Contactează-ne

Actualitate

Roman: Resturile vegetale nu se scot în stradă decît în ziua ridicării lor

Știe publicată cu

în data de

■ Primăria Roman împreună cu operatorul de salubritate va realiza un grafic de ridicare a resturilor vegetale pe străzi ■ aruncarea la întîmplare a acestor deşeuri va fi sancţionată drastic ■ CFR-ul a fost somat să-şi cureţe spaţiile de lîngă şinele de cale ferată ■

Unul din subiectele la zi ale municipalităţii rămîne cel legat de curăţirea vegetaţiei uscate şi interdicţia de a se da foc acesteia. Primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu, a reamintit cetăţenilor, atît pe facebook, cît şi prin intermediul presei despre regulile stabilite pentru evacuarea acestora şi transportarea lor de către operatorul de salubritate. „E o perioadă în care, în special cei care locuiesc la case, au început toaletarea pomilor, a viilor, strîngerea resturilor vegetale din grădini. Fac un apel la aceste persoane să se conformeze programului de ridicare a deşeurilor vegetale de către operatorul de salubritate. În acest sens, mai aduc încă o dată la cunoştinţa cetăţenilor faptul că deşeurile vegetale se ridică a doua zi după ridicarea deşeurilor menajere, mai exact aceste deşeuri trebuie scoase în stradă doar în ziua în care se ridică acest tip de deşeuri, pentru că altfel se vor mai găsi binevoitori care atunci cînd vor vedea o grămadă de resturi vegetale vor mai lăsa şi o pungă cu altfel de deşeuri, situaţie în care operatorul nu le va ridica. Am dispus Poliţiei Locale şi operatorului de salubritate să informeze cetăţenii despre faptul că deşeurile vegetale trebuie scoase la limita de proprietate doar în ziua ridicării acestora“, a precizat primarul Lucian Micu. Acesta a amintit şi despre interdicţia incendierii resturilor vegetale şi a miriştilor. Pe de altă parte, edilul şef a comentat şi situaţia din jurul terasamentului de cale ferată, de la ieşirea din oraş spre Bacău, afirmînd că s-au făcut din nou somaţii scrise de salubrizare a zonelor, inclusiv a parcului CFR din Gara Roman. Reamintim faptul că doar în week-endul trecut pompieri nemţeni au fost solicitaţi să intervină la stingerea a nu mai puţin de 22 de situaţii de incendii la vegetaţie uscată, de pe o suprafaţă de aproximativ 65 de hectare, în diverse localităţi ale judeţului, din care două şi în municipiul Roman. Incendierea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea unor măsuri de împiedicare a propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Doi adolescenţi cu apucături de tîlhari, în cătuşe

Știe publicată cu

în data de

Doi tineri, de 18 ani, din Grumăzeşti au ajuns în arest fiind cercetaţi pentru că au vrut să tîlhărească o bătrînă de 84 de ani. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din Grumăzești a fost victima unei agresiuni fizice. Din anchetă au reieșit indicii că doi tineri de 18 ani, ambii din Grumăzești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus geamul ușii de acces și ar fi pătruns în locuința unei femei în vîrstă de 84 de ani. Totodată, cei în cauză i-ar fi solicitat bani și ar fi lovit-o cu pumnii în zona feței. Aceștia au fost identificați de polițiști și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. În urma documentării activității infracționale, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de tîlhărie calificată și distrugere. Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalul de la un cal, bărbat reţinut

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 27 de ani, implicat într-un scandal izbuncit în urma unui accident rutier, a fost reţinut de poliţiştii nemţeni fiind suspectat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați despre faptul că, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 C, în afara localității Dobreni, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au participat la aplanarea conflictului și implicit la identificarea persoanelor participante la altercație. Din anchetă au reieșit indicii că, pe fondul unui conflict izbucnit, trei bărbați cu vîrste cuprinse între 27 și 68 de ani, toți din Harghita, s-ar fi agresat reciproc prin folosirea unor obiecte ascuțite. În urma leziunilor suferite, cei trei au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Fiindu-i probată activitatea infracțională, polițiștii au depistat bărbatul de 27 de ani pe raza localității Ceahlău, și l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, urmînd să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. Ştirea iniţială aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-s-au-injunghiat-de-la-un-cal/.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu trei victime, în trei minute

Știe publicată cu

în data de

Salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte, pe 26 iunie, de un nedorit record: două apeluri de intervenţie în cazul a două accidente rutiere efectuate la un interval de doar trei minute. Primul apel a fost înregistrat la 07.41, la Recea, victimă fiind o femeie de 58 de ani, policontuzionată, transportată la Spitalul Roman. Al doilea apel a fost înregistrat la 07.44, la Sagna. A fost vorba despre un accident rutier soldat cu două victime: un bărbat de 67 de ani, cu traumatism la genunchi, şi un altul de 38 de ani, policontuzinat şi cu traumatism cranio-cerebral. Ambii au fost transportaţi la spitalul Roman.

Citește știrea

Trending