Publicitate

■ a X-a ediţie a întrecerii de karate a adunat în oraşul de sub baraj peste 100 de sportivi ■ „Concursul s-a desfăşurat în condiţii excelente, n-au existat accidentări, iar sportivii bicăjeni au avut o comportare foarte bună“, a declarat Constantin Roibu, antrenor la Ronin Bicaz ■

Pentru karatiştii bicăjeni anul competiţional 2018 a debutat prin Cupa Ronin, ediţia a X-a, jubiliară, dedicată Centenarului Marii Uniri. La startul confruntării găzduită de sala de sport a Şcolii Nr.1 Bicaz s-au aliniat sîmbătă, 3 martie, peste 100 de sportivi din Iaşi, Oneşti, Bacău, Piatra Neamţ, Bicazu Ardelean, Grinţieş, Ceahlău, Dămuc şi oraşul gazdă. Aceştia s-au întrecut în cele două probe, kata şi kumite, pe categorii de vîrstă, de la preşcolari la cei de vîrsta maturităţii sportive. Dincolo de faptul că au evoluat pe teren propriu, sportivii din Bicaz au avut o comportare foarte bună, urcînd podiumul de premiere atît la kata, cît şi la kumite, împărţindu-şi titlurile cu ceilalţi sportivi, prilej de mare mîndrie pentru urbea de sub baraj. Astfel, la ambele categorii s-au evidenţiat Mihaela Miroiu, Andrei Nemţeanu, Matei Popa, Sarah Bâgu, Daria Macovei, Emanuel Rusu, Alexandru Cercelaru, Alexandru Pascal, Damian Ungureanu şi Sebastian Stanciu.

Sîntem bucuroşi că am reuşit să organizăm şi ediţia 2018, cea de-a X-a dedicată Centenarului Marii Uniri. Competiţia, ce s-a bucurat de o prezenţă mare a sportivilor, a fost posibilă prin generozitatea Consiliului Local şi a Primăriei Bicaz, dar şi a unor oameni de suflet, ce iubesc acest sport. Concursul, care prin calitatea sa competiţională face o imagine bună oraşului, s-a desfăşurat în condiţii excelente, n-au existat accidentări, iar sportivii bicăjeni au avut o comportare foarte bună. Arbitrajul a fost asigurat de către o echipă profesionistă, formată Ionuţ Ştefănescu, centură neagră 3 Dan, Constantin Roibu, centură neagră 2 Dan, Ioana Hociung, centură neagră 2 Dan şi Toader Fîrţală, centură neagră 1 Dan. Totodată sînt optimist văzînd că de la an la an tot mai mulţi copii şi tineri se inscriu în clubul nostru pentru practicarea acestui sport, prin care urmărim educaţia prin mişcare, disciplină şi fair-play“, a declarat Constantin Roibu, antrenor al Clubului Ronin Bicaz. Sportivilor laureaţi în concurs li s-au înmînat cupe, plachete, medalii şi diplome. Ar mai fi de adăugat faptul că atmosfera plăcută din concurs şi calitatea organizării acestuia s-au datorat efortului depus de către antrenorii bicăjeni şi sponsorii locali. Cupa Ronin Bicaz a fost înmînată clubului Ronin Piatra Neamţ pentru ocuparea locului I pe grupări, locurile II şi III, fiind obţinute de către clubul Kokoro Iaşi, respectiv Zamolxis Oneşti. Gazdelor le-a fost oferit un premiu special pentru calitatea competiţiei. „Deşi este greu ca astăzi să organizezi competiţii de anvergură, din lipsa banilor, iată că Bicazul a reuşit cea de-a X-a ediţie Cupei Ronin la care au participat foarte mulţi concurenţi din întreaga Moldovă. un lucru deosebit pentru că în asemenea ocazii se promovează imaginea oraşului Bicaz şi un stil de viaţă sănătos. Astfel, copiii, în loc să stea la computer sau la tabletă, vin într-o sală de sport şi fac mişcare, fapt ce este de lăudat. Avîndu-se în vedere că este prima competiţie a acestui an, ne-am bucurat că prezenţa sportivilor a fost numeroasă, văzîndu-se că de la ultima competiţie a anului trecut copiiii s-au pregătit foarte bine. Felicit organizatorii şi pe toţi sportivii indiferent de vîrstă şi categorie!“, a declarat, la finalul competiţiei, Ionuţ Ştefănescu, preşedintele Clubului Ronin Piatra Neamţ şi liderul echipei de antrenori. Pentru cei mai buni dintre karatiştii Bicazului, dar şi ai celorlalte cluburi din ţară urmează pregătirea pentru competiţiile de la Iaşi, în aprilie, Naţionalele, din 5 mai, de la Timişoara şi tot în mai, întîlnirea de la Piatra Neamţ, ca mai apoi, pe 9 iunie, la Oneşti. După aceea vor fi pregătite două tabere cu activităţi recreative, care vor fi organizate la finele anului şcolar.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.