Contactează-ne

Actualitate

Roman: Noi străzi cu sens unic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ alte două străzi vor avea sens unic ■ Comisia de circulaţie încearcă fluidizarea traficului rutier ■

În condiţiile înmulţirii numărului de maşini cu mult peste capacitatea infrastructurii rutiere, membrii Comisiei de circulaţie de la nivelul Primăriei municipiului Roman caută soluţii pentru fluidizarea traficului. În acest sens, marţi, 9 aprilie, reprezentanţii Primăriei Roman au anunţat că în urma unei analize atente a traficului în oraş, membrii Comisiei de circulaţie au decis înfiinţarea a încă două sensuri unice pe două străzi. Este vorba de strada Ion Ionescu de la Brad şi de strada 1 Mai, care de miercuri, 10 aprilie, vor avea sens unic. Astfel, pe strada Ion Ionescu de la Brad se va circula pe sens unic dinspre strada Bradului spre strada Sucedava. Şi pe strada 1 Mai se va circula pe sens unic dinspre strada Sucedava spre strada Ştefan cel Mare. „Reamintim faptul că, după analizarea traficului pe E85, în zona Gării, comisia de Circulaţie de la nivelul municipiului Roman a venit cu o soluţie menită să ajute la fluidizarea traficului de intrare/ieşire din oraş, precum şi de a oferi o mai mare siguranţă participanţilor la trafic. Astfel, săptămîna trecută, a fost montat un nou semafor, care asigură timpi pentru cei care vor să facă, la stînga, spre Mihai Viteazu, concomitent cu traficul deschis dinspre Iaşi. De asemenea, la culoarea verde a semaforului dinspre Bacău, banda întîi dinspre Iaşi va avea culoarea verde. Pentru a se evita producerea de accidente, s-a introdus indicator rutier de interzis stînga pentru cei care vin dinspre Pompieri şi vor să intre la Gară. În schimb, cei care vor să intre în parcarea de la Gară vor putea merge pînă în sensul giratoriu de la Roman Value Centre, iar de acolo se vor întoarce spre Autogară, de unde pot ajunge în siguranţă în parcarea de la Gară“, au precizat reprezentanţii Primăriei Roman. În felul acesta, în oraş există acum numeroase străzi cu sens unic: Mihai Eminescu (Tudor Vladimirescu – bulevardul Republicii şi Rosetti – Tineretului), Ecaterina Teodoroiu, C.A. Rosetti (Smirodava – Mihai Eminescu), Ion Creangă (bulevardul Republicii – Tudor Vladimirescu), Dobrogeanu Gherea-Dumbrava Roşie – Walter Mărăcineanu, Eternităţii şi străzile perpendiculare pe aceasta, Libertăţii, Oituz, Unirii, Dr. Felix (Oituz – Dobrogeanu Gherea), Mihail Kogălniceanu, aleile de acces la blocuri dintre Cuza Vodă şi bulevardul Roman Muşat, Bradului, Ion Ionescu de la Brad (pe tronson şi cu sens Bradului şi Sucedava), 1 Mai (Sucedava – Ştefan cel Mare), Aprodu Arbore (Sucedava – Miron Costin) şi Castanilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Poliţiştii de la rutieră au făcut prăpăd: 600 de amenzi şi 80 de permise reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

O acţiune a poliţiştilor de la Rutieră, în Neamţ, derulată pe parcursul unei săptămîni s-a soldat cu un bilanţ îngrijorător: peste 600 de amenzi, din care jumătate pentru viteză, 83 de persmise de conducere reţinute şi 13 certificate de înmatriculare retrase.

“În perioada 20– 26 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o amplă acțiune prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze ale accidentelor grave.

În prima zi a acțiunii, polițiștii au acționat, în special, pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor. Următoarea zi s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvîrșite de către bicicliști și pietoni, iar în zilele următoare, acțiunea a vizat combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale la legislația rutieră (306 au fost pentru viteză neregulamentară, 48 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 25  bicicliștilor, 11 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordare de prioritate pietonilor, alte 12 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice)

Au fost reținute 83 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Recital Sara Stroici, la „Victor Brauner”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violonista Sara Stroici organizează în parteneriat cu Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra Neamţ, două evenimente culturale pentru publicul nemţean.

Joi, 13 februarie 2020, de la orele 18, în sala “Theodor Macarie” a Liceului de Arte “Victor Brauner”, se va desfăşura recitalul “De necuprins..” susţinut de  violonista Sara Stroici  şi de pianista Andreea Dobia. Repertoriul divers, de la G. F. Händel pînă la G. Enescu sau E. Ysaÿe, va fi îmbogăţit de o partitură filmică, cadru-secvenţă fiind redat  în timp real de regizorul Brînduşa Balan. Prin acest spectacol, artistele îşi doresc să ajute la amenajarea sălii de concerte “Theodor Macarie” a Liceului de Arte şi în scopul acesta va fi o urnă pentru donaţii. Intrarea este liberă. Vineri, 14 februarie 2020, începînd cu orele 9, la Liceul de Arte “Victor Brauner”, Andreea Dobia şi Sara Stroici vor oferi cursuri de măiestrie tinerilor muzicieni. Sînt aşteptaţi elevi şi studenţi de toate vîrstele care îşi doresc perfecţionarea tehnico-interpretativă la vioară, pian şi muzică de cameră. Înscrierile pentru cursanţii activi se fac printr-un mail cu repertoriul abordat, numele complet şi vîrsta, la adresa saramusicproduction@gmail.com sau la numărul de telefon 0748129995 pînă pe 12 februarie”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Cele două artiste, doctorande ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, au concertat împreună pe scena Filarmonicii din Rîmnicu Vîlcea, în Bucureşti dar şi în Spania – Valencia, unde au susţinut cursuri de măiestrie pentru tinerii muzicieni români. Violonista Sara Stroici este originară din Piatra Neamţ, desfăşurîndu-şi în acest moment activitatea artistică în Bucureşti. Andreea Dobia este pianist-acompaniator la Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” din Bucureşti.

Citește știrea

Actualitate

“Cupa Unirii” la şah, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ competiţia a fost organizată sîmbătă, 25 ianuarie, la "Roman Value Center" ■ au participat 71 de copii din mai multe oraşe ale Moldovei ■

Sîmbătă, 25 ianuarie 2020, în incinta Centrului comercial “Roman Value” s-a desfăşurat concursul de şah “Cupa Unirii”, organizat de gazde în parteneriat cu CSM Roman.

Concursul s-a desfăşurat în şase runde, în sistem elveţian, Open U14 ani, Elor 1200 şah rapid, 15 minute. “Criteriile de departajare au fost cele legate de numărul total de puncte, coeficient bucholtz, mediu şi coeficient de progres şi vîrstă. Au participat 71 de copii din Roman, Iaşi, Suceava, Vaslui, Piatra Neamţ.

Turneul s-a organizat în sistem Open U 14 ani. Toţi copiii au primit diplome de participare”, a declarat profesorul Cătălin Artene, instructor de şah la CSM Roman.Cîştigătorul turneului cu 5,5 puncte din 6 puncte posibile a fost Miron Necatarie, din Rădăuţi, judeţul Suceava. “CSM Roman s-a evidenţiat prin Eduard Nistor, care a obţinut locul al II-lea la general şi locul I la 14 ani, băieţi.

Pe locul al II-lea s-a clasificat Adelin Rusu la categoria 11 ani băieţi. Rareş Lesovski a obţinut locul I la 9 ani băieţi, iar Ana Maria Balaşcă, locul al II-lea fete, la categoria 14 ani. Dimina Vrînceanu a obţinut locul al II-lea fete, la categoria 9 ani, în timp ce Ştefan Levărdă s-a clasat pe locul I -U7 băieţi.

Tot locul I la U7 fete a obţinut Maria Karin, în timp ce Medeea Boboc s-a clasat pe locul al II-lea U7 ani”, a mai precizat antrenorul Cătălin Artene.

Citește știrea

Trending