Publicitate

26 mai 2019, pică într-o duminică. Nu mai este mult până la alegerile româneşti pentru Parlamentul European. Adrian Severin, escroc dovedit, deocamdată, nu este pe nici o listă, pe vreun tabel. Totuşi, a fost prezent la Ateneu. Mulţi îşi doresc, puţini reuşesc, puţini vor lua avionul către Bruxelles, ceilalţi vor rămâne cu limba-n gură, pe principiul „pe alt tabel eşti“. Spre bun exemplu liberalul Crin Antonescu va rămâne pe tuşă, întrucât un proaspăt înscris în partid, un ins elegant rău de tot, cu batistuţă la buzunăraşul sacoului, cu nume dublu de român istoric, Rareş şi Bogdan, este cap de listă, şi este cert cu un picior pe scara avionului. Şi pus pe fapte mari.

Bre, e o bataie pe listele astea de nu se vede om cu femeie. Oare de ce?! Care-i treaba cu baba?!

Pe 26 mai, vom alege 33 de euro-deputaţi

Cu unul în plus, întrucât după Brexit, ne-a mai revenit un loc prin redistribuirea celor 73 de scaune ocupate de englezi.

Dar ce înseamnă a fi europarlamentar?! Că e un domeniu destul de ceţos, am aflat târziu, am votat în orb, iar abia după ce a fost numită premier, am ştiut că doamna Viorica Dăncilă a fost europarlamentar, la Bruxelles, între 21 ianuarie 2009 şi 28 ianuarie 2018. Ho-ho-ho!, că putea învăţa o limbă străină şi de la şofer, or’ de la femeile de serviciu de la hotel. În fine, Să vedem cam ce înseamnă a fi euro-deputat:

Minimum 7500 de euro pe lună, cazare gratuită, deplasări gratuite la clasa business, birou naţional cu personal corespunzător, unde salariul este 4.000 euro, asistenţi, mai multe, plus pensia, bre!, le vezi feţele parlamentarilor români când mai apar la televizor, au alte feţe, sunt mai odihniţi, mai lipsiţi de griji, mai detaşaţi. Desigur, cu excepţia Monicăi Macovei, o motociclistă plină de energie, o luptătoare care nici ea nu mai ştie ce este în capul ei.

Acum înţelegeţi de ce este aşa o mare bătălie pentru listele de europarlamentari?! Înţelegeţi, domniile voastre, trăitorii din umbra Releului Pietricica, din judeţ şi din toată ţara, care-i treaba cu baba?!

Asistăm cu toţii la circul europarlamentarelor româneşti, chiar în perioada în care ne-a revenit preşedinţia rotativă, care, dragi tovarăşi şî pretini, conform ştirilor, este un nou succes, un mare succes, cel mai mare succes al premierului Viorica Dăncilă. Am mai spus-o, repetăm: marele nostru noroc este că încă mai avem, în linia a doua a politicii, a internelor şi a relaţiilor internaţionale, funcţionari deştepţi, oameni de mare calitate, profesionişti, adevăratele valori din umbră ale României. Simpli funcţionari care îşi cunosc bine domeniul, oameni inteligenţi, valoroşi, adevăraţi patrioţi care pun umărul să o ajute pe şchioapa Viorica, îi scriu bileţelele, o învaţă să se îmbrace, să-şi arate dinţii la poză, să-şi pună în piept broşa. Vorbim aici despre oameni care, cu o facultate sau două, cu masterate şi doctorate adevărate, au această misiune ingrată de a susţine nişte indivizi ciudaţi, împinşi în faţă de politică, ajunşi în funcţii absolut nemeritate, aceştia fiind, în fapt, cârciumari, secretari de şcoală generală, escroci cu tablouri ascunse în pereţi sau în cimitir.

Dar, de ce ne mai strofocăm?! Normal că tot Johannis va ieşi preşedinte, iar la europarlamentare, deja, se întrevăd românii cu filodormă. Ce este aia filodormă! În conformitate cu DEX-ul, este o sumă de bani pretinsă în mod abuziv de cineva, pentru obţinerea unui privilegiu. Pe de altă parte, radiografiind evoluţia doamnei premier, pe care îţi este greu să o asculţi citind texte, observi că acolo, la UE, sunt trimişi cei mai dedicaţi oameni ai partidelor. Carieristul Rareş Bogdan, primul care urcă în avionul către Bruxelles, este cel mai bun exemplu. Aşadar, alegerile europarlamentare presupun, din păcate, pentru mulţi de pe listele candidaţilor la europarlamentare, nişte chiftele cu euro şi muştar. De asta e aşa o mare bataie.

Caragiale a trecut prin Neamţ, umbra cetăţeanului turmentat mai umblă, din când în când pe străzi, iar întrebare lui este eternă: Hâc! Eu cu cine votez?!

loading...

2 COMENTARII

  1. Partidele se agita și promit,marea cu sarea doar in preajma alegerilor.Atunci incepe concursul pentru cupa:ciolanul.Mai pun in fruntea listei,pe unul pe altul dând impresia că au schimbat ceva.Din punctul meu de vedere „aceiași Marie,cu altă pălărie”.Oare daca nu ar fi plătiți cu asemenea salarii s-ar mai agita atât?

  2. Eu cred că merită să ne uităm totuși cu seriozitate la candidații din partea USR+PLUS. Este o generație diferită, oameni croiți din altă stofă decât cei pe care i-am avut până acum pe scena politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.