Contactează-ne

Sport

Sanctiuni la CSM după umilinta din ultima etapă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Seria de esecuri ale echipei de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal Roman, care se zbate prin subsolul clasamentului si a fost învinsă, acasă, de ultima clasată, a dus la luarea unor măsuri dure de către conducere. Primarul Lucian Micu a propus Consiliului de Administratie al grupării, în cadrul unei sedinte programate astăzi, 16 ianuarie, sanctionarea cu 20% din lefuri pentru handbaliste si antrenor, pînă la revenirea în parametri. „În ceea ce priveste echipa de handbal, vorbim, din păcate, despre un nou rezultat dezamăgitor si, pe cale de consecintă, vor fi luate o serie de măsuri la nivelul conducerii tehnice si al jucătoarelor. În cursul zilei de marti, 16 ianuarie, a fost convocată o sedintă a Consiliului de Administratie de la CSM, acolo unde va fi invitat antrenorul, pentru a prezenta situatia din acest moment. Am făcut recomandarea ca atît conducerea tehnică, dar si jucătoarele să aibă contractele diminuate cu 20%, avînd în vedere rezultatele din ultima perioadă. Este, pînă la urmă, o activitate sustinută din bani publici, jucătoarele trebuie să înteleagă că ele sînt plătite din banii romascanilor. Dacă vor să joace pentru romascani este foarte bine, dacă nu vor, e mai bine, poate, ca unele din ele să plece si să ne desfăsurăm activitatea numai cu handbaliste care pun pasiune în joc“, a declarat primarul Lucian Micu. La CSM Roman, salariul mediu este în jur de 2.000 de euro. În prezent, după înfrîngerea de duminică, 14 ianuarie, acasă, în fata codasei CSM Slatina, scor 27-30, CSM Roman este pe pozitia a IX-a în clasament, cea mai slabă din ultimele sezoane, acumulînd 15 puncte din cinci victorii si are un golaveraj negativ, -12, 296 goluri marcate si 308 primite. De precizat că, în functie de discutiile de astăzi, nu este exclus să apară modificări în structura lotului sau a conducerii tehnice. „Va fi o discutie cît se poate de serioasă cu antrenorul si vom vedea, la acel moment, cum o vom rezolva. În ceea ce priveste plătile, sînt doar două luni restante, dar celelalte cheltuieli sînt la zi. Vorbim despre chestiuni care au mai fost de-a lungul anilor, deci nu este un element de noutate. Inclusiv de la semnarea contractelor a fost transmis că ultimele două luni vor fi achitate în anul următor, deci nu este o problemă în ceea ce priveste finantarea. Au fost făcute eforturi foarte mari, întotdeauna le-am spus că banii, chiar dacă întîrzie, vor veni. Însă punctele pierdute nu vor fi recuperate niciodată. De aceea am luat această decizie severă, care vreau să se constituie într-un semnal de alarmă pentru jucătoare. Trebuie să dea dovadă că sînt profesioniste si că pot să îsi facă treaba pentru care sînt plătite. Dacă nu le afectează esecul din alte puncte de vedere, măcar să le afecteze din punct de vedere financiar“, a conchis primarul. Ce va fi urmează a se vedea, cert fiind faptul că echipa este în colaps, practicînd un joc fără orizont si total ineficient.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Laura Pal şi Iulia Olteanu, Sportivul şi Antrenorul anului în judeţul Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ canotoarea a fost recompensată pentru rezultatele obţinute la Campionatul European de la Esen şi Campionatul Mondial de la Tokyo ■ antrenoarea Iulia Olteanu, de la CS Ceahlăul Piatra Neamţ, a avut performanţe cu alergătoarele Irina Bordeanu şi Julia Milena Ausburger ■ CS Ceahlăul a primit distincţia pentru Clubul sportiv al anului, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ titlul de Cea mai bună unitate sportive şcolară, iar la Sporturi neolimpice, cei mai buni antrenori au fost desemnaţi Paul Pintilie şi Mihai Cristea ■

Canotoarea Laura Pal şi Iulia Olteanu au fost desemnate Sportiva anului, respectiv Antrenorul anului 2019 în Neamţ (atletism), la sporturi olimpice. Distincţiile pentru performerii judeţului în anul ce stă să se încheie au fost acordate în cadrul galei Sportului Nemţean, manifestare organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, avînd parteneri Consiliul Judeţean Neamţ şi Primăria Piatra Neamţ, ediţia 2019 a Galei Sportului Nemţean. Festivitatea a fost organizată pe 17 decembrie, la sala Calistrat Hogaş a Palatului Administrativ. Din partea oficialităţilor, s-au adresat auditoriului – sportivi, antrenori şi şefi de cluburi Laurenţiu Dulama – vicepreşedintele CJ Neamţ şi primarul Dragoş Chitic, iar un moment artistic a fost prezentat de Ansamblul Folcloric Floricică de la munte, al Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare Neamţ. În cadrul manifestării, CS Ceahlăul Piatra Neamţ a primit distincţia pentru Clubul sportiv al anului, iar Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ a cîştigat titlul de Cea mai bună unitate sportive şcolară. La categoria Sporturi neolimpice, cei mai buni antrenori ai anului au fost desemnaţi Paul Pintilie (CS Ceahlăul Piatra Neamţ – karate tradiţional) şi Mihai Cristea (CS Bao Roman – Qwan ki do). Antrenoarea Iulia Olteanu, de la CS Ceahlăul Piatra Neamţ, a fost recompensată pentru munca depusă alături de Irina Bordeanu, care la Campionatul European de Alergare Montană – juniori din Elveţia (7 iulie 2019), a obţinut locul 3, dar şi pentru reuşita sportivei Julia Milena Ausburger, care s-a clasat a II-a la Campionatul Balcanic de Seniori, pe echipe. În ceea ce o priveşte pe Laura Pal, care este antrenată la CS Ceahlăul de Gavril Valentin şi Dabija Lenuta de la LPS, ea primit titlul pentru rezultatele obţinute la Campionatul European, 4X – Esen – 18-19.05 2019, loc V şi la Campionatul Mondial, 4X, 08-11.08 Tokyo, locul IV. Maiare în palmares un titlu naţional, la nationalele de juniori de la Iaşi, obţinut în luna august. De altfel, canotoarea a primit şi în 2018 premiul pentru Sportivul anului pentru aurul obţinut la Campionatul European de Canotaj Juniori (Gravelines, Franta), bronz la Campionatul Mondial de Juniori (Racice, Cehia) şi aur şi argint la Campionatul Balcanic de Juniori (Plovdiv, Bulgaria). Laura Pal a început canotajul la vîrsta de 13 ani, fiind descoperită de antrenorul Valentin Gavril. „M-am dus la mama şi prima dată mi-a zis că ce să caut eu la canotaj. Şi după multe rugăminţi şi cu promosiunea că o să fiu cuminte, m-a lăsat să aleg. Şi am ales. Bucuria cîştigării unei medalii nu poate fi redată în cuvinte. Mîndria că Romania este pe podium nu se poate exprima, trebuie trăită”, declara sportiva.

Citește știrea

Prima pagină

Paisa, cel mai bun în România, neapreciat în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pentru cele 5 titluri de campion naţional, Paisa a fost desemnat cel mai bun sportiv al României în proba de "unde scurte" ■ ca antrenor, sub comanda sa, pietreanca Mihaela Macsim a devenit dublă vicecampioană mondială la junioare 1, iar România a devenit campioană balcanică ■ în Neamţ, consilierii judeţeni au decis că Gheorghe Paisa nu trebuie premiat pentru rezultatele sale, pentru că ocupă şi funcţia de director al DJST Neamţ ■

Pietreanul Gheorghe Paisa a fost desemnat, pe 14 decembrie 2019, cel mai bun sportiv al anului pe ramura sportivă “unde scurte” de către Federaţia Română de Radioamatorism.

I-au fost argumente cele cinci titluri naţionale adjudecate în 2019, din şase posibile, plus clasarea pe locul 3 la Cupa Mondială de Radioamatorism, titlul de campion balcanic şi locul 5 la Campionatul Mondial.

Ca antrenor al lotului naţional tricolor, Gheorghe Paisa a dus echipa României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Balcanic de Radioamatorism.

Iar din echipa respectivă au făcut parte şi următorii sportivi de la CS Ceahlăul, de a căror pregătire se ocupă acelaşi antrenor: Daniel Onofrei, Emilian Ionel, Lucian Cojocaru, Ianis Scutaru, Gabriela Cojocaru.

Pe lîngă aceste rezultate, Paisa se mai poate lăuda cu două medalii de argint cîştigate de Mihaela Macsim la Campionatul Mondial de Radioamatorism, la categoria junioare 1. Mai are însă sportivi de la CS Ceahlăul ce sînt, în 2019, medaliaţi de mai multe ori la naţionale, un exemplu fiind Silviu Damian, de 4 ori campion al României.

Antrenor emerit şi maestru emerit al sportului, antrenor al lotului naţional din 2002 şi membru în grupul de lucru al Federaţiei Internaţionale de Radioamatorism, Gheorghe Paisa are în “palmares” şi medalia Meritul Sportiv Clasa I. Iar în 2019, activitatea sa legată de radioamatorism nu a însemnat doar participarea la antrenamente şi competiţii.

Ca arbitru, a fost deja nominalizat pentru a “împărţi dreptatea” şi la Campionatul Mondial din 2020, după ce a fost arbitru la astfel de întreceri din 2010 până acum.

Mai mult, în luna martie a anului în curs, a fost convocat de asociaţia irlandenză “EI DX Group” pentru a face parte dintr-o misiune internaţională de promovare a radioamatorismului în Republica Togo, iar în octombrie 2019 a fost într-o misiune asemănătoare în Insulele Comore la iniţiativa asociaţiei italiene “Mediterraneo Dx Club”.

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ a înaintat către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ şi rezultatele lui Paisa ca sportiv şi antrenor, numai că doar el nu va fi premiat de către Consiliul Judeţean Neamţ în cadrul Galei Sportului Nemţean 2019, programată pentru marţi, 17 decembrie 2019, de la ora 11.

S-a luat această hotărîre de către consilierii judeţeni, la iniţiativa Mihaelei Isciuc, consilier care a considerat că Paisa nu merită premiat ca sportiv sau antrenor fiindcă este director executiv al DJST Neamţ.

Citește știrea

Fotbal

Ceahlăul, noutăţi de vacanţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ obiectivul rămîne promovarea, susţine preşedintele executiv ■ "a fost un tur de campionat destul de dificil", a mai spus Marin Mitran ■ formaţii de Liga 1 sînt interesate de jucători de la Ceahlăul ■

Marin Mitran, preşedintele executiv al CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, a ieşit public şi a făcut un bilanţ al anului 2019, vorbind atît despre reuşite, cît şi despre nerealizări.

A reafirmat că obiectivul rămîne promovarea şi că este foarte mulţumit de cele întîmplate în condiţiile în care echipa a suferit numeroase modificări în vară, atît la nivelul lotului, cît şi în celelate compartimente.

“A fost un tur de campionat destul de dificil. Dar să ştiţi că sînt mulţumit de ce s-a întîmplat şi lucrurile sînt aşa cum le-am plănuit în vară. Ne-am dorit să fim în primele trei la finalul turului şi aici sîntem. Iernăm între primele trei din serie.

Puteam să fim cu un loc mai sus, am pierdut două puncte foarte importante în ultima partidă, la Galaţi, m-a durut, dar avem un grup bun şi nu pot să cert jucătorii. Eu am un alt stil de muncă.

Ştiu că doresc să cîştige fiecare meci şi nu pot să le reproşez nimic. Au dat totul pe teren, am avut ocazii şi acolo, dar am pierdut două puncte. Urmează o perioadă de o lună de zile în care avem timp să ne pregătim bine mutările. Să vedem ce achiziţii vor fi şi sper că vom face lucruri mai bune în primăvară după ce vom realiza noi transferuri.

Am decis să mai continuăm pregătirea încă două săptămîni după terminarea meciurilor din campionat. Am hotărît aşa pentru că este normal ca jucătorii să intre în perioada de relaxare, de revenire la normal.

Asta pentru că este greu pentru organism să-l opreşti dintr-o dată din efortul susţinut. Organismul este ca o maşină, dacă o laşi un an fără să o porneşti cu greu o repui pe picioare. Vom relua pregătirea pe 13 ianuarie 2020.

La început pe plan local, dar sper să găsesc soluţii financiare pînă la finele anului în curs pentru a avea bani şi de un cantonament. Ne dorim să ieşim din uzura zilnică şi sper să fac rost de atîţia bani să putem pleca în altă parte”, a declarat Marin Mitran.

Cine vine, cine pleacă

Preşedintele executiv Marin Mitran a expus motivele pentru care s-a ajuns la despărţirea de Arsene Luboya şi Franck M’Barga. Mai mult, a afirmat că sînt jucători din lot care au ajuns în vizorul unor formaţii de Liga 1.

