Publicitate

- vineri a încetat din viaţă Constantin Vardohlip, fost campion naţional la lupte greco-romane - „În sport nu se minte“, era crezul său -

Sportul nemţean este în doliu după ce în week-end s-a despărţit de Constantin Vardohlip, fostul campion naţional la lupte greco-romane al CS Ceahlăul Piatra-Neamţ. Acesta a murit în cursul zilei de vineri, 9 februarie, la vîrsta de 58 de ani, după ce a suferit două atacuri vasculare cerebrale consecutive. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru cei care l-au cunoscut şi apreciat, între ei fiind şi Dragoş Cîmpanu, campion european de cadeţi şi multiplu campion naţional la lupte care a postat un mesaj emoţionant pentru fostul său mentor:

M-ai învăţat tot ce este mai bun în viaţă şi îţi mulţumesc enorm. Te voi iubi mereu, dragă om bun, dragă prietene…”.

Colegii şi apropiaţii care au vrut să-şi ia rămas bun l-au condus ieri pe ultimul drum la cimitirul Schitului Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel de Peste Vale. Constantin Vardohlip a făcut parte din generaţia de aur a antrenorului Mircea Covătaru, fondatorul luptelor greco-romane la Piatra-Neamţ. În urmă cu doi ani, în iulie 2016, la deschiderea expoziţiei „Sportul, performanţă şi pasiune” la Muzeul de Istorie Piatra-Neamţ, Constantin Vardohlip vorbea la rîndul său de profesorul care i-a deschis drumul în această disciplină şi de anii în care sportul era o prioritate pentru tinerii din Piatra-Neamţ.

Educaţia pe care am primit-o de la domnul Covătaru a fost fantastică. Ne-a învăţat să fim corecţi şi cinstiţi, pentru că în sport nu se minte. Îmi aduc aminte că în anii ’70-’80, Sala Sporturilor era plină pe tot parcursul zilei pentru că acolo se antrenau copii la box, la atletism, lupte si volei. În acele vremuri, Piatra-Neamţ era la timona sportului nemţean, acum este Romanul. Copiii mergeau înainte la sporturi cu antrenori care nu-i minţeau; acum totul trebuie plătit, nu se mai face sport, se face negoţ“, spunea Constantin Vardohlip.

Comentarii Facebook
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here