Contactează-ne

Actualitate

Se primesc cereri pentru teren de casă, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Primăria Tîrgu Neamţ pune la dispoziţia tinerilor 13 loturi a cîte 250 mp fiecare ■ data limită de depunere a solicitărilor este 20 iulie ■

Tinerii din Tîrgu Neamţ care au nevoie de teren ca să-şi construiască o casă au şansa să-l primească gratuit de la primărie. Administraţia publică locală a anunţat că sînt disponibile 13 loturi a cîte 250 mp fiecare şi că persoanele interesate, cu vîrste între 18 şi 35 de ani, pot depune cereri pînă pe 20 iulie, în baza Legii nr.15 din 9 ianuarie 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Terenurile se află pe strada Tăbăcari(fn), la intersecţia cu strada Slt. Ion Moşneagu. Cei care doresc pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire de la Serviciul de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, etaj II, Camera 38, în baza unei chitanţe de 5 lei achitată la casieria instituţiei. Pe lîngă cererea tip, dosarul ce va fi depus la primărie trebuie să conţină, printre altele, copii ale certificatului de naştere al solicitantului, certificatului de căsătorie sau divorţ şi ale certificatelor copiilor, plus un certificat fiscal eliberat de Primăria Tîrgu Neamţ, care să ateste că nu există datorii neachitate faţă de bugetul local. Solicitantul trebuie să adauge şi o declaraţie tip, din care să reiasă, în principal, că nu a deţinut şi nici nu deţine în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei case, că nu are o locuinţă socială sau ANL, ori dacă are, se obligă să renunţe la ea în momentul finalizării construcţiei. Prin aceeaşi declaraţie, titularul se va obliga să înceapă lucrările de construire în termen de un an de la data preluării terenului şi să finalizeze clădirea în maximum doi ani de la începerea ei. De asemenea, este necesară şi o declaraţie a părinţilor titularului cererii, din care să reiasă că nu deţin sau că nu au deţinut în proprietate, în ultimii 10 ani, un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp, în mediul urban şi mai mult de 5.000 mp în rural. Cei care nu vor respecta angajamentul asumat şi condiţiile impuse de prevederile Regulamentului pentru repartizarea suprafeţelor de teren în vederea construirii de locuinţe vor pierde suprafaţa ce le va fi atribuită. Selecţia solicitanţilor va fi făcută şi în funcţie de punctajul aferent criteriilor suplimentare, referitoare la starea civilă actuală, vechimea cererii şi nivelul studiilor. În cazul în care două dosare cumulează acelaşi punctaj, departajarea se va face în funcţie de vechimea cererii.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending