Contactează-ne

Actualitate

Releul Pietricica: Cei 33 de europarlamentari români cu minimum 7.500 de euro pe lună

Știe publicată cu

în data de

26 mai 2019, pică într-o duminică. Nu mai este mult până la alegerile româneşti pentru Parlamentul European. Adrian Severin, escroc dovedit, deocamdată, nu este pe nici o listă, pe vreun tabel. Totuşi, a fost prezent la Ateneu. Mulţi îşi doresc, puţini reuşesc, puţini vor lua avionul către Bruxelles, ceilalţi vor rămâne cu limba-n gură, pe principiul „pe alt tabel eşti“. Spre bun exemplu liberalul Crin Antonescu va rămâne pe tuşă, întrucât un proaspăt înscris în partid, un ins elegant rău de tot, cu batistuţă la buzunăraşul sacoului, cu nume dublu de român istoric, Rareş şi Bogdan, este cap de listă, şi este cert cu un picior pe scara avionului. Şi pus pe fapte mari.

Bre, e o bataie pe listele astea de nu se vede om cu femeie. Oare de ce?! Care-i treaba cu baba?!

Pe 26 mai, vom alege 33 de euro-deputaţi

Cu unul în plus, întrucât după Brexit, ne-a mai revenit un loc prin redistribuirea celor 73 de scaune ocupate de englezi.

Dar ce înseamnă a fi europarlamentar?! Că e un domeniu destul de ceţos, am aflat târziu, am votat în orb, iar abia după ce a fost numită premier, am ştiut că doamna Viorica Dăncilă a fost europarlamentar, la Bruxelles, între 21 ianuarie 2009 şi 28 ianuarie 2018. Ho-ho-ho!, că putea învăţa o limbă străină şi de la şofer, or’ de la femeile de serviciu de la hotel. În fine, Să vedem cam ce înseamnă a fi euro-deputat:

Minimum 7500 de euro pe lună, cazare gratuită, deplasări gratuite la clasa business, birou naţional cu personal corespunzător, unde salariul este 4.000 euro, asistenţi, mai multe, plus pensia, bre!, le vezi feţele parlamentarilor români când mai apar la televizor, au alte feţe, sunt mai odihniţi, mai lipsiţi de griji, mai detaşaţi. Desigur, cu excepţia Monicăi Macovei, o motociclistă plină de energie, o luptătoare care nici ea nu mai ştie ce este în capul ei.

Acum înţelegeţi de ce este aşa o mare bătălie pentru listele de europarlamentari?! Înţelegeţi, domniile voastre, trăitorii din umbra Releului Pietricica, din judeţ şi din toată ţara, care-i treaba cu baba?!

Asistăm cu toţii la circul europarlamentarelor româneşti, chiar în perioada în care ne-a revenit preşedinţia rotativă, care, dragi tovarăşi şî pretini, conform ştirilor, este un nou succes, un mare succes, cel mai mare succes al premierului Viorica Dăncilă. Am mai spus-o, repetăm: marele nostru noroc este că încă mai avem, în linia a doua a politicii, a internelor şi a relaţiilor internaţionale, funcţionari deştepţi, oameni de mare calitate, profesionişti, adevăratele valori din umbră ale României. Simpli funcţionari care îşi cunosc bine domeniul, oameni inteligenţi, valoroşi, adevăraţi patrioţi care pun umărul să o ajute pe şchioapa Viorica, îi scriu bileţelele, o învaţă să se îmbrace, să-şi arate dinţii la poză, să-şi pună în piept broşa. Vorbim aici despre oameni care, cu o facultate sau două, cu masterate şi doctorate adevărate, au această misiune ingrată de a susţine nişte indivizi ciudaţi, împinşi în faţă de politică, ajunşi în funcţii absolut nemeritate, aceştia fiind, în fapt, cârciumari, secretari de şcoală generală, escroci cu tablouri ascunse în pereţi sau în cimitir.

Dar, de ce ne mai strofocăm?! Normal că tot Johannis va ieşi preşedinte, iar la europarlamentare, deja, se întrevăd românii cu filodormă. Ce este aia filodormă! În conformitate cu DEX-ul, este o sumă de bani pretinsă în mod abuziv de cineva, pentru obţinerea unui privilegiu. Pe de altă parte, radiografiind evoluţia doamnei premier, pe care îţi este greu să o asculţi citind texte, observi că acolo, la UE, sunt trimişi cei mai dedicaţi oameni ai partidelor. Carieristul Rareş Bogdan, primul care urcă în avionul către Bruxelles, este cel mai bun exemplu. Aşadar, alegerile europarlamentare presupun, din păcate, pentru mulţi de pe listele candidaţilor la europarlamentare, nişte chiftele cu euro şi muştar. De asta e aşa o mare bataie.

Caragiale a trecut prin Neamţ, umbra cetăţeanului turmentat mai umblă, din când în când pe străzi, iar întrebare lui este eternă: Hâc! Eu cu cine votez?!

Citește știrea
Advertisement
loading...
2 comentarii

2 Comments

  1. Lica

    18 martie 2019 at 8:55 AM

    Partidele se agita și promit,marea cu sarea doar in preajma alegerilor.Atunci incepe concursul pentru cupa:ciolanul.Mai pun in fruntea listei,pe unul pe altul dând impresia că au schimbat ceva.Din punctul meu de vedere „aceiași Marie,cu altă pălărie”.Oare daca nu ar fi plătiți cu asemenea salarii s-ar mai agita atât?

  2. Dudu

    22 martie 2019 at 1:32 PM

    Eu cred că merită să ne uităm totuși cu seriozitate la candidații din partea USR+PLUS. Este o generație diferită, oameni croiți din altă stofă decât cei pe care i-am avut până acum pe scena politică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Încă 153 de salariaţi după tîrgul de job-uri

Știe publicată cu

în data de

■ după interviu, alţi 153 de nemţeni, din care 5 cu studii superioare, şi-au găsit de lucru ■ Bursa generală a locurilor de muncă a avut loc în urmă cu o lună ■

Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment în organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, care a avut loc pe 12 aprilie, a făcut ca alţi 153 de nemţeni să-şi găsească de lucru. Din totalul celor selectaţi în vederea susţinerii interviului, aceştia au devenit cei mai noi oameni ai muncii din judeţ. „La o lună de la desfăşurarea Bursei generale a locurilor de muncă organizată în data de 12 aprilie 2019, AJOFM Neamţ a evaluat rezultatele şi din cele 358 de persoane selectate pentru interviu, au fost angajate un număr de 153, din care 5 persoane avsolvente de studii superioare“, conform AJOFM Neamţ. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în domenii cum ar fi: construcţii – 45, servicii – 46, industrie 62, din care 19 în industria mobilei şi 17 în industria textilă. Cele 5 locuri de muncă ocupate de cei cu studii suprioare au fost pentru inginer automatist – 2, inginer textile – 1 inginer mecanic – 1. Pe 12 aprilie, primul tîrg de job-uri din acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a scos din casă ceva mai mulţi nemţeni decît posturile disponibile pe piaţa forţei de muncă. Evenimentul a avut loc simultan la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, iar la start au venit cu cererea de personal un număr total de 87 de agenţi economici din cele mai diverse domenii de activitate (37 în reşedinţa de judeţ, 38 la Roman şi 12 la Tîrg), care au vrut să recruteze nu mai puţin de 898 de noi salariaţi. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamţ (453), următorul fiind municipiul Roman (284) şi oraşul Tîrgu Neamţ (161). La bursa de muncă din 12 aprilie au participat 928 de persoane, din care 436 în reşedinţa de judeţ, 335 la Roman şi 158 la Tîrgu Neamţ, iar 72 de persoane au fost angajate pe loc şi 358 au fost selectate în vederea încadrării. În cadrul evenimentului au avut loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să schimbe locul de muncă pe care-l au la momentul respectiv, cadru în care s- au făcut cunoscute condiţiile necesare pentru angajare şi în funcţie de îndeplinirea acestora s-a stabilit angajarea sau programarea pentru proba de lucru. La nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de evolutia pieţei muncii locale, de condiţiile locale şi de solicitările agenţilor economici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.

Citește știrea

Actualitate

Ajutoare de la Guvern pentru familii din Neamţ

Știe publicată cu

în data de

Guvernul a aprobat, printr-o hotărîre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 lei pentru 107 familii şi persoane singure care se afla în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora. 105.000 lei au fost acordaţi pentru 20 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se afla în situaţii de necesitate cauzate de incendii. 317.700 lei ajung la 87 de familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Dîmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. „Ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale“, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending