Contactează-ne

Educatie

SE ÎNTÎMPLĂ ACUM – Neamţ: Copil plecat la scăldat, căutat în rîul Siret

Știe publicată cu

în data de

Un copil despre care se bănuieşte că s-ar fi înecat în rîul Siret este căutat în aceste momente de pompierii nemţeni. Copilul era la scăldat iar apelul la 112 a fost făcut de un adult care se afla în zonă. “Misiune de căutare copil posibil înecat în rîul Siret, pe raza municipiului Roman. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o barcă pneumatică și un autoturism de serviciu din cadrul Detașamentului de pompieri Roman”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. Vom reveni.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cu viaţa mea apăr viaţa, premii pentru cîştigători

Știe publicată cu

în data de

Autor

În cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor municipiului Roman, a avut loc şi festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului Cu viaţa mea apăr viaţa, desfăşurat pe 9 aprilie 2019 (etapa pe localitate – liceu şi gimnaziu). Locul I a fost obţinut de echipajul Liceului Franciscan Francisc de Assisi, urmat de echipa Colegiului Tehnic Petru Poni, care a participat în concurs cu două echipaje. Locul III a fost obţinut de a doua echipă a Colegiului Petru Poni, iar menţiune a obţinut echipa Liceului Vasile Sav. Premiile au fost înmînate de primarul Lucian Micu, fiecare echipă primind suma de 200 de lei pentru cunoştinţele asupra factorilor de risc şi implicarea voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastru.

Citește știrea

Actualitate

În creşe şi grădiţe s-ar vrea monitorizare video

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ un proiect de lege pe acest subiect este în dezbaterea Camerei Deputaţilor

Înmulţirea cazurilor în care părinţii susţin că le sînt agresaţi copiii de personalul din creşe şi grădiniţe a determinat un grup de parlamentari să iniţieze un proiect de lege privitor la dotarea cu camere video de supraveghere a curţilor, holurilor, scărilor şi claselor unităţilor preşcolare. Monitorizarea copiilor din creşele şi grădiniţele de stat şi private este prevăzută în propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1 din 2011, document înregistrat la Camera Deputaţilor. Propunerea legislativă prevede ca în creşele şi grădiniţele din România să fie instalate, în mod obligatoriu, sisteme de monitorizare audio-video. „Toate unităţile în care se oferă servicii de educaţie timpurie şi funcţionează în regim de creşă, unitate antepreşcolară, şi preşcolară din mediul privat sau de stat au obligaţia dotării incintei şi sediilor de clasă cu camera de supraveghere video şi audio“, se stipulează în proiectul de lege. Obligaţia va reveni unităţilor care au mai mult de şapte copii înscrişi. Camerele audio şi video nu se vor putea instala în clasele în care 50% plus 1 dintre părinţi îşi exprimă, în scris, dezacordul privind dotarea incintei sediilor de clasă cu sistem de supraveghere“. Potrivit proiectului de lege aminit, creşele şi grădiniţele vor fi obligate să păstreze înregistrările audio şi video timp de trei luni, după care acestea vor fi arhivate. Materialele înregistrate nu vor putea fi făcute publice şi vor putea fi accesate doar de către părinţi, în cel mult 24 de ore de la depunerea unei cereri în acest sens. Părinţii vor avea acces doar la materialela înregistrate în clasa în care învaţă copilul lor, nu şi la înregistrările din alte clase. În Roman există în prezent o creşă cu 30 de locuri şi opt grădiniţe cu program normal sau prelungit. Dacă autorităţile publice din municipii şi oraşe se vor mai descurca, rămîne de văzut ce se va întîmpla cu cele din mediul rural, unde resursele financiare sînt din ce în ce mai greu de procurat.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: La clasa a IV-a a fost evaluarea

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ timp de două zile, elevii claselor finale din învăţămîntul primar şi- au testat cunoştinţele la română şi matematică

Evaluarea naţională pentru elevii de clasa a IV-a s-a derulat în cursul acestei săptămîni şi la nivelul judeţului Neamţ. Precizări despre condiţiile în care s-a desfăşurat acest test le-a oferit profesor Elena Preda, purtător de cuvînt al Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ: „În zilele de 14 şi 15 mai a avut loc evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris la Limba română pentru elevii claselor a IV-a. Din cei 4620 de elevi înscrişi, au participat 4468 . La prima probă au absenta 152 de elevi, iar 154 au lipsit de la a doua probă. Instrumentele de evaluare – baremele de corectare şi fişele de evaluare, au fost elaborate de Centrul Naţional de Examinare şi Evaluare a Testele Administrate Elevilor. Acestea au fost întocmite în concordanţă cu programele şcolare în vigoare, avînd un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale. Administratorul de test pentru clasa a IV-a este un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă, asistat de un al doilea cadru didactic care nici el nu are ore la acea clasă. Timpul de rezolvare al testului a fost de 60 de minute. Fiecare test evaluat în cadrul unităţii de învăţămînt de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învăţătorul/profesorul pentru învăţămînt primar de la clasă. Corectarea se face cu respectarea strictă a baremului şi a instrucţiunilor. Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională şi la clasa a IV-a nu se afişează, nu se comunică public şi nu se trec în catalogul clasei, ci vor fi valorificate doar la nivelul unităţii de învăţămînt, în vederea elaborării planurilor individuale de învăţare, acolo unde situaţia impune acest lucru, cu informarea elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, respectiv aceste rezulate se vor analiza la nivelul catedrelor din fiecare şcoală“.

Citește știrea

Trending