Publicitate

- anul trecut, poliţiştii nemţeni au intervenit la 20.174 de sesizări primite prin numărul unicde urgenţă - peste şapte procente din acestea au fost alarme false -

Numărul unic de urgenţă 112 este principala modalitate de a solicita ajutor de la autorităţi în situaţii limită. Cele mai multe din aceste apeluri reprezintă nevoi reale ale celor care sună, sînt însă şi situaţii în care folosirea apelului este abuzivă, iar forţele de ordine risipesc resurse în zadar, în loc ca acea să fie direcţionate către cei care au nevoie de sprijin. Aşa rezultă din analiza activităţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ pentru anul trecut. Din totalul apelurilor pentru ajutor, mai bine de şapte procente, adică 1.587 apeluri, au fost neconfirmate.

Pe linia creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, birourile şi formaţiunile de ordine publică, secţiile şi posturile de poliţie au actionat în sistem integrat, cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău şi Poliţiile Locale, acţiunile avînd ca scop menţinerea ordinii şi liniştii publice în comunitate şi s-au concretizat în următoarele rezultate: poliţiştii au intervenit la 20.174 de sesizării prin SNUAU 112 , din care 1.587 au fost neconfirmate, reprezentînd 7,8%“, conform Poliţei Neamţ.

De menţionat este faptul că nemţenii au sunat anul trecut de mai puţine ori la 112, indicatorul urmărit fiind în scădere cu 1.213, faţă de 2016. Din totalul intervenţiilor de anul trecut, 7.270 (- 673) au fost efectuate în mediul urban, iar 12.904 (-540) în mediul rural. Oamenii legii au aplanat 5.577 de stări conflictuale, din care 3.156 au fost conflicte intrafamiliale, 84 între grupuri şi 2.372 din alte motive. Anul trecut, anchetatorii au pus în executare un număr de 1.965 mandate de aducere, au fost rezolvate 3.667 de petiţii şi au fost executate 1.079 verificări la deţinătorii legali de armament. Poliţiştii au acţionat cu fermitate şi responsabilitate pe raza de competenţă, pentru menţinerea sub control a infracţionalităţii, la nivelul IPJ Neamţ infracţionalitatea sesizată prezentînd o diminuare de 2 procente, comparativ cu 2016. În 2017, la Poliţia Neamţ au fost sesizate 433 infracţiuni stradale, din care 413 au fost înregistrate în mediul urban, iar 20 infracţiuni în mediul rural. Din totalul infracţiunilor stradale sesizate, 82,90 % au fost fapte de furt, iar 14,54 % au fost tîlhării. Indicatorii statistici arată ca în anul 2017 s-a înregistrat o uşoară creştere, de 1%, a infracţiunilor contra persoanei, faţă de perioada de comparaţie. În privinţa criminalităţii contra patrimoniului s-a observat o scădere cu 3,6% a sesizărilor. Din cazurile de infracţiuni de furt din locuinţe cu autori necunoscuţi iniţial, ulterior suspecţii au fost identificaţi în procent de 40,74%.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.