Contactează-ne

Actualitate

Se pare că s-ar rezolva problemele de la trecere

Știe publicată cu

în data de

Problemele grave legate de trecerea peste calea ferată de pe E 85 se află într-un stadiu destul de avansat, a susţinut primarul Lucian Micu, după ce a fost interpelat de consilierii locali în ultima şedinţă. „Săptămîna trecută şi săptămîna aceasta am avut o întîlnire cu mai mulţi parlamentari din Neamţ, la care au participat şi reprezentanţii societăţilor comerciale ce utilizează liniile de trecere peste calea ferată, dar şi cu reprezentanţii Regionalei CFR Iaşi. Cred că a fost o întîlnire fructuoasă, ţinînd cont că m-am bucurat de de susţinerea parlamentarilor, care au dat o forţă mai mare de constrîngere a celor de la CFR. Aceste întîlniri au fost foarte aplicate, ţinînd cont că la ele au participat şi proiectantul societăţii Oscar Downstream, societatea care doreşte reabilitarea căii ferate. Aşteptăm soluţia tehnică a proiectantului, pentru că în conformitate cu normativele în vigoare, se încearcă reducerea de la trei linii cîte există în prezent, la o singură linie ferată, circulaţia urmînd a fi dirijată printr-un sistem de macaze, aşa cum prevăd normativele în vigoare pe o şosea europeană cu un asemenea trafic. Proiectul a fost comandat de firma Oscar, pe cheltuiala ei. Se vor implica financiar şi reprezentanţii celorlalte două societăţi în reabilitarea trecerii peste calea ferată, în funcţie de volumul de trafic pe care-l are fiecare dintre aceştia. Ca urmare a acestei întîlniri s-a stabilit că în primăvara viitoare pot demara lucrările la acest obiectiv, păstrîndu- se doar linia din mijloc. Materialele de construcţii necesarte au fost deja achiziţionate şi se află în incinta firmei care a comandat proiectul. S-au făcut deci paşi concreţi, în ceea ce priveşte rezolvarea acestei problem grave, care exista în zonă“, a precizat primarul Lucian Micu. În perioda următoare se va trece la realizarea unor lucrări de reparaţii temporare a E-85 cu asfalt la rece pentru astuparea găurilor dintre liniile de cale ferată, care crează mari probleme în trafic.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending