Contactează-ne

Actualitate

Roman: Noi străzi cu sens unic

Știe publicată cu

în data de

■ alte două străzi vor avea sens unic ■ Comisia de circulaţie încearcă fluidizarea traficului rutier ■

În condiţiile înmulţirii numărului de maşini cu mult peste capacitatea infrastructurii rutiere, membrii Comisiei de circulaţie de la nivelul Primăriei municipiului Roman caută soluţii pentru fluidizarea traficului. În acest sens, marţi, 9 aprilie, reprezentanţii Primăriei Roman au anunţat că în urma unei analize atente a traficului în oraş, membrii Comisiei de circulaţie au decis înfiinţarea a încă două sensuri unice pe două străzi. Este vorba de strada Ion Ionescu de la Brad şi de strada 1 Mai, care de miercuri, 10 aprilie, vor avea sens unic. Astfel, pe strada Ion Ionescu de la Brad se va circula pe sens unic dinspre strada Bradului spre strada Sucedava. Şi pe strada 1 Mai se va circula pe sens unic dinspre strada Sucedava spre strada Ştefan cel Mare. „Reamintim faptul că, după analizarea traficului pe E85, în zona Gării, comisia de Circulaţie de la nivelul municipiului Roman a venit cu o soluţie menită să ajute la fluidizarea traficului de intrare/ieşire din oraş, precum şi de a oferi o mai mare siguranţă participanţilor la trafic. Astfel, săptămîna trecută, a fost montat un nou semafor, care asigură timpi pentru cei care vor să facă, la stînga, spre Mihai Viteazu, concomitent cu traficul deschis dinspre Iaşi. De asemenea, la culoarea verde a semaforului dinspre Bacău, banda întîi dinspre Iaşi va avea culoarea verde. Pentru a se evita producerea de accidente, s-a introdus indicator rutier de interzis stînga pentru cei care vin dinspre Pompieri şi vor să intre la Gară. În schimb, cei care vor să intre în parcarea de la Gară vor putea merge pînă în sensul giratoriu de la Roman Value Centre, iar de acolo se vor întoarce spre Autogară, de unde pot ajunge în siguranţă în parcarea de la Gară“, au precizat reprezentanţii Primăriei Roman. În felul acesta, în oraş există acum numeroase străzi cu sens unic: Mihai Eminescu (Tudor Vladimirescu – bulevardul Republicii şi Rosetti – Tineretului), Ecaterina Teodoroiu, C.A. Rosetti (Smirodava – Mihai Eminescu), Ion Creangă (bulevardul Republicii – Tudor Vladimirescu), Dobrogeanu Gherea-Dumbrava Roşie – Walter Mărăcineanu, Eternităţii şi străzile perpendiculare pe aceasta, Libertăţii, Oituz, Unirii, Dr. Felix (Oituz – Dobrogeanu Gherea), Mihail Kogălniceanu, aleile de acces la blocuri dintre Cuza Vodă şi bulevardul Roman Muşat, Bradului, Ion Ionescu de la Brad (pe tronson şi cu sens Bradului şi Sucedava), 1 Mai (Sucedava – Ştefan cel Mare), Aprodu Arbore (Sucedava – Miron Costin) şi Castanilor.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: De la un scurtcircuit, incendiu în parcare

Știe publicată cu

în data de

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au stabilit cauza incendiului care a avut loc la o maşină, în parcarea mall-ului Shopping City. Evenimentul s-a înregistrat luni, 22 aprilie şi a fost provocat de un scurtcircuit electric. Alarma s-a dat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Integrat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 12.16, cînd s-a reclamat producerea unui incendiu la un autoturism staţionat în parcarea unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Au fost mistuite de foc componente din material plastic ale compartimentului motor şi ale bordului autoturismului.

Citește știrea

Actualitate

Şofer băcăuan fugar, prins la intrarea în judeţul Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ cel în culpă nu a vrut să oprească deoarece era băut ■ a fost prins la un filtru, la Tazlău ■ altul s-a urcat la volan deşi era în pragul comei alcoolice ■

Săptămîna patimilor le-a adus necazuri mai multor şoferi care s-au urcat băuţi la volan. Un exemplu este cel al unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău. Necazul a venit luni, pe 22 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care exista indicii ca s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău. „Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe Drumul Judeţean DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. S-a dispus reţinerea pentru 24 ore, suspectul fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi poliţiştii au tras pe dreapta, la Crăcăoani, un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Bacău. Etilotestul a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu acuze penale, la fel ca şi un tînăr de 20 de ani, din Păstrăveni. Acesta a fost depistat în trafic în noaptea de 21/22 aprilie şi avea la fiolă un rezultat de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 39 de ani, din Bicaz, are probleme cu legea după ce a fost prins de poliţişti pe 22 aprilie, în Pîngăraţi. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele montate au fost atribuite unui alt autovehicul avînd valabilitatea expirată din anul 2018. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copilă opărită

Știe publicată cu

în data de

O fetiţă de doar doi ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pe 22 aprilie, după ce s-a opărit la un picior cu lichid fierbinte. “Bodeşti, pacientă sex feminin, 2 ani, diagnostic: arsură cu lichid fierbinte, gradul II, membru inferior stîng. Pacienta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending