Contactează-ne

Actualitate

Roman: Licitaţie pentru Creşa Smirodava

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după modernizarea actualei clădiri, numărul de locuri în instituţie se va tripla

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, a făcut cunoscut faptul că instituţia pe care o conduce se află în fază avansată a organizării licitaţiei pentru modernizarea Creşei Smirodava. „Sîntem în fază avansată a derulării licitaţiei pentru desemnarea cîştigătorului pentru un alt proiect european, din cele 9 contractate, deja semnate, respectiv reabilitarea şi extinderea Creşei Smirodava, «Casa Fluturaşilor». Valoarea proiectului cîştigat se apropie de 8 milioane de lei, iar lucrările vor presupune reabilitarea termică şi energetică a clădirii publice din strada Smirodava nr. 28, reducerea cheltuielilor cu încălzirea pe perioada iernii şi a cheltuielilor cu climatizarea pe perioada verii şi reducerea costurilor aferente consumurilor de energie electrică şi de gaz metan. Pe lîngă aceste beneficii, un aspect important este acela că vom reuşi să mărim capacitatea actualei creşe, la finalizarea proiectului clădirea urmînd să aibă capacitatea de a primi 90 de copii, un număr de trei ori mai mare de copii decît în prezent. Împreună cu investiţiile pe care le realizăm în reabilitarea Grădiniţei 2 cu program normal şi a celei cu program prelungit, precum şi modernizarea corpului B al Şcolii Vasile Alecsandri, vom reuşi să rezolvăm cîteva probleme importante ce ţin de condiţiile de educaţie pe care le oferim tinerei generaţii“, a notat pe pagina de socializare primarul Lucian Micu. În ultima conferinţă de presă, primarul Lucian Micu a declarat că în această perioadă se caută soluţii de mutare a copiilor într-o altă clădire, probabil în corpul A al Şcolii Sergiu Celibidache pentru perioada cît instituţia se va afla în modernizare. Odată cu terminarea construcţiei noii creşe, instituţia va fi capabilă să răspundă nevoilor municipalităţii de a asigura mai multe locurei în creşe, ridicată de oamenii de afaceri la una din întîlnirile iniţiate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, care se plîngeau de faptul că unul din impedimentele de a recruta personal este şi cel legat de lipsa locurilor în creşe.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Căruţaş băut, implicat într-un accident, amendat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un căruţaş băut, care a fost implicat într-un accident rutier produs pe DN 15 D, a fost amendat de poliţişti cu 2.610 lei. “La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au intervenit la un accident rutier pe DN 15 D, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din Roznov, conducea un autoturism pe DN 15 D, în afara localității Făurei, din direcția Roman-Piatra Neamț, a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animală condus pe același sens de mers de un bărbat de 44 de ani, din Făurei. Din impact, autoturismul a părăsit partea carosabilă prin dreapta sensului său de deplasare, intrând în coliziune cu un copac. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii participanți la trafic au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din Roznov, însă în cazul conducătorului atelajului a indicat o valoare de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul din Făurei a fost sancționat contravențional pentru conducerea unui vehicul cu tracțiune animală neechipată corespunzător cu sursă de lumină şi elemente reflectorizante, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, conform art. 17 alin. 1 şi 165 lit. e din H.G.1391/2006, cu amendă în cuantum de 2.610 de lei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Pietoni, victime ale accidentelor rutiere

Știre publicată în urmă cu

în data de

Doi nemţeni, o femeie de 73 de ani şi un bărbat de 65 de ani, pietoni, au fost victime ale unor accidente rutiere produse pe 11 noiembrie, pe şoselele din Neamţ. Femeia a fost accidentată pe o stradă din Piatra Neamţ în timp ce traversa pe o trecere de pietoni. “Din primele cercetări efectuate a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe breteaua de legătura dintre strada Mihai Viteazu şi strada Dărmăneşti, a surprins și accidentat o femeie, de 73 de ani, din Piatra Neamț, angajată regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a femeii, care a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au declarat poliţiştii nemţeni. Bărbatul de 65 de ani a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa prin loc nepermis şi fără să se asigure. “Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a reieşit că, în timp ce un bărbat, de 46 de ani, din Podoleni, conducea un autoturism pe DN 15, în localitatea Zăneşti, la intersecţia cu DC 106, ar fi surprins şi accidentat un bărbat, de 65 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără a se asigura. Din impact a rezultat rănirea bărbatului din Zăneşti, care a fost preluat şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrîn dat dispărut, căutat de poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bătrîn de 80 de ani, dispărut din data de 9 noiembrie, este căutat de poliţiştii nemţeni. “Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați, la data de 11 noiembrie, de către un bărbat, de 60 de ani, din Costișa, cu privire la faptul că tatăl său, Trăsnea Ioan, de 80 de ani, a plecat de la de la domiciliu, în data de 9 noiembrie, și nu s-a mai întors. Semnalmente: înălţime – 1,75 – 1,80 m, greutate – 65 de kilograme, ochi căprui, constituţie astenică, păr grizonat. La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat cu o geacă neagră, pantaloni maro, pe cap purta o șapcă neagră, fiind încălțat cu pantofi negri. Polițiștii au efectuat verificări pe raza localității Săvinești, în vederea depistării acestuia. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție!”, au comunicat poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Trending