Contactează-ne

Actualitate

Săracii performeri…

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nu se găsesc bani pentru a susţine tabere sau cantonamente cu cei mai buni componenţi ai CA Roman ■ nici baremele pentru performanţă nu au fost plătite în totalitate ■

Vara este cam searbădă pentru componenţii secţiilor de la Clubul Atletic Roman – atleţi, luptători sau orientarişti, în condiţiile în care onor Guvernul, prin Ministerul Tineretului şi Sportului pare să-şi fi mutat banii dintr-un buzunar în altul şi i-a cam pierdut pe cei destinaţi performerilor. Cu toate că, în ultimele luni, tinerii de la gruparea menţionată au adus zeci de medalii, nu există fonduri pentru a putea să fie trimişi în tabere de recuperare sau măcar stagii de pregătire. Aşa, medaliaţilor le rămîn din această vară doar amintirile de la competiţile organizate în zone cu potenţial turistic, unde au mai putut „fura“ şi ei cîteva ore de relaxare, avînd în vedere că au fost axaţi pe performanţă. „Nu cred că mai avem şanse să prindem o tabără pentru copii. Ne rămîne plăcerea de a fi concurat pe litoral la întrecerile pe nisip, cu junioarele dar şi aceea a fost tot o competiţie, cu toate grijile pe care le impune. Este o vacanţă din aceasta, mai simplă, mai subţire. De la nivel central cred că sînt problemele“, a menţionat Dumitru Artene, antrenor în cadrul Secţiei de lupte a CA Roman. Spusele acestuia au fost confirmate şi de către directorul instituţiei, profesorul Iulian Corugă. Acesta a mai menţionat că, în această perioadă, de august, „trage“ ceva mai tare cu igienizarea spaţiilor, pentru performeri nefiind şanse de tabere. Mai mult decît atît, nici medaliaţii acestui an nu şi- au primit drepturile financiare, în ceea ce priveşte baremele de performanţă. „Este o perioadă de acalmie din punct de vedere competiţional. De altfel, noi ne preocupăm de întreţinerea spaţiilor şi aducerea lor în stare cît mai bună pentru viitorul sezon, din toamnă. În august şi septembrie nu mai avem finale şi perioada ar fi fost bună pentru un stagiu de refacere şi pregătire, dar nu-s bani. Nici nu cred că vor veni, decît dacă va operată o nouă rectificare bugetară. E păcat, pentru că atleţii, luptătorii şi orientariştii au muncit mult anul acesta, aducîndu-ne satisfacţii. Am avut şi necazuri, cu medalii ratate prin două reale talente de la noi, Vlad Căuş şi Raluca Vrabie, pe fondul unor modificări în structura campionatului, dar una peste alta, am adunat, numai la atletism, 39 de medalii. Luptele ne- au adus distincţii importante, în condiţiile în care clubul are sportivi de la categoriile de copii pînă la seniori. Nici aceste bareme nu au fost plătite, la atletism fiind viraţi banii numai pentru 28 de medalii, iar la lupte avem de… primit. Şi în condiţiile date, noi continuăm să ne facem treaba în ritmul obişnuit, sportul fiind, printr-o tristă tradiţie, subfinanţat“, a menţionat directorul Iulian Corugă.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending