Publicitate

■ răbufnirea iernii a amînat cu o săptămînă reluarea partidelor din Ligile 4 şi 5 ■ etapele din cele două eşaloane trebuiau să se dispute duminică, 4 martie ■ „La Liga 4 vom programa o rundă intermediară“, a precizat şeful AJF Neamţ ■ astăzi se stabileşte împerecherea judeţelor pentru barajul de promovare în Liga 3 ■

Furia iernii care s-a abătut pe final de februarie peste toată ţara, dar mai ales în zona Moldovei, a dat peste cap şi activitatea sportivă. În Neamţ, la finele acestei săptămîni, urmau să se reia jocurile în cele două campionate judeţene de fotbal (Ligile 4 şi 5), însă vremea face imposibilă desfăşurarea partidelor în condiţii normale, chiar dacă pe week-end previziunile meteo arată o oarecare ameliorare a regimului termic. Pe cale de consecinţă, Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ a decis ieri, 27 februarie, că etapele a X-a din Liga 4 şi a XV-a din Liga 5, programate iniţial pentru ziua de duminică, 4 martie, să fie amînate cu o săptămînă.

Nu se poate juca fotbal în condiţii normale în această perioadă. Terenurile sînt îngheţate şi acoperite de zăpadă, temperaturile se anunţă în continuare foarte scăzute, aşa că etapele din 4 martie se vor disputa o săptămînă mai tîrziu, pe 11 martie. Pentru Liga 4 programul este mai strict, în sensul că avem play-off şi meciurile de baraj pentru promovare în Liga 3, aşa că vom stabili o rundă intermediară pentru a reuşi să încheiem campionatul în termen. La Liga 5 nu avem aceste condiţionări, se poate juca şi mai tîrziu în vară, spre finalul lui iunie“, a precizat Ioan Costin Toma, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ.

Conform programării iniţiale, returul campionatului regulat în Liga 4 trebuie să se încheie pe 29 aprilie (etapa a XVIII-a), după care urmează cele 6 etape din play-off (6 mai – 10 iunie), cînd se va decide echipa campioană a judeţului dintre cele patru formaţii fruntaşe ale sezonului regulat. Dacă pînă ce se va stabili echipa campioană a Ligii 4 Neamţ mai e cale lungă, astăzi se va afla din ce judeţ va veni adversara din meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3. Conform unui anunţ oficial, miercuri, 28 februarie, la sediul Federaţiei Române de Fotbal va avea loc tragerea la sorţi în urma căreia vor fi împerecheate judeţele după noile reguli stabilite pentru finalul sezonului 2017-208. Astfel, echipa ce va cîştiga campionatul Ligii 4 Neamţ va avea ca adversar una din formaţiile ce vor ieşi campioane în judeţele din Regiunea 1 Nord-Est, respectiv Bacău, Iaşi, Suceava, Botoşani sau Vaslui. Partidele vor avea loc în dublă manşă, pe datele de 16 iunie, ora 18.00 (turul), respectiv 23 iunie, ora 17.30 (returul). La finalul turului, în eşalonul din Neamţ pe primul loc se află CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă care a declarat că obiectivul acestui campionat este promovarea în liga superioară. Liderul Ligii 4 din Neamţ are 24 de puncte, nu a cunoscut înfrîngerea în cele opt etape, dar va trebui să-şi menţină poziţia pînă la finalul campionatului (retur şi play off) pentru a intra la baraj. În acest moment, echipele care urmează liderul şi sînt pe poziţii de accedere în play-off sînt Bradu Borca (21 de puncte), Victoria Horia (18 puncte) şi Cimentul Bicaz (15 puncte). În campionatul judeţean din Bacău, după încheierea turului (17 etape) lider este ACS Gauss (49 de puncte), urmată de Viitorul Curiţa (43 de puncte). Eşalonul 4 al judeţului Iaşi este condus detaşat (12 puncte diferenţă faţă de locul II) de Victoria Leţcani, care are punctaj maxim (48), cu 16 victorii din 16 jocuri disputate. Înainte de a începe returul, campionatul judeţean din Suceava este dominat de ACS Şomuz Fălticeni (33 de puncte), urmată deAS Progresul Frătăuţii Vechi (28 de puncte). Fruntaşa Ligii 4 Botoşani este Avîntul Albeşti (33 de puncte din 12 meciuri), dar în lupta pentru accederea la barajul de promovare pot intra şi urmăritoarele, TransDor Tudora şi ProSport Vîrful Cîmpului, ambele cu 29 de puncte. În sfîrşit, campionatul judeţean din Vaslui are două aspirante la promovare după jocurile din tur, ASS Fotbal Club Vaslui (locul I, 29 de puncte) şi Flacăra Munteni de Sus (locul II, 26 de puncte). Rămîne de văzut la tregerea la sorţi de astăzi din ce judeţ va veni adversara la barajul de promovare pentru Neamţ, şi dacă echipele care conduc acum campionatele Ligii 4 îşi vor confirma statutul şi după disputarea jocurilor din partea a doua a întrecerilor (cu, sau fără play-off).

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.