Publicitate

■ colectivul de inspectori şcolari ai judeţului Neamţ a sărbătorit Ziua Internaţională a Educaţiei ■ s-a aniversat şi împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ ■ prezenţi la manifestare au fost partenerii educaţionali ai instituţiei ■

Organizată sub deviza Construim viitorul prin educaţie de calitate!, Ziua Mondială a Educaţiei s-a desfăşurat, la Piatra Neamţ, la finele săptămînii trecute, în prezenţa directorilor şi directorilor adjuncţi din şcolile nemţene, dar şi a tuturor partenerilor educaţionali ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. În prima parte a reuniunii, inspectorul şcolar general, Elena Laiu şi fiecare inspector de specialitate au prezentat un raport privind starea învăţămîntului în judeţ în anul şcolar 2017-2018. Şefa instituţiei a vorbit despre Managementul şi politicile educaţionale în şcoala nemţeană, în timp ce inspectorul şcolar general adjunct, Ioan Milea, a prezentat sinteza informaţiilor despre curriculum şi inspecţia şcolară. Directorul Casei Corpului Didactic, Florentina Moisă, a vorbit colegilor despre Dezvoltarea personală şi profesională a personalului din învăţămîntul preuniversitar. Inspectorul şcolar pentru Managementul Reaurselor Umane, Cristinel Secară, a prezentat Managementul resurselor umane la ISJ Neamţ. Reţeaua şcolară a judeţului la începutul noului an şcolar a fost prezentată de inspectorul Mircea Constantin Corlăţeanu, în timp ce inspectoarea Rodica Ciuchi a vorbit despre Dezvoltarea profesională şi activitatea ARACIP (de acreditare a şcolilor n. red. ) în judeţul Neamţ. Aspecte relevante din activitatea educativă a judeţului au mai fost prezentate de inspectorul şcolar Meda Ionela Ştirbu. Despre proiectele cu finanţare europeană a discutat inspectorul Mihaela Popa. Întreg raportul privind starea învăţămîntului şcolar nemţeau a fost susţinut în format video. După pauză a urmat momentul în care foştii inspectori generali din perioada 1968-2018 au fost răsplătiţi cu plachete şi diplome de excelenţă: Ioan Crăciun (1968-1975) , Maria Uţă (1975-1986) , Adriana Gagiu (1986- 1989) , Constantin Catrinoiu (1989-1993) , Ioan Niţă (1993-1995) , Mihai Lăcătuşu (1995-1996 şi 2006-2008) . Între 1996-2000 funcţia a fost îndeplinită de Francisc Iosif Gille, între 2000-2004, inspector şcolar general a fost Emil Creangă, iar între 2004-2006 Dorina Luminiţa Drexler, care de, altfel, a fost singura dintre foştii inspectori generali care nu a răspuns invitaţiei de a fi prezentă la manifestare. În perioada 2008-2012 inspector şcolar general a fost Georgeta Luminiţa Vîrlan, iar în perioada 2012-2018 Viorel Stan, în prezent deputat.

Educaţia este dintotdeauna un orizont, nu o destinaţie, iar şcoala reprezintă o fereastră spre împlinirea visurilor oricărui copil. Misiunea noastră, a dascălilor, este aceea de a-i învăţa pe copii că a visa nu este interzis, că îşi pot propune orice şi, cu ajutorul celor care cred în ei, pot ajunge să transforme visul în realitate“, a spus, printre altele, inspectorul şcolar general Elena Laiu. Inspectorul Elena Preda a prezentat cele mai importante proiecte dedicate Centenarului, desfăşurate în şcoli şi la nivelul judeţului Neamţ. Partenerii educaţionali din toate instituţiile descentralizate au primit pachete şi diplome de excelenţă. A fost prezentată, în final, echipa de inspectori şcolari ai judeţului Neamţ. Evenimentul organizat în ambianţa primitoare a Hotelului Central Plaza s-a aflat sub egida Galei Ambasadorilor Nemţeni şi a Consiliului Judeţean Neamţ. Printre partenerii media cărora li s-a recunoscut contribuţia la mediatizarea cu acurateţe şi obiectivitate a tot ceea ce se întîmplă în învăţămîntul nemţean s-a numărat şi publicaţia Monitorul de Neamţ şi Roman. În acest sens, a fost conferită o Diplomă de excelenţă în educaţia nemţeană, înmînată redactorului prezent la eveniment. „Se conferă o diplomă de excelenţă în educaţia nemţeană instituţiei de presă Monitorul, în semn de recunoştinţă pentru promovarea constantă, la nivel judeţean şi naţional, a valorilor educaţiei“, a spus inspectorul şcolar general Elena Laiu, care a înmînat astfel de diplome doar reprezentanţilor publicaţiilor prezenţi la eveniment.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.