De asemenea, a precizat că Andrei Viţelaru poate apărea în organigrama clubului. “Am discutat cu Arsene Luboya, Yoann Fellrath şi Franck M’Barga să ne despărţim şi cred că este o decizie bună. Odată cu această hotărîre am scăpat şi de salariile mari, plus tot felul de bonusuri.

Au fost însă jucători buni, care ne-au ajutat. Arsene a marcat nouă goluri, Yoann a jucat şi el foarte bine în folosul echipei. Nu le reproşăm nimic, s-au prezentat bine, cred că puteau şi mai bine, dar acesta este fotbalul şi a venit timpul să ne despărţim. Avem soluţii deja.

Un jucător a şi venit şi mai sînt alţii trei cu care sîntem în discuţii. Sînt şi români, dar şi din străinătate. Eu mă bazez şi pe străini pentru că unii dintre ei vin cu mentalitate bună. Cred că nu avem ce să le reproşăm celor din Mali.

Pentru unii avem deja oferte din Liga 1, de la două cluburi. Săptămîna viitoare vor pleca la probe. Nu vreau să dau numele acestor cluburi pentru că aşa ne-am înţeles şi dacă vor anunţa ei, atunci bine, dar pînă atunci noi nu spunem mai mult.

Este o bucurie că avem oferte. Au jucat bine ai noştri şi au fost urmăriţi şi pot face pasul spre acest eşalon. Acesta este un obiectiv al clubului CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, să vindem la Liga 1 şi să ajungem să ne autofinanţăm la un moment dat.

Putem să facem asta. Dacă dăm un jucător sau doi pe o sută de mii de euro, cred că ne acoperim salariile pe şase luni. Dacă nu ne batem joc de lucrurile din jurul nostru putem progresa din toate punctele de vedere. Cît priveşte absenţa din echipă la ultimele jocuri în cazul lui Luboya şi M’Barga, trebuie spus că a fost o restanţă de o săptămînă la salarii la echipă, iar Arsene şi Franck nu s-au antrenat.

Yoann a avut atunci o problemă în familie şi a trebuit să plece în Franţa. A fost o situaţie în care era nevoie de bani pentru deplasarea respectivă, pentru că ne dorim ca în unele deplasări să mergem cu o zi mai devreme pentru a ajuta echipa şi s-a întîrziat plata salariilor. Şi ei în ziua deplasării voiau banii. În loc să se concentreze la meci, se gîndeau la bani. Am achitat salariile o săptămînă mai târziu şi ei nu s-au pregătit.

Din aceste motive, împreună cu antrenorii am decis să ne despărţim de ei pe cale amiabilă. De aceea nu au jucat în ultimele două meciuri”, a mai spus Marin Mitran.

La capitolul veniri, CSM Ceahlăul lucrează deja. Se doreşte un atacant român de 28 de ani, un “număr 10”, dar şi alţi jucători care să întărească lotul. Marin Mitran a afirmat că echipa se va baza în continuare pe Pîntea, pe Toma, pe Matei, dar şi pe ceilalţi copii crescuţi la Piatra Neamţ.

Va fi însă de văzut dacă şi Andrei Viţelaru ar putea fi cooptat. El doreşte să mai joace, dar preşedintele Mitran a purtat o discuţie cu el despre o eventuală cooptare în altă poziţie în club. “Am vorbit cu el, am vrut să-l cunosc, să văd ce vrea. I-am propus să-l aduc în club, antrenor la copii sau delegat, director sportiv. Mi-a spus că vrea să mai joace.

Dar astăzi nu-i pot scoate pe fundaşii centrali pe care îi avem pentru a juca altcineva. Poate fi interesant, dar dacă decidem asta împreună cu antrenorii. Eu nu bag jucători pe gît cuiva. Dacă va fi dorit, atunci … vom discuta”, a mai precizat preşedintele. Referitor la eventuale noutăţi în lot, Marin Mitran a mai afirmat:

“Mulţi români vor să vină la noi. Toată lumea vrea la Ceahlăul acum, avem condiţii de pregătire foarte bune, avem stabilitate financiară şi avem obiectiv important.

Sînt jucători de Liga 1 care nu joacă la echipele lor şi vor aici. Străinii întreabă despre obiectiv, despre baza de pregătire şi este un plus pentru noi, pentru club. Sîntem un club interesant pentru mulţi”.

Citește știrea

Trending