Contactează-ne

Actualitate

Releul Pietricica: Cei 33 de europarlamentari români cu minimum 7.500 de euro pe lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

26 mai 2019, pică într-o duminică. Nu mai este mult până la alegerile româneşti pentru Parlamentul European. Adrian Severin, escroc dovedit, deocamdată, nu este pe nici o listă, pe vreun tabel. Totuşi, a fost prezent la Ateneu. Mulţi îşi doresc, puţini reuşesc, puţini vor lua avionul către Bruxelles, ceilalţi vor rămâne cu limba-n gură, pe principiul „pe alt tabel eşti“. Spre bun exemplu liberalul Crin Antonescu va rămâne pe tuşă, întrucât un proaspăt înscris în partid, un ins elegant rău de tot, cu batistuţă la buzunăraşul sacoului, cu nume dublu de român istoric, Rareş şi Bogdan, este cap de listă, şi este cert cu un picior pe scara avionului. Şi pus pe fapte mari.

Bre, e o bataie pe listele astea de nu se vede om cu femeie. Oare de ce?! Care-i treaba cu baba?!

Pe 26 mai, vom alege 33 de euro-deputaţi

Cu unul în plus, întrucât după Brexit, ne-a mai revenit un loc prin redistribuirea celor 73 de scaune ocupate de englezi.

Dar ce înseamnă a fi europarlamentar?! Că e un domeniu destul de ceţos, am aflat târziu, am votat în orb, iar abia după ce a fost numită premier, am ştiut că doamna Viorica Dăncilă a fost europarlamentar, la Bruxelles, între 21 ianuarie 2009 şi 28 ianuarie 2018. Ho-ho-ho!, că putea învăţa o limbă străină şi de la şofer, or’ de la femeile de serviciu de la hotel. În fine, Să vedem cam ce înseamnă a fi euro-deputat:

Minimum 7500 de euro pe lună, cazare gratuită, deplasări gratuite la clasa business, birou naţional cu personal corespunzător, unde salariul este 4.000 euro, asistenţi, mai multe, plus pensia, bre!, le vezi feţele parlamentarilor români când mai apar la televizor, au alte feţe, sunt mai odihniţi, mai lipsiţi de griji, mai detaşaţi. Desigur, cu excepţia Monicăi Macovei, o motociclistă plină de energie, o luptătoare care nici ea nu mai ştie ce este în capul ei.

Acum înţelegeţi de ce este aşa o mare bătălie pentru listele de europarlamentari?! Înţelegeţi, domniile voastre, trăitorii din umbra Releului Pietricica, din judeţ şi din toată ţara, care-i treaba cu baba?!

Asistăm cu toţii la circul europarlamentarelor româneşti, chiar în perioada în care ne-a revenit preşedinţia rotativă, care, dragi tovarăşi şî pretini, conform ştirilor, este un nou succes, un mare succes, cel mai mare succes al premierului Viorica Dăncilă. Am mai spus-o, repetăm: marele nostru noroc este că încă mai avem, în linia a doua a politicii, a internelor şi a relaţiilor internaţionale, funcţionari deştepţi, oameni de mare calitate, profesionişti, adevăratele valori din umbră ale României. Simpli funcţionari care îşi cunosc bine domeniul, oameni inteligenţi, valoroşi, adevăraţi patrioţi care pun umărul să o ajute pe şchioapa Viorica, îi scriu bileţelele, o învaţă să se îmbrace, să-şi arate dinţii la poză, să-şi pună în piept broşa. Vorbim aici despre oameni care, cu o facultate sau două, cu masterate şi doctorate adevărate, au această misiune ingrată de a susţine nişte indivizi ciudaţi, împinşi în faţă de politică, ajunşi în funcţii absolut nemeritate, aceştia fiind, în fapt, cârciumari, secretari de şcoală generală, escroci cu tablouri ascunse în pereţi sau în cimitir.

Dar, de ce ne mai strofocăm?! Normal că tot Johannis va ieşi preşedinte, iar la europarlamentare, deja, se întrevăd românii cu filodormă. Ce este aia filodormă! În conformitate cu DEX-ul, este o sumă de bani pretinsă în mod abuziv de cineva, pentru obţinerea unui privilegiu. Pe de altă parte, radiografiind evoluţia doamnei premier, pe care îţi este greu să o asculţi citind texte, observi că acolo, la UE, sunt trimişi cei mai dedicaţi oameni ai partidelor. Carieristul Rareş Bogdan, primul care urcă în avionul către Bruxelles, este cel mai bun exemplu. Aşadar, alegerile europarlamentare presupun, din păcate, pentru mulţi de pe listele candidaţilor la europarlamentare, nişte chiftele cu euro şi muştar. De asta e aşa o mare bataie.

Caragiale a trecut prin Neamţ, umbra cetăţeanului turmentat mai umblă, din când în când pe străzi, iar întrebare lui este eternă: Hâc! Eu cu cine votez?!

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending