Contactează-ne

Actualitate

Sărbătorile de iarnă, în siguranţă cu jandarmii

Știe publicată cu

în data de

■ în diverse misiuni, în special pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, au fost angrenate peste 250 de cadre ■ 18 elevi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni se află în practică la unităţile din Neamţ ■

„Jandarmii nemţeni au fost „acolo“ iar Sărbătorile de iarnă au fost în siguranţă!“. Aşa începe un comunicat postat ieri, 8 ianuarie, pe pagina de Facebook a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ, în care sînt făcute publice cîteva date statistice despre activitatea instituţiei în perioada recentelor sărbători. „Pe timpul Sărbătorilor de iarnă, Jandarmeria Neamţ a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, precum şi pentru soluţionarea operativă a sesizărilor cetăţenilor. Numai pe segmentul misiunilor de asigurare a ordinii publice situaţia se prezintă astfel: 31 la manifestări cultural-artistice, cu 202 jandarmi şi 25 de mijloace auto. Siguranţa ta, prioritatea noatră!“, se arată în postarea menţionată. Cadrele Jandarmeriei Neamţ au mai fost angrenate în 12 misiuni la manifestări comemorative şi religioase, la care au participat 44 de militari cu patru maşini şi o misiune cu ocazia unei manifestări promoţionale, la care au fost prezente şi şapte cadre. În altă ordine de idei, 8 ianuarie 2019 a însemnat pentru 18 elevi ai Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni prima zi de practică la instituţia nemţeană. Conform uzanţelor, ei au fost repartizaţi la unităţile din judeţ unde vor pune în practică noţiunile teoretice însuşite în timpul cursurilor de la unitatea din judeţul Suceava. Ei vor fi planificaţi în misiuni specifice unde vor fi însoţiţi şi îndrumaţi de cadre cu experienţă în activitatea profesională. „Mult succes!“, le-a transmis conducerea Jandarmeriei Neamţ. Reamintim că la începutul lunii trecute, instituţia a marcat un moment semnificativ, fiind inaugurat Postului de Jandarmi Staţiune Balneoclimaterică Bălţăteşti. Festivitatea a avut loc la sediul administraţiei locale, acolo unde este şi sediul structurii nou înfiinţate. Evenimentul a debutat cu onorul militar prezentat colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, nemţean la orogine, din cadrul comenzii Jandarmeriei Române. La activitate au luat parte prefectul de Neamţ, Daniela Soroceanu, preşedintele ATOP Neamţ, Adrian Bourceanu, comandantul Poliţei Neamţ, comisar şef Paul Tablan, primarul de la Bălţăteşti, Emilia Acozmei, împreună cu echipa managerială a administraţiei locale, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care Jandermeria cooperează. Participanţii au asistat la ceremonialul religios şi la inaugurarea sediului, plutonierul major Florin Ciudin fiind desemnat şef de post pentru perioada următoare.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending