Publicitate

- vineri a încetat din viaţă Constantin Vardohlip, fost campion naţional la lupte greco-romane - „În sport nu se minte“, era crezul său -

Sportul nemţean este în doliu după ce în week-end s-a despărţit de Constantin Vardohlip, fostul campion naţional la lupte greco-romane al CS Ceahlăul Piatra-Neamţ. Acesta a murit în cursul zilei de vineri, 9 februarie, la vîrsta de 58 de ani, după ce a suferit două atacuri vasculare cerebrale consecutive. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru cei care l-au cunoscut şi apreciat, între ei fiind şi Dragoş Cîmpanu, campion european de cadeţi şi multiplu campion naţional la lupte care a postat un mesaj emoţionant pentru fostul său mentor:

M-ai învăţat tot ce este mai bun în viaţă şi îţi mulţumesc enorm. Te voi iubi mereu, dragă om bun, dragă prietene…”.

Colegii şi apropiaţii care au vrut să-şi ia rămas bun l-au condus ieri pe ultimul drum la cimitirul Schitului Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel de Peste Vale. Constantin Vardohlip a făcut parte din generaţia de aur a antrenorului Mircea Covătaru, fondatorul luptelor greco-romane la Piatra-Neamţ. În urmă cu doi ani, în iulie 2016, la deschiderea expoziţiei „Sportul, performanţă şi pasiune” la Muzeul de Istorie Piatra-Neamţ, Constantin Vardohlip vorbea la rîndul său de profesorul care i-a deschis drumul în această disciplină şi de anii în care sportul era o prioritate pentru tinerii din Piatra-Neamţ.

Educaţia pe care am primit-o de la domnul Covătaru a fost fantastică. Ne-a învăţat să fim corecţi şi cinstiţi, pentru că în sport nu se minte. Îmi aduc aminte că în anii ’70-’80, Sala Sporturilor era plină pe tot parcursul zilei pentru că acolo se antrenau copii la box, la atletism, lupte si volei. În acele vremuri, Piatra-Neamţ era la timona sportului nemţean, acum este Romanul. Copiii mergeau înainte la sporturi cu antrenori care nu-i minţeau; acum totul trebuie plătit, nu se mai face sport, se face negoţ“, spunea Constantin Vardohlip.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.