Contactează-ne

Actualitate

Am scăpat de ger! Ce zic meteorologii

Știre publicată în urmă cu

în data de

După o săptămînă în care gerul ne-a chinuit şi în judeţ au fost minime chiar şi de -20 de grade Celsius, meteorologii spun că în viitorul interval regimul termic se apreciază considerabil. Din acest week-end temperaturile saltă consistent, iar săptămîna viitoare sînt anunţate maxime de pînă la 7 grade. Şi noapţile vor fi cu mult mai blînde şi vor fi minime pozitive. Pînă spre finele săptămînii viitoare nu sînt anunţate precipitaţii, iar soarele va fi cel care face legea. Pînă atunci, noaptea de 25/26 ianuarie a adus ger în judeţ, dar şi o inversiune termică, pentru că cel mai bine a fost, paradoxal, în vîrf de munte, la Toaca. Acolo minima s-a oprit la -3,2 grade, în timp ce la Roman termomtrele au indicat -11 grade. La Piatra Neamţ mercurul a coborît pînă la -9,3 grade, iar la Tîrgu Neamţ s-au înregistrat -8,1 grade. Din cauza ceţii şi a chiciurei şi ieri a fost deosebit de frig, iar la ora 11 cel mai bine era tot pe Ceahlău, 0 grade, -5 erau la Tîrg, -6 la Roman, iar cel mai frig era la Piatra Neamţ -7 grade. Astăzi vor fi temperaturi negative, în reşedinţa de judeţ inregistrîndu-se -2 grade, dar noaptea va fi mai blîndă, cu o minimă de -4 grade. De duminică, lucrurile se schimbă. Soarele mai prinde putere şi aduce temperaturi pozitive, 1 grad, în timp ce după lăsarea întunericului va fi -1. Şi mai bine va fi pe 29 ianuarie, cînd pe fondul unui cer mai mult senin temperaturile diurne ajung la 4 grade. Noaptea se anunţă cam 3 grade. În zona Neamţului va fi soare, astfel că mercurul din termometre urcă pînă pe la 7 grade. Cer degajat va fi şi după lăsarea întunericului, iar minima se păstrează pozitivă, 2 grade. Ultima zi a lui Gerar va fi mai rece decît precedenta, însă tot însorită. Specialiştii spun că nu vor fi mai mult de 4 grade în miezul zilei, iar noaptea se ajunge la limita îngheţului, 0 grade. Nu ne putem plînge nici de luna februarie, care debutează joi cu cer acoperit, ce-i drepta, însă cu un regim termic plăcut, 7 grade la amiază şi 2 grade peste noapte cînd norii rămîn cantonaţi în zona noastră. Înnorat va fi şi vineri, 2 februarie, însă ceva mai rece, pentru că valorile termice diurne nu mai trec de 3 grade, iar după lăsarea întunericului revenim la minime negative, de -1 grad. Şi mai rece va fi în week-end. Chiar dacă va fi soare, sîmbătă 3 februarie, abia se va înregistra 1 grad cu plus, iar duminică, 4 februarie ziua aduce numai 0 grade. Noaptea va fi frig, cu o minimă de -7 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Proiectile găsite pe ogor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat din Sagna, care îşi ara ogorul, a găsit un proiectil exploziv, pe 2 aprilie. El i-a chemat pe pirotehnişti şi aceştia au mai găsit trei proiectile explozive, toate provenind din Al Doilea Război Mondial.

“În data de 02.04.2020, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a a fost solicitată pentru o misiune de asanare în comuna Sagna. Un proiectil exploziv de calibru 105 mm a fost descoperit de către un bărbat din comuna Sagna, pe timpul efectuării unor lucrări de arătură.

Au fost făcute cercetări cu ajutorul detectorului de metale pe o suprafață de aproximativ 50 mp și au mai fost găsite încă trei proiectile explozive de calibru 105 mm.

Pirotehniștii au ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția găsită, care ulterior va fi distrusă. Muniția găsită provine din Al Doilea Război Mondial”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Anchetă penală în cazul pacientului cu COVID 19 “plimbat” cu targa

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor” a fost înregistrat pe data de 2 aprilie, la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ.

Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Biroului de presă al instituţiei menţionate “obiectul sesizării se referă la faptul că în zilele de 18 şi 20.03.2020, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vîrstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ acuzînd simptome specifice persoanelor infectate cu virsul COVID 19, fără a se dispune testarea.

În data de 23.03.2020, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la unitatea medicală din Neamţ, ocazie cu care s-a dispus testarea, fiind diagnosticat pozitiv. De asemenea se cerectează şi dacă au fost respectate protocoalele privind transportul şi transferul între unităţile medicale a persoanelor infectate cu virusul COVID 19, în condiţiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din municipiul Iaşi”.

Rămîne de văzut ce vor stabili procurorii, în condiţiile în care imaginile cu pacientul cărat cu o simplă targă au făcut ocolul Internetului.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Continuă “sezonul” incendiilor de vegetaţie uscată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Alte şase incendii de vegetaţie uscată s-au produs în Neamţ pe 2 aprilie, fiind afectate peste 12 hectare. În ziua precedentă se înregistraseră cinci astfel de incendii, cauza fiind aceeaşi: foc deschis în spaţii deschise.

“În data de 02 aprilie, pe teritoriul județului Neamț pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 6 incendii de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 12,35 hectare.

Detașamentul Roman a intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, astfel:

– în localitatea Muncelu de Jos din comuna Valea Ursului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 ha,

– în localitatea Giurgeni din comuna Valea Ursului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 6000 mp.

Detașamentul Tîrgu Neamț a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Oglinzi din comuna Răucești care s-a manifestat pe o suprafață de 0,5 ha.

Detașamentul Piatra-Neamț a intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetație uscată, astfel:

– în localitatea Cîndești a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp,

– în localitatea Negrești a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1 ha,

– în localitatea Borșeni din comuna Războieni a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp

La aceste misiuni au participat și voluntari din cadrul SVSU din localitățile în care s-au produs incendiile.

Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending