Contactează-ne

Actualitate

Rossal, ADI ECO şi primarii, dezbatere pe tema deşeurilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ se va trece, treptat, la selectarea deşeurilor, deziderat al integrării europene a judeţului Neamţ

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Primarii din zona Roman s-au întîlnit pe 4 aprilie cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ECO Neamţ şi cu directorul din cadrul companiei Rossal, Ionel Ciocan, pentru o serie de discuţii referitoare la modul în care trebuie gestionată problema deşeurilor din regiune. Aceasta, după ce, urmare a unei licitaţii, firma amintită a reuşit să îşi adjudece contractul pentru preluarea şi selectarea gunoaielor de la populaţie, instituţiile publice şi socităţile comerciale din partea de est a judeţului. Cel mai important aspect este că în Neamţ se va trece la colectarea selectivă, efectiv, după un termen de graţie de 90 de zile. Adrian Diaconu, preşedinte al ADI ECO Neamţ, alături de Vasile Şendrea şi specialiştii forului prin care asocierea de UAT-uri a reuşit să prindă un important grant european în vederea gestionării problemei, alături de specialişti, au dezbătut problemele ridicate de noua adaptare la solicitările de mediu ale Europei. Astfel, Vasile Şendrea a explicat că primăriile vor avea, în următoarea perioadă, misiunea de a explica populaţiei ce înseamnă această colectare selectivă a deşeurilor şi necesitatea de a semna contracte de preluare cu Rossal. Pe lîngă imensele avantaje de mediu, acest mod de gestionare a problemei deşeurilor poate aduce mari avantaje pe termen lung. ADI ECO şi Rossal le vor pune la dispoziţie edililor din comunele de lîngă Roman modele de contracte cadru, pentru a fi prezentate proprietarilor, în vederea unei abordări unitare a problemei. Cum pe zona de pe văile Siretului şi Moldovei a fost licitat mai tîrziu serviciul, există deja, în acest sens, exemple de bună practică de pe Valea Muntelui. Important este de înţeles că fiecare proprietar trebuie să aibă un contract cu Rossal, în caz contrar riscînd să plătească, în conformitate cu legea, foarte mult pentru preluarea deşeurilor. În plus, primăriile trebuie să se asigure că vor avea din ce susţine cheltuielile specifice în acest sens, miza mare fiind menţinerea finanţării în cadrul programului, altfel judeţul riscînd să achite contravaloarea grantului. Directorul Ionel Ciocan a dat asigurări că Rossal va fi aproape de primării şi de beneficiarii primari, oferindu- le consultanţă, la fel ca ADI ECO Neamţ. Primarii, în special Doinel Grumezescu, de la Bozieni, Emilian Vasile Dascălu, de la Poienari, Georgeta Blaj, de la Boteşti, Adrian Ciobanu, de la Cordun sau Săbărel Roşu, de la Icuşeşti, au ridicat probleme de ordin administrativ la care atît Vasile Şendrea cît şi Ionel Ciocan au răspuns, concluzia fiind trasă, din partea edililor, de către Gelu Iacob, primar de Sagna, care a subliniat, o dată în plus, necesitatea menţinerii acestui proiect, care va duce la un grad de civilizaţie în Neamţ, chiar dacă vor exista, în primă fază şi costuri.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: La volan, după ce a consumat droguri

Știre publicată în urmă cu

în data de

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un şofer în vîrstă de 22 de ani are de dat explicaţii poliţiştilor după ce a ieşit “pozitiv” la testul făcut pentru a se stabili dacă a consumat sau nu droguri înainte de a urca la volan.

“La data 10 decembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat un tînăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Piatra Neamț, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Cannabis. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au transmis oamenii legii.

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minor, fugar din Complexul “Familia Mea”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un minor de 12 ani, care a plecat din Complexul de Servicii “Familia Mea”, din Roman, este căutat de poliţişti.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Roman caută un minor de 12 ani, care a părăsit voluntar Complexul de Servicii ”Familia Mea” din Roman și nu a mai revenit.

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, minorul NUȚU ȘTEFAN CONSTANTIN, de 12 ani, a părăsit voluntar Complexul de Servicii ”Familia Mea” din Roman, unde acesta era instituţionalizat și nu a revenit.

Semnalmente: înălţime – 1,50 m, greutate – 51 de kilograme, ochi albaștri, păr șaten.

La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de culoare închisă,  geacă bleumarin, fiind încălțat cu adidași albi.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman și în localitățile limitrofe în vederea depistării acesteia.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție!”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Tata” hoţilor – la 62 de ani, trimis la penitenciar după ce a intrat prin escaladare în locuinţa unei persoane

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un bărbat de 62 de ani, din Doljeşti, condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare  pentru furt calificat a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi trimis la penitenciar.

“În cadrul activităţilor desfăşurate, la data de 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

La data de 10 decembrie a.c, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat un bărbat de 62 de ani, din Doljești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 8 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

În fapt, în luna martie 2018, acesta a pătruns în mod repetat, prin escaladare și prin efracție în locuința unei persoane, de unde a sustras mai multe bunuri.

Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending