Contactează-ne

Actualitate

Se pregăteşte prelungirea mandatelor aleşilor locali

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Senatul şi Camera Deputaţilor vor vota prelungirea mandatelor primarilor, preşedinţilor de CJ, consilierilor locali şi judeţeni ■ alegerile locale ar putea avea loc la sfîrşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie ■

Deputatul Laurenţiu Leoreanu a declarat că la nivelul conducerii Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor s-a convenit ca pe ordinea de zi să fie introdusă, în procedură de urgenţă, o lege referitoare la prelungirea mandatelor primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi judeţeni.

„Curtea Constituţională s-a pronunţat, săptămîna trecută, atît pe neconstituţionalitatea Ordonanţei de Guvern privind prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali, cît şi pe legea Partidului Social Democrat referitoare la acelaşi aspect.

În acest moment trebuie să ne mişcăm foarte repede, ţinînd cont de faptul că mandatele aleşilor locali expriră undeva în jurul datei de 21-29 iunie, în funcţie de data la care a depus fiecare jurămîntul, deci peste două-trei săptămîni. S-a convenit de către toate formaţiunile politice care au primari că trebuie evitat un vid legislativ.

Săptămîna aceasta vom avea deja pe masa de lucru un draft al unei legi de prelungire a mandatelor primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi judeţeni. Dacă se menţine descreşterea numărului cazurilor de îmbolnăviri cu virusul SARS Cov2, alegerile locale ar putea avea loc undeva la sfîrşitul lunii septembrie, eventul duminică, 27 septembrie, începutul lunii octombrie, urmînd ca alegerile parlamentare să aibă loc la termen, în luna decembrie“, a precizat deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu, chestor al Camerei Deputaţilor.

Acesta a mai spus că anul acesta şi campania electorală va fi una atipică, în sensul că aceasta se va face foarte mult prin intermediul reţelelor de socializare şi al presei.

Întîlnirile electorale vor fi ţinute doar în aer liber şi pe categorii socio-profesionale, evitîndu-se mitingurile electorale cu mii de participanţi.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending