Contactează-ne

Administrație

Se opreşte furnizarea apei în Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ măsura, care vizează mare parte din oraş, a intrat în vigoare de astăzi, de la ora 04.00, din cauza unor lucrări la magistrale ■ furnizarea se va relua în jurul orei 20.00, dar procesul de asigurare a presiunii optime se va încheia pe 15 noiembrie, la ora 06.00 ■ apă nu va fi nici la Gîrcina, Girov şi Dochia ■ la Roman, continuă furnizarea cu presiune scăzută în timpul nopţii ■

Pentru locuitorii municipiului Piatra Neamţ şi cei din trei comune Gîrcina, Girov şi Dochia veştile nu sînt prea bune pentru ziua de miercuri, 13 noiembrie, cînd se preconizează ca, începînd cu ora 04.00, să fie oprită apa. În municipiul reşedinţă de judeţ se va sista furnizarea în vederea realizării unor lucrări la magistrala de aducţiune. În comunicatul companiei se specifică faptul că se va furniza apă potabilă cu presiune redusă, ajungînd la oprire totală în comunele Gîrcina, Girov şi Dochia, precum şi în Piatra Neamţ, cu excepţia Spitalului Judeţean, a cartierelor Mărăţei, Gara Veche, 1 Mai, Speranţa şi a localităţilor Dumbrava Roşie, Săvineşti, Roznov, Zăneşti şi Alexandru cel Bun, care vor rămîne alimentate. Se estimează că lucrările de reparaţii se vor încheia în aceeaşi zi, la ora 20:00, cînd e va începe încărcarea magistralelor. „Menţionăm că, din cauza situaţiilor generate de inerţia şi reechilibrarea sistemului, procesul de reluare a furnizării apei cu presiune optimă se va încheiat în data de 15 noiembrie, la ora 06.00. Rugăm consumatorii să-şi asigure necesarul de apă pentru consum şi uz casnic pentru perioada întreruperii furnizarii serviciului“, se menţionează în comunicatul Companiei ApaServ, în încheierea căruia furnizorii de apă îşi cer scuze pentru disconfortul produs şi mulţumesc consumatorilor pentru înţelegere. Din cauza secetei pronunţate, compania continuă să livreze apă cu presiune scăzută pe timpul nopţii, la Roman. „Urmare a scăderii nivelului hidrostatic din puţuri (de la Pildeşti -n.r.), se va furniza, din nou, apă cu presiune redusă în municipiul Roman, între orele 23:00 – 04:00 şi în perioada 11-15 noiembrie. Pentru informaţii suplimentare, beneficiarii noştri pot suna la Dispeceratul ApaServ care funcţionează nonstop, la numărul de telefon 0233/233.340, sau pot accesa site-ul companiei www.apaserv.eu. Vă mulţumim pentru înţelegere!“, au transmis reprezentanţii ApaServ. Aceeaşi măsură de furnizare a apei la Roman, cu presiune scăzută noaptea, a fost luată de firma menţionată, din acelaşi motiv şi la începutul lunii octombrie, chiar înainte de avaria de la Cordun, dar şi săptămîna trecută. De furnizarea apei cu presiune scăzută au avut parte între 1 şi 8 noiembrie şi locuitorii oraşului Tîrgu Neamţ şi ai comunelor Agapia, Vînători şi Bălţăteşti, din aceeaşi cauză: scăderea nivelului hidrostatic din puţuri.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. V.Vasile

    17 noiembrie 2019 at 11:36 AM

    Nu ne multumiti pt. ca nu va intelegem , lasati-ne cu scuzele penibile si faceti ce trebuie facut, adica, actionarul majoritar sa bugeteze urgent un program de inlocuire a retelelor devenite ciururi ! Cu ,,specialisti,, gen tudorei, puscasi , pacalici, specialisti in aruncarea ciocanului, ce incaseaza lunar salarii grase, compania se duce de rapa.
    Cei din CJ in frunte cu sefu, nu ma rup camasile de pe ei de grija ,,dragilor nemteni,, cum faceau cu ceva timp in urma cand era cate o avarie ceva mai serioasa , nu, oare de ce ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Neamţ: Cerere “inedită” de sancţionare a şefilor CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ un consilier judeţean PMP ar vrea eliberarea din funcţie a vicepreşedinţilor ■ sau/şi sancţionarea preşedintelui cu retragerea indemnizaţiei pentru două luni ■ motivul: nu au fost convocate şedinţe ordinare în septembrie şi noiembrie ■

Consilierul judeţean PMP Cristian Ungurianu a formulat recent o cerere ce ar putea să pară şocantă, măcar prin prisma faptului că e vorba despre sancţionarea şefilor Consiliului Judeţean Neamţ.

El vrea, nici mai mult nici mai puţin, decît eliberarea din funcţie a vicepreşedinţilor sau/şi ca preşedintele Ionel Arsene să dea banii înapoi pentru două luni.

De ce? Pentru că timp de două luni, septembrie şi noiembrie, nu au fost convocate şedinţe ordinare de CJ.

Într-un referat trimis către Consiliul Judeţean Neamţ Cristian Ungurianu afirmă: “Avînd în vedere încălcarea repetată a legii săvîrşită în cadrul Consiliului Judeţean Neamţ prin neconvocarea niciunei şedinţe ordinare atît în luna septembrie cît şi în luna noiembrie ale anului 2019, constat că vinovaţi de aceste abateri se fac preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ prin neîndeplinirea atribuţiunilor ce-i revin personal conform legii şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Neamţ prin neîndeplinirea atribuţiilor delegate de preşedinte în absenţa acestuia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ se face vinovat de încălcarea prevederilor OG 57 / 2019 art. 178 alin. 1, art. 191, alin. 1, lit. a si b, art. 191, alin.3 lit.a., nesocotind astfel interesele generale ale colectivităţii locale prin neexercitarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii.

Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Neamţ cărora le-au fost delegate atribuţiile preşedintelui în interiorul lunilor septembrie şi noiembrie se fac vinovaţi de încălcarea aceloraşi prevederi legale prin săvîrşirea de abateri grave şi repetate în exercitarea mandatului.

Avînd în vedere că nu am primit nici un răspuns la adresa înaintată către Secretarul general al Consiliului Judeţean Neamţ în data de 2 decembrie 2019, deci nu cunosc perioadele şi persoanele cărora le-au fost delegate atribuţiile preşedintelui în lunile vizate, solicit supunerea spre aprobarea Consiliului Judeţean a următoarelor sancţiuni: eliberarea din funcţia de vicepreşedinte a d-lui Dulamă Laurenţiu Cristinel în conformitate cu prevederile art. 239 alin.1 litera d din OG 57/2019 privind Codul Administrativ; eliberarea din funcţia de vicepreşedinte a d-lui Asaftei Ion în conformitate cu prevederile art. 239 alin.1 litera d din OG 57/2019 privind Codul Administrativ; retragerea indemnizaţiei lunare pentru două luni pentru domnul preşedinte Arsene Ionel în conformitate cu prevederile art. 233 alin.1, litera g din OG 57/2019 privind Codul Administrativ.

Solicit aparatului tehnic al Consiliului Judeţean Neamţ şi preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ iniţierea a trei proiecte de hotărîre, distinct pentru fiecare dintre cei sus-numiţi şi vizati de sancţiuni”.

Din discuţia purtată cu consilierul Ungurianu a rezultat că “filmul” evenimentelor a arătat astfel: văzînd că în cele două luni nu au fost convocate şedinţe ordinare de CJ, a cerut explicaţii de la secretarul general al judeţului: dacă au fost sau nu “la program preşedintele şi vicepreşedinţii, dacă n-a fost preşedintele, cui, dintre cei doi vicepreşedinţi, i-a delegat atribuţiile.

Cum n-a primit încă răspuns la această solicitare a formulat demersul sancţionării “la pachet” sau, dacă va fi identificat un “vinovat”, a respectivului.

El ia în considerare, după cum rezultă din corespondenţa purtată cu CJ, chiar organizarea unui “referendum pentru încetarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale şi a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii” şi ar apela în acest sens la sprijinul tuturor nemţenilor.

Cristian Ungurianu pare destul de sceptic că demersul său se va materializa în promovarea unor proiecte de hotărîre privind posibila sancţionare a celor trei, însă îşi doreşte ca nemţenii să afle cum stau lucrurile şi îşi mai doreşte ca şefii CJ să înţeleagă faptul că au şi îndatoriri, nu doar drepturi, privilegii, în urma funcţiilor pe care le deţin.

Nu sîntem în măsură să decidem noi cîtă “forţă juridică” ar putea să aibă un astfel de demers, însă e destul de evident că o astfel de iniţiativă este cel puţin inedită.

Şi nu doar din perspectiva faptului că ar putea să lovească într-un coleg de partid al solicitantului: vicepreşedintele Dulamă. Evident dacă el ar fi “vinovatul”.

Ineditul ar consta mai ales în faptul că un consilier judeţean îi ia la rost pe şefii instituţiei pentru că… ar fi “omis” să convoace şedinţe de consiliu. În condiţiile în care sîntem credem cu toţii de acord că problemele judeţului sînt multe şi te-ai aştepta ca şi proiectele de hotărîre pentru rezolvarea acestor probleme să fie la fel de numeroase.

Citește știrea

Administrație

Şefii CJ Neamţ, cerere şoc

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cine vrea eliberarea din funcţie a vicepreşedinţilor CJ, iar preşedintele să fie “ars la buzunar” şi de ce?

Citiţi în curînd pe www.monitorulneamt.ro

Citește știrea

Administrație

Care sînt priorităţile noului şef al Poliţiei Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ comisarul şef Neculai Catană este comandant interimar pe o perioadă de 6 luni ■ ofiţerul a fost de-a lungul timpului şeful Serviciului Rutier şi a celui de Ordine Publică ■ are la activ două misiuni internaţionale, una în Kosovo şi una în Afganistan ■ „Cît priveşte priorităţile, că ne vom axa pe coordonarea activităţilor legate de sezonul rece şi pe ceea ce înseamnă siguranţa cetăţeanului“, a declarata Neculai Catană ■

Începînd de marţi, 3 decembrie, la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a fost împuternicit, de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei, comisarul Neculai Catană, care va îndeplini această funcţie pentru o perioadă de interimat de şase luni.

Contactat de redactorii „Monitorul“, abia ieşit din prima videoconferinţă cu cei din fruntea IGPR, noul comandant a declarat:

„Începînd de ieri (marţi, 3 decembrie – n.r.) am fost împuternicit ca adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ şi totodată desemnat la conducerea IPJ Neamţ. Ceea ce vă pot spune despre această împuternicire este faptul că am mai fost o dată numit pe aceeaşi funcţie, la finalul anului 2017.

Cît priveşte priorităţile, vom continua obiectivele stabilite la nivelul IJP  Neamţ, şi că ne vom axa, în perioada care vine, pe coordonarea activităţilor legate de sezonul rece.

Vom efectua şi evaluările pe care Serviciul Rutier le va face pe drumurile judeţene, comunale şi naţionale pentru a preîntîmpina orice evenimente nedorite. Celelalte obiective sînt centrate, toate, pe ceea ce înseamnă siguranţa cetăţeanului“, a declarat comisarul şef Neculai Catană.

Referitor la soarta comisarului şef Victor Vlad, al cărui nume era vehiculat drept ocupant al scaunului de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, comisarul şef Catană a ţinut să precizeze faptul că „împuternicirea domnului comisar Vlad Victor a încetat începînd cu data de marţi, 3 decembrie“, adăugînd faptul că acesta se va întorce pe funcţia de şef al Poliţiei Tîrgu Neamţ.

Ofiţer de carieră, Neculai Catană are experienţă în domeniu, de-a lungul timpului fiind şeful Serviciului Ordine Publică, şeful Serviciului Rutier Neamţ, iar o vreme a fost adjunct al Poliţiei Neamţ. Are în CV o misiune în Kosovo şi una în Afganistan.

Motociclismul şi accidentele

În timpul liber este pasionat de motociclism, una care de-a lungul timpului i-au adus două accidente de circulaţie.

Unul dintre ele, care l-a ţinut luni bune la pat, a avut loc pe 10 iulie 2009, în comuna băcăuană Oituz, pe drumul care face legătura între localităţile Bacău şi Oneşti.

Comisarul Catană conducea o motocicletă Suzuki pe direcţia Bacău-Oneşti. Ajuns în satul Ferăstrău, ofiţerul avea să fie victima unei manevre greşite a unui tînăr vrîncean, care conducea un autoturism de teren Hyundai Terracan. Din primele cercetări a reieşit că vrînceanul se angajase în depăşirea unui alt autovehicul şi cum din sens opus se apropia o altă maşină, a forţat intrarea pe banda sa de mers, moment în care a acroşat motocicleta condusă de comisarul Catană.

Şi-a continuat drumul ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat, el fiind depistat rapid de poliţiştii oneşteni. Accidentul a dus la rănirea gravă a comisarului Catană, acesta suferind o fractură de tibie la piciorul drept şi multiple traumatisme. Ofiţerul a fost transportat la Spitalul Oneşti, iar de aici a fost transferat la o clinică ieşeană unde a fost supus unei complicate intervenţii chirurgicale.

A urmat un proces la Judecătoria Oneşti şi apoi la Curtea de Apel Bacău, unde s-a dat şi sentinţa definitivă. Magistraţii au judecat recursul înaintat atît de poliţist, în calitate de parte vătămată, dar şi de inculpat şi asigurator. Dacă în ceea ce priveşte pedeapsa aplicată şoferului vinovat nu s-a produs nici o modificare faţă de sentinţa judecătorilor oneşteni, altfel au stat lucrurile în cazul sumelor acordate cu titlu de daune morale şi materiale.

Concret, instanţa a admis recursurile declarate de recurentul-inculpat şi de recurentul asigurator împotriva sentinţei Judecătoriei Oneşti, numai cu privire la cuantumul despăgubirilor civile acordate, în raport de gradul culpei părţilor.

„Reduce cuantumul sumelor la care a fost obligat asiguratorul de răspundere civilă după cum urmează: a) de la suma de 175.000 lei, la suma de 125.000 lei, cu titlul de daune morale, către partea civilă Catană Neculai; b) de la suma de 10.080 lei, la suma de 7.200 lei, cu titlul de daune materiale, către partea civilă Catană Neculai; c) de la suma de 14.000 lei, la suma de 10.000 lei, cu titlul de daune morale, către partea civilă Amarinei Ioana Irina; d) de la suma de 114,38 lei, la suma de 81,70 lei, către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan Iaşi şi; e) de la suma de 38,50 lei, la suma de 27,50 lei, către partea civilă Spitalul Onesti“, se arăta în hotărîrea Curţii de Apel Bacău.

După ce şi-a revenit, în anul 2010, Neculai Catană a plecat în misiune, în Kosovo. Celălalt accident de circulaţie a avut loc în anul 2012, în localitatea Alexandru cel Bun.

Atunci a căzut cu motocicleta după ce a încercat să evite un cîine. Şi atunci a suferit leziuni grave, fracturîndu-şi ambele mîini. S-a refăcut şi în urma acestui accident, iar în aprilie 2015 a plecat în misiune, în Afganistan.

Legenda FOTO: Neculai Catană, pe vremea cînd era şeful Serviciului Rutier

Citește știrea

Trending