Contactează-ne

Actualitate

Roman: Dotări la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ unitatea a primit de la Ministerul Sănătăţii 3.344.000 de lei, iar 117.000 de lei au provenit de la Consiliul Judeţean ■ spitalul se pregăteşte de reacreditare ■

Managerul Spitalului de Urgenţă Roman, doctor Maria Andrici, a trecut în revistă, la o recentă conferinţă de presă, fondurile de care a beneficiat anul acesta pentru dotarea diverselor secţii. Este vorba de suma de 3.444.000 de lei, sumă alocată de Ministerul Sănătăţii şi o contribuţie de 10% din partea Primăriei Roman, dar şi de 117.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Neamţ. Cu aceşti bani s-a achiziţionat aparatură medicală, respectiv patru incubatoare pentru Secţia Neonatologie, de la Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială, au fost primite cinci aparate de anestezie şi s-au încheiat procedurile de achiziţie pentru un video rinolaringoscop flexibil pentru secţia ATI, cărucior de resuscitare, pat de asistare la naşteri, spirometru, dispozitiv pentru apnee auto CPAP, brancard transport pacienţi, masă de operaţie pentru Chirurgie şi masă de operaţie pentru Ortopedie pentru blocul operator, pentru secţia Recuperare – aparat magnetodiaflux, combină electroterapie cu ultrasunete, combină electroterapie cu laser, ureteroscop semi-rigid, aparat de litotriţie endoscopică – pentru Urologie, sistem nefroscop pentru abord percutanat, aparat de dezgheţat plasmă pentru Unitatea de Transfuzii Sangvine, scaun consultaţii ORL, autoclav, cardiotocograf, pat cîntar şi monitor pacient funcţii vitale. Tot în acest an s-au făcut şi lucrări importante de infrastructură, trecîndu-se la reabilitarea ultimelor două secţii din spital: Recuperare şi Anatomie Patologică. „Lucrările la Secţia de Recuperae vor fi terminate în jurul datei de 1 noiembrie, iar cele de la Anatomie Patologică pînă la sfîrşitul anului. Spitalul se află în plin proces de reacreditare, o fază extrem de exigentă, pentru care trebuie să îndeplinim criteriile Comisiei de acreditare“, a declarat medicul Maria Andrici, managerul unităţii sanitare. Aceasta a spus că se află în lucru şi documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru saloanele în care se fac internările de o zi. Există preocupări şi pentru dotarea staţiei de sterilizare, dar şi pentru modernizarea centralei termice.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Autorităţile au reacţionat în cazul “depozitului”de azbest din buricul tîrgului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Monitorul de Neamţ a relatat, în urmă cu cîteva zile, la solicitarea unui cititor, că, în centrul oraşului Piatra Neamţ, pe un spaţiu verde, erau depozitate de ceva timp mai multe plăci de azbest.

Autorităţile au reacţionat, conform unui comunicat de presă, şi o echipă mixtă de la Garda de Mediu şi Primăria Piatra Neamţ a mers la faţa locului. Au fost găsite plăcile, provenite din repararea unui acoperiş, şi au fost ridicate şi predate unei societăţi specializate în colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor periculoase, conform documentelor fiind ridicate şi predate 340 kilograme deşeuri de azbest.

Proprietarul imobilului a fost avertizat asupra interdicţiei de a abandona deşeurile pe spaţiul public. Cîteva comentarii: bilă albă pentru că autorităţile s-au sesizat şi au procedat la eliminarea deşeurilor şi bilă albă şi pentru că nu au aplicat hei-rup-ist amendă, ci au mers gradual, mai întîi cu un avertisment. Cînd “greşeala” nu e majoră şi cel în cauză este la prima greşeală, considerăm că ar trebui procedat mai întîi la avertizare şi abia mai apoi, dacă mai e cazul, la amendă.

Poate citesc şi alte autorităţi care dispun de procese-verbale pentru amenzi. Cei mai încîntaţi au fost pietrenii care locuiesc în zonă şi, încurajaţi că una dintre problemele lor a fost rezolvată, fac un nou apel: ne-au trimis o nouă fotografie, din aceeaşi zonă, de data aceasta cu un acoperiş în reparaţii. Şi ar dori să ştie cînd va fi gata reparaţia, în condiţiile în care se tem că, dacă va mai dura mult, acoperişul cu pricina ar deveni un potenţial pericol pentru trecători.

Aşteptăm să vedem dacă şi reprezentanţii de la Inspectoratul în construcţii vor fi la fel de prompţi în a le răspunde cetăţenilor.

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – TT, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cititorii Monitorului de Neamţ şi de Roman continuă să răspundă provocării de a ne trimite fotografii din locurile prin care au trecut sau care le-au reţinut atenţia la un moment dat. Astăzi, o fotografie cu Teatrul Tineretului, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ.

FOTO: Borcea Ştefan

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Trending