Contactează-ne

Actualitate

UPDATE: Roman: Acuzaţii şi controale la adăpostul de cîini. Punctul de vedere al primăriei

Știe publicată cu

în data de

■ după acuzaţiile unui ONG, la adăpostul din Roman se va verifica modul de îngrijire a animalelor, dar şi cel de realizare a adopţiilor

La sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor Neamţ a sosit, recent, o sesizare din partea unei organizaţii non- guvernamentale, referitoare la prezumţia de adopţii ilegale la adăpostul de cîini comunitari din Roman. Conducerea DSVSA a dispus efectuarea unui control la acest adăpost, urmînd a se desfăşura şi o instruire tematică pe problema modificărilor legislative legată de adopţii şi administrarea adăposturilor de cîini comunitari. „Au fost efectuate controale referitoare la bunăstarea cîinilor în adăpostul de la Roman. La acest adăpost iar sînt reclamaţii de data aceasta legate de adopţii ilegale şi microcipare. Există nişte neconformităţi în acest sens. Este trecut în programul de control de marţi, 5 martie, o verificare pe această temă. Doamna doctor Ciocan se va prezenta marţi dimineaţă şi vom comunica rezultatele acestui control. Asemenea controale se vor face şi la adăposturile particulare. Echipa de inspecţii şi control va merge la Roman, unde va realiza şi o instruire legată de bunăstarea cîinilor din adăpost, ca urmare a unei instruiri realizată recent în judeţul Alba, în contextul adopţiilor de animale şi a modului de organizare a adăposturilor de cîini comunitari“, a precizat dr. Sorin Ulea, directorul DSVSA. Purtătorul de cuvînt al Primăriei Roman, Claudia Matei, a precizat că instituţia va formula un punct de vedere al municipalităţii referitor la aspectele vizate de acest control.

UPDATE: “Direcția Municipal Locato își desfășoară activitatea cu respectarea legislației în vigoare. La nivelul instituției nu există nicio reclamație cu privire la activitatea sau serviciile adăpostului pentru câini. Așteptăm controlul din partea DSVSA și vom comunica rezultatele acestuia” – sursa Primaria Roman

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Trending