Contactează-ne

Actualitate

Scandalul Apa Serv, cetăţenii şi “marele şef”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Scandalul şefiei Apa Serv, criza apei, dorinţa romaşcanilor de a avea un alt furnizor de apă, toate informaţiile ce, de cîteva zile, vin dinspre compania furnizoare de apă din subordinea Consiliului Judeţean Neamţ, au primit replici pe măsură din partea nemţenilor. Numeroase mesaje au fost postate pe pagina de facebook a Monitorului sau au fost trimise pe adresa redacţiei. Unul dintre acestea, sub forma unei “interpelări” către membrii CA, îl publicăm astăzi. Poate răspund cei în cauză sau poate domnul Păcală, în noua sa calitate, va oferi nişte lămuriri.

Mesajul integral primit de la cititor: “Stimată doamnă membru CA, Ca un om cu oarecare formaţie şi experienţă tehnică, dar înclinat spre a despica firul, vă rog respectuos să mă lămuriţi asupra sensului celor expuse de dvs şi cum se leagă ele de asumata decizie luată cu privire la demisia conducerii companiei ce cu acurateţe o administraţi, nu singură, of course.

Deci: Ce legătură are finanţarea automatizării SEAU cu problema apei la Roman? Nu era un fost POIM, se chema POS, aţi studiat SF-ul şi proiectele de atunci, să aveţi exacta justificare a deciziei de autofinanţare? Era dl Angheluţă pe atunci în sistem, sau poate veti fi surprinsă ăa aflaţi că între decidenţi era cel cu care, spre admiraţia cuvenită dvs, aveţi prerogativele de a semna contractul, fie el de interimar? Nu aveţi şedinţe de CA periodice îin care să constataţi modul de comunicare cu privire la diverse activităţi ale Apaserv, în speţă acum conectarea la conducta Apavital care ar fi rezolvat problema? Nu acolo votaţi, luaţi decizii, aprobaţi, reziliaţi? E nevoie de postări populiste pe fb în care “marele şef” se dezlănţuie şi ordonă tăieri de capete? Unde aţi fost în toată perioada asta, presupun că aveţi ceva timp în CA, nu puteaţi găsi şi soluţii.constructive? Sunteţi conştientă, alături de toţi colegii dvs din CA, partid şi ce-o mai fi, că toate astea se vor răfrânge tot asupra dvs şi a comunităţii pe care, alături de marele şef, o slujiţi cu atît devotament? Pentru că e greu de crezut că o poliţie ca cea a UE să închidă ochii la un aşa circ şi să vă mai pună bani pe tavă.

Vreau să cred că în viaţa personală vă mai puteţi lua propriile decizii, că în rest imaginea e a unei păpuşi pe sfori. P.S. Nu zise marele şef “demisie de onoare a echipei de management”? Păi Angheluţă e toată echipa? Tehnicii, dezvoltarea, şi ce mai aveţi prin organigramă, ăştia-s bebeluşi? Nu ei ar fi fost cei mai în măsură să susţină un management bun? Sau îl scoateţi pe Angheluţă şi vreun dictator totalitar….n-are cum, unul e aşa, şi ăla e marele dvs şef”.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

 1. Louisa

  16 februarie 2020 at 12:18 AM

  Multumesc pentru articolul in care ati preluat comentariul meu. Mai am. Cumva, am facut parte din sistem si ma doare ca in prostia lor politica pierd tot ce ar fi putut avea, ca UE e si ea degraba simtitoare la saraci, nu si la saraci cu duhu da la grabnic primitori de pomana doar sa fie atent justificata.

  Dl Angheluta “si-a luat-o” pentru ca in mod evident are coloana nedispusa la ondulare gen ghiocel. Pe non principiul capul plecat sabia nu-l taie, se pare ca a refuzat sa se aplece sa pupe papucii tatucului suprem. Respect. Si oricat ar cauta acest tatuc si acolitii sai vinovati pentru un management defectuos in judet, pe apa, canal si ce mai e pe acolo, nu Angheluta e mogulul decident, e doar o victima aflata intr-un moment nepotrivit intr-un loc nepotrivit. La cati Dughir, Iva, Pacala, Movila si-au pus amprenta, e de mirare ca Angheluta si-a sacrificat capul sa faca ceva curat. dar facerea de bine stim toti la ce duce si buna ziua ai dat, tot asa…zona e fara speranta, ca o fi PSD sau PNL sau AKLJJHJGGFGFFFFD, tot aia.
  P.S. Sper din suflet sa actioneze in justitie concursul, demiterea, afrontul primit prin acestea. Sper sa recapete oficial postul de conducere pe care il merita si sa curete tot ce a avut in jur prost consilier sau pe la spate sapator.

  Răspundeți

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Scandalul Troleibuzul, o primă decizie a instanţei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ ADI Urbtrans a fost obligată să plătească peste 3,5 milioane de lei ■ sentinţa nu este definitivă ■

Scandalul Troleibuzul, izbucnit anul trecut, cînd plata celebrei compensaţii lunare a fost trecută de guvernanţi din sarcina Consiliului Judeţean în cea a primăriilor din Urbtrans, dar acestea au refuzat, a ajuns la o primă sentinţă în instanţă.

Cîştig de cauză a avut Troleibuzul, care are de primit de la Urbtrans, respectiv de la comunităţile locale, peste 3,5 milioane de lei, reprezentînd compensaţiile din perioada iulie-octombrie 2019, la care s-ar adăuga penalităţi de întîrziere de 0,01% pe zi.

„Respinge, ca nefondată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pîrîtei Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans. Admite excepţia prematurităţii formulării capătului de cerere avînd ca obiect obligarea pîrîtei la plata sumei de 55838,65 lei, reprezentînd compensaţie aferentă perioadei 28-30.06.2019.

Respinge capătul de cerere individualizat anterior, ca prematur formulat. Admite acţiunea completată pentru restul capetelor de cerere. Obligă pe pîrîta Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans să semneze raportul lunar de constatare aferent perioadei 28-30.06.2019.

Obligă pe pîrîta Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans să plătească reclamantei Troleibuzul SA sumele 930942,80 lei, reprezentînd compensaţie aferentă lunii iulie 2019, 907231,20 lei, reprezentînd compensaţie aferentă lunii august 2019, 769960,49 lei, reprezentînd compensaţie aferentă lunii septembrie 2019, 686209,88 lei, reprezentînd compensaţie aferentă lunii octombrie 2019, precum şi penalităţi de întârziere în cuantum 0,01% pe zi de întîrziere, începînd cu cea de a treizecea zi ulterioară semnării fiecărui proces-verbal de stabilire a compensaţiei, pînă la achitarea efectivă a debitului principal. Obligă pe pîrîta la plata către reclamantă a sumei de 50797,67 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Neamţ. Pronunţată azi, 12.02.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei”, se arată în comunicarea pe scurt a deciziei magistraţilor.

Cel mai probabil va fi formulat recurs şi e de văzut cine va avea cîştig de cauză în final. Cît priveşte situaţia în sine, un comentariu public interesant a fost făcut de Cătălin Chiţei, fost administrator public al judeţului Neamţ. “Ceea ce îi spuneam primarului Dragoş Chitic anul trecut, acum se adevereşte. Faptul că orgoliul şi încăpăţînarea au primat raţiunii şi acţiunii coerente are un cost. Troleibuzul SA a solicitat în instanţă de la comunităţile membre ale ADI Urbtrans, compensaţiile aferente perioadei iulie-decembrie 2019.

Cererea este corectă din punct de vedere contractual, dar imorală raportat la activitatea societăţii, aceasta nefiind niciodată un reper de performanţă în management. ADI Urbtrans a pierdut în primă instanţă procesul. Comunităţile locale membre trebuie să plătească societăţii peste 3,5 milioane de lei, la care se adaugă penalităţi de 0,01% pe zi.

La finalul anului 2019, CJ Neamţ a acordat societăţii un ajutor de minimis pentru a salva societatea în lipsa compensaţiilor. Dacă sentinţa se va menţine şi la apel, corect ar fi ca Troleibuzul să returneze aceşti bani bugetului judeţului. Iar CJ Neamţ este obligată să sprijine comunităţile care vor trebui să plătească pentru salvarea unei societăţi de a cărei existenţă, în acest moment, direct interesaţi sunt doar CJ şi Municipiul Piatra Neamţ”.

Rămîne de văzut ce se va întîmpla la final, însă, dincolo de ceea ce vor decide magistraţii privind compensaţie, situaţia Troleibuzul ar trebui clarificată. Aşa cum am mai scris, sînt numeroase persoane care consideră că această societate este una din care grupurile de interese ar sifona foarte mulţi bani publici. Ceea ce, dacă este aşa, ar trebui să înceteze.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: A vrut să se încălzească, a provocat un incendiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un sistem de încălzire amplasat prea aproape de un material combustibil a declanşat un incendiu într-o locuinţă din cartierul Gara Veche din Piatra Neamţ, la miezul nopţii dinspre miercuri spre joi.

“Prin apel la 112, în jurul orei 00.13, pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în municipiul Piatra Neamț (zona Gara Veche). La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere

și o ambulanță SMURD. Incendiul se manifesta în interiorul casei, într-o cameră. Incendiul a fost localizat și lichidat. Au ars obiecte de mobilier și articole de îmbrăcăminte.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic (sistem de încălzire amplasat necorespunzător față de un material combustibil)”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Procesul pentru graniţă, termen peste o săptămînă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ prefectul George Lazăr a declarat că va fi din nou prezent

Procesul în urma căruia va fi stabilită graniţa între judeţele Neamţ şi Harghita va avea un nou termen pe 27 februarie.

Este vorba despre recursul formulat împotriva hotărîrii ce văduveşte judeţul nostru de o suprafaţă importantă de teren, ce se judecă la Curtea de Apel Ploieşti, termenul precedent fiind pe 19 februarie. Cînd l-a instanţă s-au prezentat în numele judeţului, prefectul George Lazăr, alături de directorul Oficiului de Cadastru, Simion Stîncel, şi primarul de Bicaz Chei, Gheorghe Oniga.

„Am speranţa şi încrederea că facem eforturile potrivite şi ne batem pentru interesele judeţului Neamţ printr-o apărare calificată. Este o iniţiativă de a apăra cu toate forţele interesele judeţului nostru. În acest moment ne luptăm pentru patrimoniul judeţului Neamţ, Cheile Bicazului sînt cunoscute în toată ţara şi reprezintă un simbol turistic al acestui judeţ, în mod evident nu ne dorim să pierdem această zonă.

Următorul termen va avea loc pe data de 27 februarie, moment în care părţile vor lua act de conluziile prin care se invocă excepţii de către comuna Bicaz Chei. Tot astăzi s-a pronunţat în instanţă şi s-a respins cererea de intervenţie făcută de către Asociaţia Drepturilor Omului şi Solidarităţii Sociale, rămînînd în continuare în administrarea probatoriului cu înscrisuri. Cred într-o soluţie corectă pentru judeţul Neamţ, şi am mari speranţe că implicarea mea în calitate de prefect va duce spre o justă soluţionare”, a declarat prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.

Care a mai menţionat că va fi prezent la instanţă şi la termenul din 27 februarie. Reamintim că prin sentinţa din 12 iunie 2019, Tribunalul Prahova a anulat procesul verbal emis în anul 1998, avînd ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ şi a fost stabilită o nouă linie de hotar prin care judeţul Neamţ pierde o suprafaţă importantă situată pe teritoriul comunei Bicaz Chei. Prefectura a formulat recurs împotriva acestei sentinţe.

Citește știrea

Trending