Contactează-ne

Actualitate

Scandalul Apa Serv, cetăţenii şi “marele şef”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Scandalul şefiei Apa Serv, criza apei, dorinţa romaşcanilor de a avea un alt furnizor de apă, toate informaţiile ce, de cîteva zile, vin dinspre compania furnizoare de apă din subordinea Consiliului Judeţean Neamţ, au primit replici pe măsură din partea nemţenilor. Numeroase mesaje au fost postate pe pagina de facebook a Monitorului sau au fost trimise pe adresa redacţiei. Unul dintre acestea, sub forma unei “interpelări” către membrii CA, îl publicăm astăzi. Poate răspund cei în cauză sau poate domnul Păcală, în noua sa calitate, va oferi nişte lămuriri.

Mesajul integral primit de la cititor: “Stimată doamnă membru CA, Ca un om cu oarecare formaţie şi experienţă tehnică, dar înclinat spre a despica firul, vă rog respectuos să mă lămuriţi asupra sensului celor expuse de dvs şi cum se leagă ele de asumata decizie luată cu privire la demisia conducerii companiei ce cu acurateţe o administraţi, nu singură, of course.

Deci: Ce legătură are finanţarea automatizării SEAU cu problema apei la Roman? Nu era un fost POIM, se chema POS, aţi studiat SF-ul şi proiectele de atunci, să aveţi exacta justificare a deciziei de autofinanţare? Era dl Angheluţă pe atunci în sistem, sau poate veti fi surprinsă ăa aflaţi că între decidenţi era cel cu care, spre admiraţia cuvenită dvs, aveţi prerogativele de a semna contractul, fie el de interimar? Nu aveţi şedinţe de CA periodice îin care să constataţi modul de comunicare cu privire la diverse activităţi ale Apaserv, în speţă acum conectarea la conducta Apavital care ar fi rezolvat problema? Nu acolo votaţi, luaţi decizii, aprobaţi, reziliaţi? E nevoie de postări populiste pe fb în care “marele şef” se dezlănţuie şi ordonă tăieri de capete? Unde aţi fost în toată perioada asta, presupun că aveţi ceva timp în CA, nu puteaţi găsi şi soluţii.constructive? Sunteţi conştientă, alături de toţi colegii dvs din CA, partid şi ce-o mai fi, că toate astea se vor răfrânge tot asupra dvs şi a comunităţii pe care, alături de marele şef, o slujiţi cu atît devotament? Pentru că e greu de crezut că o poliţie ca cea a UE să închidă ochii la un aşa circ şi să vă mai pună bani pe tavă.

Vreau să cred că în viaţa personală vă mai puteţi lua propriile decizii, că în rest imaginea e a unei păpuşi pe sfori. P.S. Nu zise marele şef “demisie de onoare a echipei de management”? Păi Angheluţă e toată echipa? Tehnicii, dezvoltarea, şi ce mai aveţi prin organigramă, ăştia-s bebeluşi? Nu ei ar fi fost cei mai în măsură să susţină un management bun? Sau îl scoateţi pe Angheluţă şi vreun dictator totalitar….n-are cum, unul e aşa, şi ăla e marele dvs şef”.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

 1. Louisa

  16 februarie 2020 at 12:18 AM

  Multumesc pentru articolul in care ati preluat comentariul meu. Mai am. Cumva, am facut parte din sistem si ma doare ca in prostia lor politica pierd tot ce ar fi putut avea, ca UE e si ea degraba simtitoare la saraci, nu si la saraci cu duhu da la grabnic primitori de pomana doar sa fie atent justificata.

  Dl Angheluta “si-a luat-o” pentru ca in mod evident are coloana nedispusa la ondulare gen ghiocel. Pe non principiul capul plecat sabia nu-l taie, se pare ca a refuzat sa se aplece sa pupe papucii tatucului suprem. Respect. Si oricat ar cauta acest tatuc si acolitii sai vinovati pentru un management defectuos in judet, pe apa, canal si ce mai e pe acolo, nu Angheluta e mogulul decident, e doar o victima aflata intr-un moment nepotrivit intr-un loc nepotrivit. La cati Dughir, Iva, Pacala, Movila si-au pus amprenta, e de mirare ca Angheluta si-a sacrificat capul sa faca ceva curat. dar facerea de bine stim toti la ce duce si buna ziua ai dat, tot asa…zona e fara speranta, ca o fi PSD sau PNL sau AKLJJHJGGFGFFFFD, tot aia.
  P.S. Sper din suflet sa actioneze in justitie concursul, demiterea, afrontul primit prin acestea. Sper sa recapete oficial postul de conducere pe care il merita si sa curete tot ce a avut in jur prost consilier sau pe la spate sapator.

  Răspundeți

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

CORONAVIRUS- 278 de cazuri noi, 267 persoane vindecate, 94 de decese

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamţ sunt confirmate 107 cazuri de coronavirus ■ la nivel naţional, 15.407 persoane în carantină, 114.699 în izolare ■

Până pe 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate şi externate  din unităţi spitaliceşti: 91 la Bucureşti, 58 la Timiş, 28 la Iaşi, 23 la Caraş-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanţa, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Braşov, 5 la Galaţi, 2 la Bihor, 2 Argeş, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Mureş, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 78  de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 28.483 teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 847 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 3.930 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, Poliţia a plasat în carantină instituţionalizată 1.290 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 50 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 271 de  dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 555 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Poliţiştii au depistat, în acelaşi interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franţa, 7  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 25 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp. În continuare vă prezentăm situaţia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european şi global: Până la data de 1 aprilie 2020, au fost raportate 421.808 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Proiect de 2,9 milioane de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cu fonduri europene, va fi reabilitat Colegiul Tehnic de Transporturi

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a semnat  contractul de finanţare pentru  încă un  proiect european care va fi implementat în Piatra Neamţ, în perioada următoare şi va fi finanţat în cadrul POR 2014-2020 în proporţie de 98%, contribuţia proprie fiind de doar 2%. Valoarea proiectului este de 2,9 milioane de euro.

Este vorba despre „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Tehnic de Transporturi”. Concret, vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a clădirii, reabilitarea acoperişului precum şi dotări specifice pentru creşterea şi îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale de care beneficiază 635 de elevi şi 50 de cadre didactice.

„Consider că unul dintre fundamentele principale ale unei comunităţi îl reprezintă educaţia membrilor ei. Mai multe unităţi şcolare din Piatra Neamţ: creşe, grădiniţe, şcoli generale şi licee vor beneficia în perioada următoare de reabilitare, modernizare şi dotare din fonduri europene atrase în cadrul actualului Program Operaţional Regional al Uniunii Europene. Fondurile europene reprezintă o soluţie la îndemâna autorităţilor locale pentru realizarea de investiţii care să dezvolte comunităţile şi din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în oraşul nostru”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

La mulţi ani stimată eroină. RESPECT

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Numele ei este Anca Susan. Este asistentă la ATI la Spitalul Judeţean Neamţ. Şi astăzi este ziua ei. O sărbătoreşte în prima linie a războiului cu nemilosul virus. RESPECT.

E unul dintre eroii pe care avem datoria să nu-i uităm vreodată. La mulţi ani şi multă sănătate şi să vă dea Dumnezeu după inima mare pe care o aveţi. Deşi nu sunt cuvinte capabile să exprime recunoştinţa, am să mai spun doar câteva lucruri: şi-a lăsat acasă fetiţa, mama şi soţul şi, de când a început “războiul”, s-a mutat la spital. Când i se termină tura, rămâne în continuare ca voluntar.

Cele opt ore de odihnă le petrece singură într-o locuinţă pusă la dispoziţie de o rudă, pentru a nu-şi pune în pericol familia. Sunt doar câteva tuşe din imaginea unui adevărat erou făcute publice de o cunoştinţă care i-a urat şi ea “La mulţi ani” şi i-a mulţumit pentru sacrificiul pe care îl face din dragoste de oameni, din dragoste pentru cei aflaţi în suferinţă. RESPECT, iar dăruirea unor astfel de oameni ne dă încredere că vom trece peste această perioadă grea. La mulţi ani îţi spunem şi noi toţi şi să vă dea Dumnezeu putere.

 

Citește știrea

Trending