Contactează-ne

Actualitate

Se caută şefi în justiţia nemţeană

Știe publicată cu

în data de

■ Consiliul Superior al Magistraturii organizează concursuri pentru şapte jilţuri de conducere din instanţe şi parchete ■ cele mai multe posturi libere sînt pentru judecători ■

Consiliul Superior al Magistraturii scoare la concurs funcţiile de conducere din instanţele şi parchetele din toată ţara. Magistraţii nemţeni, care consideră că au aptitudini de lideri, au la dispoziţie mai multe oportunităţi, în tot judeţul fiind libere şapte jilţuri de conducere, cele mai multe pentru judecători. Doritorii pot opta pentru patru funcţii în instanţe, toate la judecătorii. Se organizează concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de vicepreşedinte la Judecătoria Piatra Neamţ, dar şi funcţia similară de la instituţia din Roman. La Judecătoria Tîrgu Neamţ şi Judecătoria Bicaz se caută preşedinte. Anchetatorii au mai puţine oportunităţi doar trei, fiind oferită doritorilor funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, precum şi jilţurile de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman şi cel de prim procuror la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ. Pentru judecători, dar şi procurori, concursul este programat avea loc în perioada 12 aprilie – 20 iunie 2019, iar cei care sînt interesaţi trebuie să depună cerererile la Institutul Naţional al Magistraturii pînă cel mai tîrziu la data de 3 mai. Proiectele referitoare la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere trebuie depuse pe suport de hîrtie dar şi în format electronic, pe CD, la Consiliul Superior al Magistraturii pînă la data de 16 mai, inclusiv. Concursul efectiv începe cu prima probă, testarea psihologică, evaluarea capacităţii candidaţilor de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi verificarea rezistenţei la strs, ce se va desfăura în perioada 19 – 24 mai. Susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere va avea loc în perioada 1 – 8 iunie. Apoi, testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane va fi pe 9 iunie 2019. Rezultatele finale vor fi afişate pe 20 iunie. La nivel naţional examenul se organizează pentru un număr de 132 de funcţii vacante de preşedinte şi vicepreşedinte de la curţile de apel, tribunale şi judecătorii. În ce priveşte jilţurile de conducere vacante, la nivel naţional vorbim de 123 şi se caută procuror general, procuror general adjunct, prim procuror şi prim procuror adjunct. Rămînede văzut şi dacă vor fi doritori, pentru că unele funcţii nu au căutare de o bună perioadă de timp.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: De la un scurtcircuit, incendiu în parcare

Știe publicată cu

în data de

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au stabilit cauza incendiului care a avut loc la o maşină, în parcarea mall-ului Shopping City. Evenimentul s-a înregistrat luni, 22 aprilie şi a fost provocat de un scurtcircuit electric. Alarma s-a dat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Integrat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 12.16, cînd s-a reclamat producerea unui incendiu la un autoturism staţionat în parcarea unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Au fost mistuite de foc componente din material plastic ale compartimentului motor şi ale bordului autoturismului.

Citește știrea

Actualitate

Şofer băcăuan fugar, prins la intrarea în judeţul Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ cel în culpă nu a vrut să oprească deoarece era băut ■ a fost prins la un filtru, la Tazlău ■ altul s-a urcat la volan deşi era în pragul comei alcoolice ■

Săptămîna patimilor le-a adus necazuri mai multor şoferi care s-au urcat băuţi la volan. Un exemplu este cel al unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău. Necazul a venit luni, pe 22 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care exista indicii ca s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău. „Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe Drumul Judeţean DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. S-a dispus reţinerea pentru 24 ore, suspectul fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi poliţiştii au tras pe dreapta, la Crăcăoani, un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Bacău. Etilotestul a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu acuze penale, la fel ca şi un tînăr de 20 de ani, din Păstrăveni. Acesta a fost depistat în trafic în noaptea de 21/22 aprilie şi avea la fiolă un rezultat de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 39 de ani, din Bicaz, are probleme cu legea după ce a fost prins de poliţişti pe 22 aprilie, în Pîngăraţi. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele montate au fost atribuite unui alt autovehicul avînd valabilitatea expirată din anul 2018. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copilă opărită

Știe publicată cu

în data de

O fetiţă de doar doi ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pe 22 aprilie, după ce s-a opărit la un picior cu lichid fierbinte. “Bodeşti, pacientă sex feminin, 2 ani, diagnostic: arsură cu lichid fierbinte, gradul II, membru inferior stîng. Pacienta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending