Contactează-ne

Actualitate

S-a cam încheiat şi BAC-ul de toamnă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cea mai mare medie a obţinut-o o absolventă din promoţia 1994 şi o elevă de la Liceul de Artă Victor Brauner din Piatra Neamţ ■ procentul de promovabilitate în Neamţ este de 37,5% ■

Absolvenţii de clasa a XII-a care nu au reuşit să promoveze în vară examenul de Bacalaureat au susţinut proba maturităţii în sesiunea august-septembrie. Rezultatele la nivelul judeţului sînt şi în această sesiune mulţumitoare procentul de promovabilitate în fruntea clasamentului naţional, rezultatele fiind înainte de contestaţii. La examen s-au înscris 1007 elevi, din care s-au prezentat la examen 813, adică 80,73%. Nu s-au prezentat la examen 194 de elevi. Au fost respinşi 508 candidaţi şi au reuşit 305. Dintre aceştia, 258 au obţinut medii între 6 şi 6,99, 38 între 7 şi 7,99. Alţi 7 elevi au înregistrat medii între 8 şi 8.99 şi doi elevi au medii între 9 şi 9,99. La seral s-au înscris 21 de absolvenţi, din care au fost prezenţi 11, neprezentaţi 10 şi respinşi 9. La frecevenţă redusă s-au înscris 22 de candidaţi, au fost prezenţi 18. Opt elevi au reuşit la examen obţinînd medii între 6 şi 6,99, iar diferenţa o reprezintă cei care nu au obţinut medii de promovare a examenului de Bacalaureat. Se aşteaptă rezultatele la contestaţii. „Dintre cei 813 elevi prezenţi la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat cele mai bune rezulate au fost obţinute de eleva Andreea Oprea de la Liceul de Artă Victor Brauner din Piatra Neamţ, absolventă din acest an şi eleva Georgeta Kerim de la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş“, profil socio-uman, absolventă din promoţia 1994, care a reuşit să-şi termine studiile şi să obţină un rezultat de execepţie. Judeţul Neamţ a obţinut un procent de promovabilitate de 37,53% ceea îl situează ca rezultate printre judeţele fruntaşe“, a declarat Elena Preda, inspector şcolar general al ISJ Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending