astfel de tichete, romaşcanii interesaţi vor trebui să depună la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială un dosar cu documentele doveditoare, în perioada 25 martie – 10 aprilie şi în perioada 4-22 noiembrie pentru cei care doresc să beneficieze de sprijin material pentru Crăciun. Actele necesare sunt cele stipulate în Hotărîrea Consiliului Local de aprobare a Regulamentului şi se referă la acte doveditoare privind componenţa familiei şi a veniturilor nete realizate de membrii acesteaia în luna anterioară depunerii cererii, completate corect şi la zi, cerere tip şi declaraţie pe proprie răspundere pentru acordarea tichetelor sociale, copie după buletinul sau cartea de identitate, copie după certificatul de căsătorie, dacă e cazul. Alte documente necesare la dosar sînt copia după hotărîrea de divorţ, dacă e cazul, copie după certificatele de naştere ale copiilor minori, copie după certificatul de deces al soţului, soţiei, după caz, copie cupon de pensie sau indemnizaţie de handicap, din luna anterioară depuneri dosarului, adeverinţă salariat cu venitul net din luna anterioară depunerii cererii, pentru membrii de familie majori şi adeverinţa de venit eliberată de Administraţia Finanţelor Publice, pentru membrii majori din familie care nu realizează venituri, dar şi o adeverinţă de înscriere într-un grad de handicap, dacă e cazul.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending