Contactează-ne

Actualitate

Roman: Un „poliţist“ candidează din partea USR la primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Radu Samson şi-a anunţat intenţia în cadrul unei conferinţe de presă la care au asistat şi colegii de partid ■ „În ultimii 3 ani am jucat rolul de «poliţist» în raport cu cei din conducerea Primăriei Roman“, spune acesta ■

La sediul din strada Ştefan cel Mare al Uniunii Salvaţi România, organizaţia locală a anunţat că juristului Radu Samson, preşedinte al filialei Roman, va fi candidatul formaţiunii pentru funcţia de primar, una pentru care „se încălzeşte“ de ceva vreme.

Deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ, i-a prezentat pe noii vicepreşedinţi de la Roman, Cosmin Ancuţa, Cristian Danieliuc şi Ştefan Oprea, alături de Andrei Tamaş, din cadrul Comisiei de cenzori. Pe pagina de socializare Radu Samson a notat: „În ultimii 3 ani am jucat rolul de «poliţist» în raport cu cei din conducerea Primăriei Roman.

Am criticat, am atras atenţia, am prezentat alternative şi cînd a fost cazul am ajuns pînă la instanţele de judecată. Am făcut tot ce se poate face din opoziţie. Anul acesta a venit momentul să îmi asum responsabilitatea conducerii. În campaniile electorale pentru funcţia de primar de pînă acum s-a promis tot ce se putea promite şi rareori s-a onorat ceva.

Chiar dacă au fost folosite ca promisiuni aproape în fiecare campanie electorală, bătaia de joc din Pietonalul Ştefan cel Mare e încă în lucru, piaţa cea nouă promisă de toţi candidaţii de pînă acum încă nu există, ruina de la Cinema Unirea e ascunsă sub o prelată publicitară, Casa Celibidache e în continuare o clădire abandonată iar «nicio stradă fără asfalt“ a rămas şi în 2020 la stadiul de lozincă. Toate aceste probleme continuă să existe chiar dacă primăria a împrumutat anul trecut peste 10.000.000 de euro. Vă promit deocamdată un singur lucru: ca primar îmi voi asuma responsabilităţi pentru comunitate.

Nu va exista problemă a oraşului care să nu fie considerată de competenţa primăriei. Primăria, prin primar, e instituţia care trebuie să reprezinte comunitatea în relaţia cu orice alt organism şi în rezolvarea oricărei probleme. Nu o să mă auziţi niciodată spunând «Nu e treaba mea ca primar» sau «Ne e de competenţa Primăriei Roman».

Dacă se întîmplă în Roman şi afectează calitatea vieţii noastre, a romaşcanilor, primarul trebuie să se implice şi să rezolve. Eu îmi asum această misiune“, s-a angajat Radu Samson. Acesta nu dorit să anunţe, deocamdată, un program politic pentru candidatura sa:

„Este un pic prematur să anunţăm o listă de proiecte. Ea există, este aproape finalizată, dar cred că e prematur avînd în vedere că nu s-au anunţat ceilalţi candidaţi; nici nu aş vrea ca lista noastră de proiecte să constituie inspiraţie pentru domniile lor. Cel mai sigur, vom anunţa planurile noastre pentru Roman pe la sfîrşitul lunii februarie“.

Reprezentaţii USR au precizat că, la acest moment, nu se ştie dacă cele două formaţiuni componente ale alianţei USR Plus vor avea doi candidaţi sau un candidat comun la alegerile locale pentru Primăria Roman, aşteptîndu-se deciziile noului organ de conducere de la nivel central.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Samson să nu poată candida la alegerile locale, în urma unui eventual protocol de colaborare pentru candidaturi comune între PNL şi USR – despre care se poartă discuţii în ultima perioadă la Bucureşti între conducerile celor două partide -, deputatul Bulai a fost ferm: „Dacă există un candidat în judeţul Neamţ care are o certitudine uriaşă de susţinere, în ciuda oricărui fel de alianţe din partea USR, acesta este Radu Samson, deci nu se pune problema de a face rocade în această situaţie.

Ideea de a învinge PSD este legitimă, trebuie să fim deschişi alianţelor, pentru că în politică alianţele şi partenerii sînt importanţi pentru interesul public, dar nu cu orice preţ. Am avut discuţii informale în decembrie, sînt sigur că vor mai urma discuţii în următoarele luni“.

Membrii USR au anunţat că decizia referitoare la candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean urmează a fi luată săptămînile următoare, deputatul Iulian Bulai dînd însă asigurări că „este un om deosebit de competent, implicat, cu rezultate pe plan local şi cu experienţă profesională care aduce aminte de foşti preşedinţi ai României“.

Actualitate

Neamţ: Noi cursuri suspendate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a adoptat o nouă hotărâre care presupune suspendarea cursurilor pentru mai multe clase ale unor unităţi de învăţământ din Neamţ. Astfel, conform hotărârii adoptate,

„se suspendă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, cursurile care presupun prezența „față în față” pentru următoarele clase:

  • Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” – Piatra Neamț – clasa a V-a B – perioada 19.10 –30.10.2020;

  • Scoala Gimnazială  „Mihai Eminescu” Roman – clasa a II-a B – perioada 19.10 –30.10.2020;

  • Colegiul Tehnic „Miron Costin” – Roman – clasa a XI-a H – grupa 1 – perioada 19.10 –30.10.2020;

  • Scoala Gimnazială „Alexandru Podoleanu” Podoleni – clasa a II-a B – perioada 19.10 –30.10.2020;

  • Colegiul Național „Petru Rareș” – Piatra Neamț – clasa a VII-a, clasa a IX-a C, clasa a IX-a D, clasa a IX-a E, clasa a X-a D, clasa a X-a F, clasa a XI-a E, clasa a XI-a F, clasa a XII-a A, clasa a XII-a E – perioada 20.10 – 02.11.2020;

  • Scoala Gimnazială Domnească Târgu Neamț – clasa a IV-a B – perioada 19.10 – 30.10.2020.

Se aprobă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, reluarea cursurilor școlare care presupun prezența „față în față” pentru clasa pregătitoare D din cadrul Școlii Gimnaziale „Elena Cuza”Piatra Neamț (începând cu data de 19.10.2020), clasa a III-a D din cadrul Școlii Gimnaziale  „Calistrat Hogaș” Roman (începând cu data de 20.10.2020), clasa a XI-a din cadrul Școlii Profesionale  Valea Ursului (începând cu data de 20.10.2020) și grupa mică din cadrul Școlii Gimnaziale „I. I. Mironescu” Tazlău (începând cu data de 21.10.2020)”.

Citește știrea

Actualitate

Protest al angajaţilor de la Protecţia Copilului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ei îşi cer salariile restante ■ sute de copii și adulți cu dizabilități ar putea rămâne de luna viitoare fără hrană și căldură ■

Angajaţii DGSAPC Neamţ protestează, marţi, 20 octombrie, în centrul oraşului Piatra Neamţ.

Conform unui comunicat de presă emis zilele trecute de reprezentanţii DGASPC, „nemulțumirile sunt declanșate de faptul că sute de copii și adulți cu dizabilități vor rămâne de luna viitoare fără hrană și căldură. Totodată, angajații sunt revoltați din cauză că nu au fost achitate salariile aferente lunii septembrie și, din păcate, nici nu există perspective de acordare a drepturilor bănești cuvenite în viitorul apropiat.

Bugetul sistemului de protecție al județului Neamț, în speță al DGASPC Neamț, se compune în proporție de aproximativ 70% din fonduri provenite de la bugetul de stat, diferența provenind din fondurile Consiliului Județean Neamț.

În anul 2020, DGASPC Neamț ar fi trebuit să primească de la bugetul de stat, (din cota defalcată din TVA conform standardelor minime de cost) peste 80 de milioane de lei, jumătate fiind destinată copiilor, restul pentru adulții cu dizabilități. Până acum s-au primit de la bugetul de stat aproximativ 54 de milioane de lei din care peste 31 de milioane de lei pentru adulții cu dizabilități, restul fiind pentru copii. Totodată, din bugetul Consiliului Județean s-au alocat DGASPC Neamț aproximativ 54 de milioane de lei, sumă reprezentând contribuții pentru funcționarea centrelor de copii, a centrelor de adulți și investiții sau cofinanțare pentru proiectele cu finanțare națională sau europeană implementate de DGASPC Neamț.

Pentru a fi asigurată activitatea DGASPC Neamț până la finalul anului ar fi necesară alocarea de la bugetul de stat a unei sume de aproximativ 31 de milioane de lei.

Precizăm că DGASPC Neamț are circa 1.400 de angajați (salariați centre copii, centre adulți, asistenți maternali și aparat propriu)”.

 

Citește știrea

Actualitate

Arestat pentru că şi-a violat fiica

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ victima, minoră, a fost violată în repetate rânduri, timp de trei ani ■ monstrul a fost prins în fapt de unul dintre fii ■ băiatul şi-a reclamat tatăl abuziv ■

Un bărbat în vîrstă de 38 de ani, dintr-o comună de lîngă Piatra Neamţ, a fost arestat preventiv după ce timp de 3 ani şi-a violat fiica minoră, acum în vîrstă de 17 ani. Pentru a proteja victima, nu vom face public nici numele tatălui abuziv, dar nici localitatea unde a avut loc grozăvia.

Ceea ce deosebeste acest caz de altele similare constă în aceea că tatăl denaturat a fost prins în fapt de către unul dintre fii săi, iar acesta l-a reclamat.

Cercetările efectuate de oamenii lefgii au scos la iveală chinurile îndurare de adolescentă, iar în urma probatoriului administrat de anchetatori, magistraţii din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul I.C. Dispune arestarea preventivă a inculpatului I.C., aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 4353/P/2020 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată, prev. şi ped. de art. 218 alin.1 şi alin. 3, lit. a), b), c) Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 14.10.2020 şi pînă la data 12.11.2020, inclusiv“, conform instanţei.

Decizia Judecătoriei Piatra Neamţ putea fi contestată, în termen de 48 de ore, la Tribunalul Neamţ. Cu toate că inculpatul avea acest drept, nu a uzat de calea de atac şi s-a resemnat cu cătuşele.

Totul a ieşit la iveală în mod întîmplător, pe 13 octombrie, cînd unul din fraţii victimei a surprins abuzul asupra minorei, într-o anexă gospodărească. Băiatul şi-a dat părintele pe mîna utorităţilor, iar ancheta efectuată în cauză a condus la concluzia că faptele reprobabile ar fi avut loc timp de 3 ani, în perioada decembrie 2017 – 13 octombrie 2020.

Dacă va fi găsit vinovat de faptele pentru care a fost privat de libertate, bărbatul poate primi o pedeapsă de pînă la 12 ani de închisoare. Pentru a trece peste trauma suferită care s-a întins pe o perioadă mare de timp, victima agresiunii urmează a fi consiliată psihologic.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending