Contactează-ne

Actualitate

Roman: Un traseu nou în transportul local

Știe publicată cu

în data de

■ creşterea traficului rutier după deschiderea centrului comercial Roman Value impune înfiinţarea unui nou traseu de transport călători

Operatorul de transport local Pristyl SRL a solicitat consilierilor locali înfiinţarea unui nou traseu pentru clienţii din Roman. Astfel, în şedinţa de joi, 18 aprilie se va analiza înfiinţarea unui traseu pe ruta: Centrul Comercial Value – Aleea Centrul Value – Socar – Colegiul Tehnic Miron Costin, corp A – Marsat – fostul Liceu nr.1 – Marikko Inn – Centrul comercial Dedeman. În expunerea de motive a proiectului de hotărîre prin care se solicită consilierilor aprobarea noului traseu, se arată că înfiinţarea noului centru comercial Roman Value Center a determinat modificări semnificative ale traficului rutier şi reglementarea acestuia prin înfiinţarea unui sens giratoriu în strada Mihai Viteazu, precum şi înfiinţarea unei ieşiri pe strada Ştefan cel Mare. În acelaşi document se mai menţionează că acest centru comercial a crescut considerabil numărul de autovehicole care circulă în zonă, dar a determinat şi o îngreunare a traficului pe tronsonul spre Dedeman. Pe cale de consecinţă, pentru asigurarea respectării graficului de transport pentru traseele ce tranzitează oraşul se impune modificarea traseelor 2,3,5 şi înfiinţarea noului traseu, cu numărul 6, care ar urma, după votul consilierilor locali, să fie delegat operatorului, cu respectarea procedurilor legale de încredinţare. Pe acest traseu urmează ca circulaţia să se desfăşoare după programul: 5.30 – 8.00 şi 15.00 – 16.00. Reamintim faptul că prin Hotărîrea Consiliului Local nr.18 din 2008 s-au aprobat Normele Locale în domeniul serviciului de transport public local, inclusiv traseele pe care se desfăşoară transportul public local de călători pe raza municipiului Roman. Ulterior, după apariţia pe piaţă a noului operator, firma Pristyl SRL, care a introdus pe piaţă microbuze noi, confortabile, traseele de transport public local au suferit modificări printr-o nouă Hotărîre de Consiliu Local (HCL 234/2018), serviciul fiind prestat de către operatorul amintit pe traseele 2,3,5, cu subvenţii de la bugetul local pentru anumite categorii de cetăţeni (elevi, pensionari, romaşcani cu venituri reduse).

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: De la un scurtcircuit, incendiu în parcare

Știe publicată cu

în data de

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au stabilit cauza incendiului care a avut loc la o maşină, în parcarea mall-ului Shopping City. Evenimentul s-a înregistrat luni, 22 aprilie şi a fost provocat de un scurtcircuit electric. Alarma s-a dat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Integrat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 12.16, cînd s-a reclamat producerea unui incendiu la un autoturism staţionat în parcarea unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Au fost mistuite de foc componente din material plastic ale compartimentului motor şi ale bordului autoturismului.

Citește știrea

Actualitate

Şofer băcăuan fugar, prins la intrarea în judeţul Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ cel în culpă nu a vrut să oprească deoarece era băut ■ a fost prins la un filtru, la Tazlău ■ altul s-a urcat la volan deşi era în pragul comei alcoolice ■

Săptămîna patimilor le-a adus necazuri mai multor şoferi care s-au urcat băuţi la volan. Un exemplu este cel al unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău. Necazul a venit luni, pe 22 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care exista indicii ca s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău. „Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe Drumul Judeţean DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. S-a dispus reţinerea pentru 24 ore, suspectul fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi poliţiştii au tras pe dreapta, la Crăcăoani, un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Bacău. Etilotestul a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu acuze penale, la fel ca şi un tînăr de 20 de ani, din Păstrăveni. Acesta a fost depistat în trafic în noaptea de 21/22 aprilie şi avea la fiolă un rezultat de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 39 de ani, din Bicaz, are probleme cu legea după ce a fost prins de poliţişti pe 22 aprilie, în Pîngăraţi. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele montate au fost atribuite unui alt autovehicul avînd valabilitatea expirată din anul 2018. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copilă opărită

Știe publicată cu

în data de

O fetiţă de doar doi ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pe 22 aprilie, după ce s-a opărit la un picior cu lichid fierbinte. “Bodeşti, pacientă sex feminin, 2 ani, diagnostic: arsură cu lichid fierbinte, gradul II, membru inferior stîng. Pacienta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending