Publicitate

- în acest week-end, echipele celor două țări se vor înfrunta în tradiționala competiție Cupa Davis - Nicolae Frunză va fi primul jucător care va aduce emoțiile întrecerii, urmat de Marius Copil - duminică, va fi rîndul perechii de dublu Horia Tecău - Florin Mergea să deschidă ziua, de la ora 11 -

Meciul de la Piatra Neamţ al echipelor naţionale de tenis ale României şi Luxemburgului contînd pentru Cupa Davis (runda I din Grupa II Europa/ Africa) este evenimentul sportiv numărul 1 al acestui sfîrşit de săptămînă. Ieri, la prînz, la Hotel Central Plaza, a avut loc festivitatea de deschidere şi tragerea la sorţi a ordinii jocurilor, în prezenţa celor două echipe, a preşedintelui FRT George Cosac şi a autorităţilor nemţene. În prima parte au luat cuvîntul vicepreşedinţii CJ Neamţ, Ion Asaftei şi Laurenţiu Dulamă, precum şi primarul Dragoş Chitic. Asistat de arbitrul spaniol Poncho Ayala, primarul Dragoş Chitic a stabilit prin tragere la sorţi ordinea partidelor. Astăzi, 3 februarie, de la ora 12.00, Nicolae Frunză va avea onoare a de a deschide meciul, tînărul jucător român primind replica lui Ugo Nastasi, „racheta 1“ a oaspeţilor, pentru ca, în cel de-al doilea meci, Marius Copil, cel mai bine clasat tricolor în topul ATP, la simplu, să-l întîlnească pe Christophe Toll. Duminică, jocurile vor începe la ora 11. 00, cu partida de dublu. Pentru România va evolua Horia Tecău – Florin Mergea, o echipă bine sudată, cu rezultate importante în Cupa Davis. Pentru cei doi va fi o nouă ocazie de a juca împreună sub culorile naţionalei după ceva timp, ultima lor apariţie fiind la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) . Pentru jocul de dublu, căpitanul nejucător al Luxemburgului, Johny Goudenbour, a mizat pe aceiaşi jucători de la simplu, Ugo Nastasi – Christoph Toll. În meciul 4, conform tragerii la sorţi, se vor înfrunta „rachetele 1“ ale celor două echipe, Marius Copil vs. Ugo Nastasi. Jocul 5 ar urma să fie între Nicolae Frunză şi Christophe Toll. De menţionat că fiecare meci se va juca în sistemul două din trei seturi. Căpitanul nejucător al României, Gabriel Trifu, a subliniat că partida cu Luxemburg nu este privită cu superficialitate, chiar dacă oaspeţii nu au venit cu cel mai bun jucător al lor, Gilles Muller (28 ATP la simplu) şi nici nu reprezintă vreo naţiune cu „pedigree“ din tenisul european.

Tratăm acest meci cu foarte mare atenţie şi seriozitate. Sper ca Nicu (Frunză – n.r. ) să treacă peste emoţii destul de repede şi să joace ca în meciul cu Austria pe care l-am văzut. Nu este un meci uşor cum toţi spun. Apoi va veni meciul doi cu Marius, care are o experienţă foarte mare şi sper să-şi pună jocul în practică destul de repede şi să avem 2-0 după prima zi“, a declarat Gabi Trifu.

Ştim că se întîmplă multe surprize în Cupa Davis, dar nu vrem să se întîmple acest lucru în week-end“.

Cel care va începe înfruntarea de la Polivalentă, Nicolae Frunză, 20 de ani, a precizat: „Sînt foarte fericit că voi reuşi să deschid acest meci, chiar mi-am dorit acest lucru pentru că în celelalte două meciuri am jucat al doilea. Sper să îl pot pune pe Marius să joace de la scorul de 1-0 pentru România“.

Cei de la dublu, Florin Mergea şi Horia Tecău, au recunoscut că România pleacă favorită, dar nimic nu e sigur pînă ce meciurile nu se vor fi jucat: „Chiar dacă meciurile par uşoare pe hîrtie, din punctul nostru de vedere nu e aşa. Şi noi am bătut jucători mult mai bine clasaţi în trecut şi tratăm acest meci cu cea mai mare seriozitate“, a spus Florin, completat de Horia: „Dacă Marius Copil ar fi început primul, am fi avut avantajul jucătorului mai experimentat. Acum că ştim că Nicu o să înceapă primul, Marius o să aştepte un pic mai mult şi poate emoţiile vor creşte, dar fiind un jucător experimentat, iar e bine pentru noi. Întîlnim o echipă pe care n-o cunoaştem şi va trebui să ne adaptăm pe teren jocul. Ne-am pregătit în această săptămînă foarte bine, ca şi cum am fi întîlnit un adversar la fel de puternic cum a fost Spania. Ştim că se întîmplă multe surprize în Cupa Davis, dar nu vrem să se întîmple acest lucru în week-end. Sperăm să avem avantajul publicului. Înseamnă foarte mult pentru echipa care joacă acasă să aibă susţinere, una gălăgioasă, să ne susţină publicul de la primul meci, pînă la ultimul. În meciul de dublu de duminică întîlnim doi adversari pe care nu-i cunoaştem, va trebui să ne adaptăm repede, dar pentru obiectivul de anul acesta, de a ne califica în Grupa I, acesta este primul pas“.

Partenerul său, Florin Mergea a subliniat cît de strînsă e legătura cu Horia pentru meciurile de dublu şi a anticipat că tocmai această relaţie din teren va fi un plus al României: „E primul meci împreună de la Jocurile Olimpice şi nu cred că mai e nevoie să jucăm atît de multe meciuri ca să ne cunoaştem. Avem o experienţă destul de vastă împreună şi asta se va vedea duminică“.

Simt că ne trebuie 10-20 de minute ca să ne sincronizăm din nou şi să ştim fiecare ce are de făcut. Ne completăm atît de bine pe teren că nu avem nevoie de atîtea meciuri de antrenament şi ăsta e avantajul nostru“ a declarat Horia Tecău.

Racheta 1“ a tricolorilor în jocurile de simplu, Marius Copil a comparat Polivalenta din Piatra Neamţ cu sala din Arad, unde s-a jucat, în 2016, cu Slovenia şi s-a arătat nerăbdător să intre în competiţie: „E suprafaţa mea preferată, mingile sunt ok, sala e foarte bună, ca şi la Arad aproape, puţin mai mare. Mă simt excelent, abia aştept să începem, că deja ne-am antrenat prea mult, simt nevoia de meciuri şi să cîştigăm“. Horia Tecău a ţinut să facă un apel şi pentru publicul local să vină să susţină România: „De fiecare dată cînd am jucat în Cupa Davis a fost un moment deosebit pentru noi. Ne place să jucăm pentru România, ne place să jucăm în Cupa Davis mai ales cînd evoluăm acasă“.

Bilete pentru meciuri se mai găsesc la Sala Polivalentă şi la Mall Shopping City. Ele costă 60 de lei pentru o zi – fie pentru sîmbătă, fie pentru duminică.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.