Contactează-ne

Actualitate

Sărbătorile de iarnă, în siguranţă cu jandarmii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în diverse misiuni, în special pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, au fost angrenate peste 250 de cadre ■ 18 elevi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni se află în practică la unităţile din Neamţ ■

„Jandarmii nemţeni au fost „acolo“ iar Sărbătorile de iarnă au fost în siguranţă!“. Aşa începe un comunicat postat ieri, 8 ianuarie, pe pagina de Facebook a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ, în care sînt făcute publice cîteva date statistice despre activitatea instituţiei în perioada recentelor sărbători. „Pe timpul Sărbătorilor de iarnă, Jandarmeria Neamţ a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, precum şi pentru soluţionarea operativă a sesizărilor cetăţenilor. Numai pe segmentul misiunilor de asigurare a ordinii publice situaţia se prezintă astfel: 31 la manifestări cultural-artistice, cu 202 jandarmi şi 25 de mijloace auto. Siguranţa ta, prioritatea noatră!“, se arată în postarea menţionată. Cadrele Jandarmeriei Neamţ au mai fost angrenate în 12 misiuni la manifestări comemorative şi religioase, la care au participat 44 de militari cu patru maşini şi o misiune cu ocazia unei manifestări promoţionale, la care au fost prezente şi şapte cadre. În altă ordine de idei, 8 ianuarie 2019 a însemnat pentru 18 elevi ai Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni prima zi de practică la instituţia nemţeană. Conform uzanţelor, ei au fost repartizaţi la unităţile din judeţ unde vor pune în practică noţiunile teoretice însuşite în timpul cursurilor de la unitatea din judeţul Suceava. Ei vor fi planificaţi în misiuni specifice unde vor fi însoţiţi şi îndrumaţi de cadre cu experienţă în activitatea profesională. „Mult succes!“, le-a transmis conducerea Jandarmeriei Neamţ. Reamintim că la începutul lunii trecute, instituţia a marcat un moment semnificativ, fiind inaugurat Postului de Jandarmi Staţiune Balneoclimaterică Bălţăteşti. Festivitatea a avut loc la sediul administraţiei locale, acolo unde este şi sediul structurii nou înfiinţate. Evenimentul a debutat cu onorul militar prezentat colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, nemţean la orogine, din cadrul comenzii Jandarmeriei Române. La activitate au luat parte prefectul de Neamţ, Daniela Soroceanu, preşedintele ATOP Neamţ, Adrian Bourceanu, comandantul Poliţei Neamţ, comisar şef Paul Tablan, primarul de la Bălţăteşti, Emilia Acozmei, împreună cu echipa managerială a administraţiei locale, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care Jandermeria cooperează. Participanţii au asistat la ceremonialul religios şi la inaugurarea sediului, plutonierul major Florin Ciudin fiind desemnat şef de post pentru perioada următoare.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 50 de şoferi făcuţi pietoni, în două zile

Știre publicată în urmă cu

în data de

50 de şoferi au rămas fără permis de conducere pentru viteză excesivă sau pentru că au urcat la volan deşi băuseră, în doar două zile. Poliţiştii au aplicat peste 200 de amenzi în valoare de peste 88.000 de lei. “În cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale iar peste 50 de șoferi au rămas fără permisul de conducere. În perioada 17-18 august, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente grave. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a consumului de alcool, precum şi sancţionarea nerespectării acestor obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 88.000 de lei. 51 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă sau sub influența băuturilor alcoolice”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Şofer “campion” la alcoolemie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr care a urcat la volanul unui autoturism deşi băuse din belşug a fost prins recent de poliţiştii nemţeni. Testat alcoolscopic, tînărul s-a dovedit a avea peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. “La data de 19 august, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic un bărbat, de 36 de ani, din Roznov, care conducea un autoturism pe strada Speranței, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tînărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicînd o valoare de peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Zi de sărbătoare pentru preotul Florin Ţuscanu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ s-au împlinit 31 de ani de la hirotonirea preotului din Trifeşti ■ fiu al satului Hociungi, preotul pasionat de istorie este autorul mai multor monografii iar acum lucrează la un studiu privind bisericile cu hramul Sfîntul Nicolae ■

Unul din cei mai erudiţi preoţi nemţeni, Florin Ţuscanu, fiu al satului Hociungi, din comuna Moldoveni a sărbătorit, pe 15 august, 31 de ani de la hirotonirea ca preot. La momentul aniversar i-a avut alături pe enoriaşii de la biserica din Trifeşti, unde este paroh, cît şi pe cei care au participat la Sărbătoarea Răzeşilor. „Sînt fiul al satului Hociungi, unde am urmat cursurile şcolii primare, după care am studiat la Şcoala Nr.3 Roman şi apoi la Seminarul şi Facultatea de Teologie din Iaşi. 15 august este ziua în care satul acesta, Moldoveni, este încredinţat Maicii Domnului, protectoarea noastră. Pe 15 august am serbat în parohia pe care o păstoresc, biserica din Trifeşti, 220 de ani de la sfinţirea acesteia, prilej cu care am avut o sărbătoare locală. Ziua de 15 august, cînd în bisericile româneşti se marchează Adormirea Maicii Domnului are pentru mine, personal, o semnificaţie deosebită, pentru că este ziua hirotonirii mele ca preot. În 31 de ani de cînd sînt preot am fost misionar în nu mai puţin de şase parohii: la început în zona Vaslui, apoi la Moldoveni, unde am funcţionat timp de 13 ani, la biserica cu hramul Sfîntul Nicolae. Alţi patru ani am slujit la biserica cu acelaşi hram din Ruginoasa, după care am fost transferat la Roman, unde am fost timp de nouă ani ca preot protopop. Pot mulţumi lui Dumnezeu că am avut multe împliniri profesionale şi pot afirma că am văzut în viaţa mea o «lucrare» a Sfîntului Nicolae, prin aceea că am fost botezat în biserica Sfîntul Nicolae din satul Hociungi, am fost preot la biserici, mai toate cu acest hram. Acesta este motivul pentru care am ajuns la Bari, în Italia, unde se află moaştele Sfîntului Nicolae. Aici, preotul Giraldo Ciofari, care se ocupă de Centrul de Studii Nicolaene, mi-a spus că acest sfînt are o lucrare cu mine şi mi-a recomandat să aprofundez cercetările pe această temă pentru a fi promovate în acest centru. Revenind acasă, am început un studiu temeinic“, a mărturisit pr. dr. Florin Ţuscanu.

Citește știrea

Trending