Contactează-ne

Actualitate

Roman: Primarul, mulţumit de deszăpezirea oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Lucian Micu spune că s-a acţionat manual pentru curăţarea trotuarelor ■ el crede că numărul mare de persoane cu traumatisme internate la Secţia Ortopedie nu sînt doar ca urmare a căderilor pe trotuare ■

Primarul municipiului Roman s-a arătat absolut mulţumit de modul în care au fost curăţite trăzile şi trotuarele pe raza oraşului. „Este adevărat că am văzut măturători de stradă de la Rossal curăţind cu lopata trotuarele din centrul oraşului. Dacă însă mergi pe străzi chiar destul de apropiate de centru, îţi cam rupi gîtul“, declara, zilele trecute, unul din romaşcanii cu care am stat de vorbă. Primarul Lucian Micu crede însă că lucrurile stau cu totul altfel. „Dacă vă aduceţi aminte, în urmă cu trei săptămîni noi am ridicat toată zăpada din zona centrală şi din parcările publice. Din păcate, au venit alte zăpezi şi considerăm că în momentul de faţă nu este o cantitate atît de însemnată de zăpadă încît să necesite ridicarea acesteia. Pe de altă parte, temperaturile în această perioadă se anunţă pozitive şi din punctul meu de vedere ar fi o risipă să ridici o zăpadă care în două-trei zile oricum s-ar topi. Noi intervenim pe trotuare cu echipele de la Rossal. Am avut şi echipe proprii, formate din beneficiarii de la Legea 416 a venitului minim garantat. În momentul de faţă nu avem probleme deosebite. Acolo unde sînt probleme deosebite s-a intervenit. Am răspuns şi personal în anumite zone şi solicităm să ni se aducă la cunoştinţă problemele de pe străzile în care nu sînt curăţate trotuarele“, a declarat primarul Lucian Micu. Cît despre cele 306 cazuri de traumatisme prin cădere, persoane internate în Spitalul Municipal, edilul şef crede că nu trebuie toate contabilizate în dreptul primăriei. „Toate traumatismele de care vorbiţi sînt de la trotuare? Am să verific această informaţie, dar mi se pare ciudat să existe un număr atît de mare de fracturi. Cînd faceţi o ştire, trebuie s-o fundamentaţi şi să nu aruncaţi cu cifre neverificate. Nu cred că directorul medical al spitalului a spus că aceste traumatisme sînt de la cazături pe trotuare. Cînd se redactează o asemenea ştire ar trebui spus că atîţia pacienţi sînt din mediul urban, atîţia din rural. Poate unii au căzut în casă, poate alţii în curte. Noi chiar am avut curăţate trotuarele, dar nu uitaţi că, recent, a nins patru zile consecutiv“, a declarat primarul.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 50 de şoferi făcuţi pietoni, în două zile

Știre publicată în urmă cu

în data de

50 de şoferi au rămas fără permis de conducere pentru viteză excesivă sau pentru că au urcat la volan deşi băuseră, în doar două zile. Poliţiştii au aplicat peste 200 de amenzi în valoare de peste 88.000 de lei. “În cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale iar peste 50 de șoferi au rămas fără permisul de conducere. În perioada 17-18 august, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente grave. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a consumului de alcool, precum şi sancţionarea nerespectării acestor obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 88.000 de lei. 51 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă sau sub influența băuturilor alcoolice”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Şofer “campion” la alcoolemie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr care a urcat la volanul unui autoturism deşi băuse din belşug a fost prins recent de poliţiştii nemţeni. Testat alcoolscopic, tînărul s-a dovedit a avea peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. “La data de 19 august, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic un bărbat, de 36 de ani, din Roznov, care conducea un autoturism pe strada Speranței, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tînărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicînd o valoare de peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Zi de sărbătoare pentru preotul Florin Ţuscanu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ s-au împlinit 31 de ani de la hirotonirea preotului din Trifeşti ■ fiu al satului Hociungi, preotul pasionat de istorie este autorul mai multor monografii iar acum lucrează la un studiu privind bisericile cu hramul Sfîntul Nicolae ■

Unul din cei mai erudiţi preoţi nemţeni, Florin Ţuscanu, fiu al satului Hociungi, din comuna Moldoveni a sărbătorit, pe 15 august, 31 de ani de la hirotonirea ca preot. La momentul aniversar i-a avut alături pe enoriaşii de la biserica din Trifeşti, unde este paroh, cît şi pe cei care au participat la Sărbătoarea Răzeşilor. „Sînt fiul al satului Hociungi, unde am urmat cursurile şcolii primare, după care am studiat la Şcoala Nr.3 Roman şi apoi la Seminarul şi Facultatea de Teologie din Iaşi. 15 august este ziua în care satul acesta, Moldoveni, este încredinţat Maicii Domnului, protectoarea noastră. Pe 15 august am serbat în parohia pe care o păstoresc, biserica din Trifeşti, 220 de ani de la sfinţirea acesteia, prilej cu care am avut o sărbătoare locală. Ziua de 15 august, cînd în bisericile româneşti se marchează Adormirea Maicii Domnului are pentru mine, personal, o semnificaţie deosebită, pentru că este ziua hirotonirii mele ca preot. În 31 de ani de cînd sînt preot am fost misionar în nu mai puţin de şase parohii: la început în zona Vaslui, apoi la Moldoveni, unde am funcţionat timp de 13 ani, la biserica cu hramul Sfîntul Nicolae. Alţi patru ani am slujit la biserica cu acelaşi hram din Ruginoasa, după care am fost transferat la Roman, unde am fost timp de nouă ani ca preot protopop. Pot mulţumi lui Dumnezeu că am avut multe împliniri profesionale şi pot afirma că am văzut în viaţa mea o «lucrare» a Sfîntului Nicolae, prin aceea că am fost botezat în biserica Sfîntul Nicolae din satul Hociungi, am fost preot la biserici, mai toate cu acest hram. Acesta este motivul pentru care am ajuns la Bari, în Italia, unde se află moaştele Sfîntului Nicolae. Aici, preotul Giraldo Ciofari, care se ocupă de Centrul de Studii Nicolaene, mi-a spus că acest sfînt are o lucrare cu mine şi mi-a recomandat să aprofundez cercetările pe această temă pentru a fi promovate în acest centru. Revenind acasă, am început un studiu temeinic“, a mărturisit pr. dr. Florin Ţuscanu.

Citește știrea

Trending