Contactează-ne

Actualitate

Scandalul Apa Serv, cetăţenii şi “marele şef”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Scandalul şefiei Apa Serv, criza apei, dorinţa romaşcanilor de a avea un alt furnizor de apă, toate informaţiile ce, de cîteva zile, vin dinspre compania furnizoare de apă din subordinea Consiliului Judeţean Neamţ, au primit replici pe măsură din partea nemţenilor. Numeroase mesaje au fost postate pe pagina de facebook a Monitorului sau au fost trimise pe adresa redacţiei. Unul dintre acestea, sub forma unei “interpelări” către membrii CA, îl publicăm astăzi. Poate răspund cei în cauză sau poate domnul Păcală, în noua sa calitate, va oferi nişte lămuriri.

Mesajul integral primit de la cititor: “Stimată doamnă membru CA, Ca un om cu oarecare formaţie şi experienţă tehnică, dar înclinat spre a despica firul, vă rog respectuos să mă lămuriţi asupra sensului celor expuse de dvs şi cum se leagă ele de asumata decizie luată cu privire la demisia conducerii companiei ce cu acurateţe o administraţi, nu singură, of course.

Deci: Ce legătură are finanţarea automatizării SEAU cu problema apei la Roman? Nu era un fost POIM, se chema POS, aţi studiat SF-ul şi proiectele de atunci, să aveţi exacta justificare a deciziei de autofinanţare? Era dl Angheluţă pe atunci în sistem, sau poate veti fi surprinsă ăa aflaţi că între decidenţi era cel cu care, spre admiraţia cuvenită dvs, aveţi prerogativele de a semna contractul, fie el de interimar? Nu aveţi şedinţe de CA periodice îin care să constataţi modul de comunicare cu privire la diverse activităţi ale Apaserv, în speţă acum conectarea la conducta Apavital care ar fi rezolvat problema? Nu acolo votaţi, luaţi decizii, aprobaţi, reziliaţi? E nevoie de postări populiste pe fb în care “marele şef” se dezlănţuie şi ordonă tăieri de capete? Unde aţi fost în toată perioada asta, presupun că aveţi ceva timp în CA, nu puteaţi găsi şi soluţii.constructive? Sunteţi conştientă, alături de toţi colegii dvs din CA, partid şi ce-o mai fi, că toate astea se vor răfrânge tot asupra dvs şi a comunităţii pe care, alături de marele şef, o slujiţi cu atît devotament? Pentru că e greu de crezut că o poliţie ca cea a UE să închidă ochii la un aşa circ şi să vă mai pună bani pe tavă.

Vreau să cred că în viaţa personală vă mai puteţi lua propriile decizii, că în rest imaginea e a unei păpuşi pe sfori. P.S. Nu zise marele şef “demisie de onoare a echipei de management”? Păi Angheluţă e toată echipa? Tehnicii, dezvoltarea, şi ce mai aveţi prin organigramă, ăştia-s bebeluşi? Nu ei ar fi fost cei mai în măsură să susţină un management bun? Sau îl scoateţi pe Angheluţă şi vreun dictator totalitar….n-are cum, unul e aşa, şi ăla e marele dvs şef”.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

 1. Louisa

  16 februarie 2020 at 12:18 AM

  Multumesc pentru articolul in care ati preluat comentariul meu. Mai am. Cumva, am facut parte din sistem si ma doare ca in prostia lor politica pierd tot ce ar fi putut avea, ca UE e si ea degraba simtitoare la saraci, nu si la saraci cu duhu da la grabnic primitori de pomana doar sa fie atent justificata.

  Dl Angheluta “si-a luat-o” pentru ca in mod evident are coloana nedispusa la ondulare gen ghiocel. Pe non principiul capul plecat sabia nu-l taie, se pare ca a refuzat sa se aplece sa pupe papucii tatucului suprem. Respect. Si oricat ar cauta acest tatuc si acolitii sai vinovati pentru un management defectuos in judet, pe apa, canal si ce mai e pe acolo, nu Angheluta e mogulul decident, e doar o victima aflata intr-un moment nepotrivit intr-un loc nepotrivit. La cati Dughir, Iva, Pacala, Movila si-au pus amprenta, e de mirare ca Angheluta si-a sacrificat capul sa faca ceva curat. dar facerea de bine stim toti la ce duce si buna ziua ai dat, tot asa…zona e fara speranta, ca o fi PSD sau PNL sau AKLJJHJGGFGFFFFD, tot aia.
  P.S. Sper din suflet sa actioneze in justitie concursul, demiterea, afrontul primit prin acestea. Sper sa recapete oficial postul de conducere pe care il merita si sa curete tot ce a avut in jur prost consilier sau pe la spate sapator.

  Răspundeți

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un proiect de autostradă, un deputat şi doi primari

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ deputatul Bulai le cere primarilor de Roman şi Săbăoani să „aducă” A7 prin localităţile lor

În România, ţara în care Autostrada Unirii are… o lege minunată drept certificat de naştere, dar ea, autostrada, lipseşte cu desăvîrşire în realitate, un deputat, de la USR, pe numele său Iulian Bulai, ceartă doi primari, de Roman şi Săbăoani, pentru că refuză ca o altă autostradă, care e tot pe hîrtie deocamdată, să treacă prin localităţile pe care le păstoresc.

Nu spunem că apelul deputatului nu e unul de esenţă, însă absurdul situaţiei este evident: nu avem autostrăzi, în Moldova, dar avem legi şi dispute politice pe marginea… proiectelor de autostrăzi. Ceea ce o fi bine. Revenind la deputatul USR, aflăm dintr-un comunicat de presă cum că „Iulian Bulai le cere primarilor din Municipiul Roman și comuna Săbăoani să își revizuiască poziția și să militeze pentru ca viitorul traseu al autostrăzii Ploiești – Pașcani să cuprindă și cele două unități administrativ teritoriale pe care le conduc.

Apelul deputatului nemțean vine în contextul în care în această perioadă se va decide ce variantă de traseu, din cele trei disponibile, va avea Autostrada A7 pe teritoriul județului Neamț. La o dezbatere publică din 11 martie, desfășurată la Consiliul Județean Neamț, reprezentanții administrațiilor publice din Roman și Săbăoani au menționat că nu doresc varianta cu ruta cea mai apropiată de localitățile lor deoarece există niște planuri de investiții pentru acea zonă, preferând astfel varianta cea mai îndepărtată, cu nod în județul Iași, după Castelul de Apă”.

Şi zice deputatul cu pricina: ”E crucial pentru județul Neamț ca ruta autostrăzii A7 să fie cât mai aproape de Roman și de zona metropolitană. Există accesibilitate potrivită, iar construcția autostrăzii conform variantei de traseu din apropierea Romanului va ajuta zona să crească din punct de vedere economic.

Fac apel către cele două administrații locale să își revizuiască pozițiile. Ne va fi mult mai ușor să ne conectăm și vor fi create mai multe oportunități de investiții. Mai mult decât atât, noua autostradă va putea funcționa și ca o șosea de centură, care acum ne lipsește. Am așteptat 30 de ani această autostradă, nu trebuie să dăm cu piciorul acestei șanse.

Apreciez că există planuri de investiții, rezidențiale și industriale, însă consider că în avantajul nemțenilor ar trebui să fie prioritară găsirea unor soluții alternative pentru relocarea acestora și nu pentru cel mai favorabil traseu al autostrăzii pentru noi”. Sigur că, jurnalistic, se naşte întrebarea: oare ce motive, alea cu investiţiile nu le credem nici în somn, or fi avut primarii în cauză să opteze pentru varianta „mai îndepărtată”?

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: 3.800 de gospodării fără energie electrică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Codul portocaliu provoacă probleme în Neamţ, vineri, 3 iulie. Conform informaţiilor oferite de ISU Neamţ, la ora 16, erau 3.823 de gospodării nealimentate cu energie electrică.

“Ca urmare a avertizării meteorologice cod portocaliu emis pentru județul Neamț, Delgaz Grid ne-a informat că localitățile Păstrăveni, Rădeni, Urecheni, Țibucani, Davideni, Țibucanii de Jos și Lunca Moldovei sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 3823 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

„Explozie” a cazurilor de COVID-19 – „Alertă” la MAI

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acţiunile de verificare vor fi intensificate, mai ales în week-end ■ echipe mixte vor verifica respectarea regulilor de protecţie sanitară ■ cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor la un număr TelVerde ■

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19,  conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat vineri, 3 iulie a.c., o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale pentru a stabili măsurile care vor fi luate în următoarele două săptămâni.

Trag un semnal de alarmă: prin lipsa de responsabilitate a celor care încalcă normele de protecție sanitară,riscăm să pierdem tot ceea ce am reușit printr-un efort titanic al nostru, al tuturor. Trebuie să fim foarte vigilenți în perioada următoare. Este extrem de important să luăm atitudine și să ne implicăm în protejarea sănătății românilor. Altfel, viața noastră socială și economică va fi bulversată. Vă cer să acționați cu profesionalism și rigurozitate, dar și cu atenție pentru a nu cădea în extreme fie de exces, fie de toleranță.”, a precizat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA.

La rândul său, secretarul de stat chestor șef de poliție Bogdan DESPESCU a transmis că principalul obiectiv al măsurilor care vor fi luate în următoarele două săptămâni este prevenirea răspândirii noului coronavirus și nu aplicarea de sancțiuni.

În cadrul ședinței s-a stabilit ca la nivelul fiecărui județ să fie organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, care să evalueze situația specifică și să intensifice activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară. S-a dispus ca prima întâlnire a membrilor grupelor de coordonare operativă să aibă loc imediat după încheierea ședinței convocate de conducerea MAI.

Sub coordonarea acestor grupe, la nivelul fiecărui județ vor fi organizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară. În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Se vor desfășura activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.  O atenție deosebită va fi acordată stațiunilor de la mare și de la munte, precum și traseelor de deplasare către acestea. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.

Conducerea MAI a cerut structurilor responsabile să ia măsuri suplimentare mai ales la sfârșit de săptămână.

Pentru îndeplinirea misiunilor din următoarele două săptămâni, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren. Pentru zona litoralului unde se așteaptă un număr mare de turiști la sfârșit de săptămână, conducerea ministerului a dispus Poliției Naționale, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să trimită ofițeri de la nivel central pentru a sprijini efectivele care acționează în mun. Constanța.

Pentru a putea interveni rapid, se va înființa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon va deveni operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.

Citește știrea

Trending