Contactează-ne

Actualitate

Roman: Noi străzi cu sens unic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ alte două străzi vor avea sens unic ■ Comisia de circulaţie încearcă fluidizarea traficului rutier ■

În condiţiile înmulţirii numărului de maşini cu mult peste capacitatea infrastructurii rutiere, membrii Comisiei de circulaţie de la nivelul Primăriei municipiului Roman caută soluţii pentru fluidizarea traficului. În acest sens, marţi, 9 aprilie, reprezentanţii Primăriei Roman au anunţat că în urma unei analize atente a traficului în oraş, membrii Comisiei de circulaţie au decis înfiinţarea a încă două sensuri unice pe două străzi. Este vorba de strada Ion Ionescu de la Brad şi de strada 1 Mai, care de miercuri, 10 aprilie, vor avea sens unic. Astfel, pe strada Ion Ionescu de la Brad se va circula pe sens unic dinspre strada Bradului spre strada Sucedava. Şi pe strada 1 Mai se va circula pe sens unic dinspre strada Sucedava spre strada Ştefan cel Mare. „Reamintim faptul că, după analizarea traficului pe E85, în zona Gării, comisia de Circulaţie de la nivelul municipiului Roman a venit cu o soluţie menită să ajute la fluidizarea traficului de intrare/ieşire din oraş, precum şi de a oferi o mai mare siguranţă participanţilor la trafic. Astfel, săptămîna trecută, a fost montat un nou semafor, care asigură timpi pentru cei care vor să facă, la stînga, spre Mihai Viteazu, concomitent cu traficul deschis dinspre Iaşi. De asemenea, la culoarea verde a semaforului dinspre Bacău, banda întîi dinspre Iaşi va avea culoarea verde. Pentru a se evita producerea de accidente, s-a introdus indicator rutier de interzis stînga pentru cei care vin dinspre Pompieri şi vor să intre la Gară. În schimb, cei care vor să intre în parcarea de la Gară vor putea merge pînă în sensul giratoriu de la Roman Value Centre, iar de acolo se vor întoarce spre Autogară, de unde pot ajunge în siguranţă în parcarea de la Gară“, au precizat reprezentanţii Primăriei Roman. În felul acesta, în oraş există acum numeroase străzi cu sens unic: Mihai Eminescu (Tudor Vladimirescu – bulevardul Republicii şi Rosetti – Tineretului), Ecaterina Teodoroiu, C.A. Rosetti (Smirodava – Mihai Eminescu), Ion Creangă (bulevardul Republicii – Tudor Vladimirescu), Dobrogeanu Gherea-Dumbrava Roşie – Walter Mărăcineanu, Eternităţii şi străzile perpendiculare pe aceasta, Libertăţii, Oituz, Unirii, Dr. Felix (Oituz – Dobrogeanu Gherea), Mihail Kogălniceanu, aleile de acces la blocuri dintre Cuza Vodă şi bulevardul Roman Muşat, Bradului, Ion Ionescu de la Brad (pe tronson şi cu sens Bradului şi Sucedava), 1 Mai (Sucedava – Ştefan cel Mare), Aprodu Arbore (Sucedava – Miron Costin) şi Castanilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Toamna îşi intră în drepturi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în prima parte a săptămînii va fi cald dar în zilele de după temperaturile scad ■ în zona noastră nu vor fi mai mult de 16 grade ziua, iar noaptea vor fi pînă la 7 grade ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

Vremea este încă blîndă şi ţine cu noi, dar meteorologii anunţă că de la începutul ultimei decade a lunii septembrie condiţiile meteo se schimbă. Valorile termice intră la apă şi se răceşte binişor, astfel că pe finalul săptămînii abia putem spera la maxime diurne de 16 grade Celsius. Nopţile vor deveni destul de reci iar minimele coboară pînă la vreo 7 grade grade. Seceta persistă şi cel puţin în această sătămînă precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate din punct de vedere cantitav conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Cea mai caldă zi din întreg intervalul de prognoză pare fi cea de 16 septembrie, cînd cerul nu va fi brăzdat de nici un nor, iar la amiază mercurul din termometre saltă voniceşte pînă la valoarea de 26 de grade. Noaptea va fi liniştită, cu cer degajat iar în zori minima ajunge la 12 grade Celsius. De marţi, 17 septembrie, începe declinul termic. Cerul va fi senin în prima parte a zilei, la prînz se vor înregistra cam 23 de grade, însă după-amiază ar putea veni ceva stropi de ploaie. După lăsarea întunericului va fi mai bine decît în intervalul precedent iar minima saltă la 15 grade. Cer senin este anunţat şi pentru miercuri, 18 septembrie, însă la prînz nu vor fi mai mult de 20 de grade. Noaptea va fi cea mai rece de pînă acum şi nu vor fi mai mult de 10 grade. Ziua de joi, 19 septembrie, aduce din nou soare, nu şi căldură pentru că brusc maxima coboară la 16 grade. Se depreciază şi minima nocturnă care ajunge la 9 grade. Cam la fel va fi şi vineri, 20 septembrie, cînd nu vor fi mai mult de 16 grade, iar după amiază ar putea ploua izolat şi slab. Noaptea va fi deosebit de rece pentru acest moment cu o minmă de doar la 7 grade. Se pare că nu trebuie să ne speriem încă pentru că de sîmbătă, 21 septembrie, începe să se încălzească treptat, maxima diurnă ajunge la 18 grde, iar minima nocturnă va fi de 10 grade. Duminică, 22 septembrie, vor fi cam 20 de grade ziua şi cel mut 12 grade noaptea. Rămîne de văzut cum va evolua vremea în ultima săptămînă a lunii.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Primăria strînge rablele din oraş

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În condiţiile în care tot mai pregnant numărul locurilor de parcare se dovedeşte insuficient, conducerea Primăriei Roman a luat decizia de a debarasa domeniul public de maşinile vechi, abandonate de ani de zile de proprietarii lor. Autovehiculele ridicate urmează a fi duse la platforma primăriei, pe strada Ogoarelor. „În cazul în care nu vor fi revendicate de proprietari, în 30 de zile, aceste autovehicule vechi vor deveni, conform legii, proprietatea municipalităţii şi vor fi, cel mai probabil, valorificate la fier vechi. Deja din prima zi de verificări am găsit patru maşini abandonate, purtînd discuţii cu proprietarii lor de a căuta modalităţi de valorificare. Există şi situaţii în care proprietarii nu pot fi identificaţi. În aceste circumstanţe, autoturismele abadonate pe domeniul public vor fi ridicate de către primărie şi duse pe plaforma de pe strada Ogoarelor. În situaţia în care în termen de o lună nu vor fi revendicate, ele devin proprietatea administraţiei publice locale, care le valorifică, conform normelor legale. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, de a încerca să păstrăm curăţenia în oraş şi de a încuraja pe romaşcani să se implice. Faptul că cei care vizitează Romanul apreciază curăţenia şi estetica este un motiv de mîndrie şi satisfacţie pentru fiecare dintre noi“ a declarat primarul Lucian Micu.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident rutier cu patru victime. Copil de 9 ani transportat la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între un autoturism şi o căruţă s-a produs în noaptea de sîmbătă spre duminică, 14 spre 15 septembrie, pe DN 15 B, în comuna Timişeşti. În urma impactului doi bărbaţi, de 28, respectiv 32 de ani, şi un copil de nouă ani au fost transportaţi la spital. “Accident rutier între un autoturism şi o cărutţă cu mai multe persoane în comuna Timişeşti, sat Dumbrava, pe DN 15 B. Au fost transportaţi la la CPU Tîrgu Neamţ: doi adulţi (bărbaţi) de 28 si 32 ani (policontuzionaţi) şi un minor în vîrstă de 9 ani (TCC cu PC)”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

UPDATE – La data de 15 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Timișești, soldat cu rănirea a patru persoane. Din primele cercetări efectuate a reiesit faptul că, în timp ce un bărbat, de 49 de ani, din Tîrgu Neamț, conducea un autoturism pe DN 15B, direcția de mers Tîrgu-Neamț – Cristești, în localitatea Timișești, pe fondul neatenției, ar fi acroșat un atelaj hipo care nu era semnalizat corespunzător și care se deplasa pe același sens de mers. Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 49 de ani, a conducătorului atelajului hipo, un bărbat de 32 de ani, din Tomești, și a două persoane pasagere în atelaj, un minor, de 9 ani și un tânăr, de 26 de ani, din Tîrgu-Neamț. Atât conducătorul auto cât și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă –sursa IPJ Neamţ

Citește știrea

Trending