Contactează-ne

Actualitate

Releul Pietricica: Alt copil al lui Dragnea

Știe publicată cu

în data de

Să presupunem că, la cumpăna dintre anii 2018 şi 2019, într- un binemeritat concediu de odihnă, în ţările calde, domnul Dragnea şi iubita domniei sale, o bombonică, domnişoara Irina Alexandra Tănase, cu numai cam 30 de ani mai tânără, au pus-o de un Dragnea mic. În mod absolut firesc, acest copil va beneficia, ca toţi copiii României de azi, de Programul naţional Junior Centenar. Pentru cei care nu sunt informaţi, vă informăm noi:

„Copiii cu vârsta de până la 18 ani au, începând cu 1 ianuarie 2019, un cont special de economisire sub formă de depozit, denumit Junior Centenar şi vor putea beneficia de o primă de stat în valoare de 600 lei anual, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei. Contul este deschis pe numele copilului, automat, la unităţile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinţi, din partea reprezentantului legal al copilului sau a împuternicitului acestuia. Conform OUG nr. 104/2018, publicată în Monitorul Oficial din 4 decembrie 2018, în contul individual de economii Junior Centenar se pot depune de către reprezentantul legal al titularului sau de către alte persoane, oricând, sume de bani în lei, prin virament, mandat poştal prin oficiile Companiei Naţionale Poşta Română – sau în numerar prin casieriile unităţilor Trezoreriei Statului. Sumele depuse în contul individual de economii Junior Centenar, cu excepţia sumelor reprezentând prima de stat, sunt purtătoare de dobândă. La soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabileşte la 3% pe an. Dobânda se calculează şi se plăteşte, la scadenţa depozitului, când titularul contului împlineşte vârsta de 18 ani“.

Şi aşa mai departe, întrucât TEXTUL OFICIAL e ceva mai complicat şi mai lung, aşa cum sunt toate contractele cu băncile, unde, în cele din urmă, confuzia trebuie să fie clară, n’aşa?!

Or’şcât, e deja înghesuială mare. În primele rânduri sunt politicienii noştri care vor să le asigure copiilor lor un viitor. Primul a fost Eugen Teodorovici, ministrul, care are o fată şi un băiat, s-a angajat sub semnătură să depună câte o sută de lei pe lună/copil. Un sacrificiu oarecum modest, dar pentru o idee care incumbă subiectul generaţiilor viitoare, suma nu contează, e un bacşiş la chelner. Apoi, la coadă, s-au aşezat deputaţi şi senatori, inclusiv din judeţul Neamţ, nu spunem care, dar care au copii şi nepoţi, viitori beneficiari ai programului care va salva viitorimea României. Văzându-i cum stau ei la coadă, la bancă, cu banii în batistă, îţi dau lacrimile. Viitorul ţării este asigurat prin asemenea sacrificii ale părinţilor, nu altfel. Să mergem, aşadar la bănci, să depunem icre pentru viitorul României.

Bre, te doare capul numai când îi auzi pe la televizor, sau îi citeşti, cu greaţă, pe net, cât vor ei să fie de convingători. Îmi permit să citez un distins profesor de literatură română, care a spus-o în doar două fraze: „(…) confrerii ale mincinoşilor şi hoţilor, cărora nici prin gând nu le trece să conducă o ţară (sau lumea) pentru binele celor care i-au ales. Prostia, lipsa de cultură şi de educaţie, subiectivitatea electoratului sunt semne că democraţia are defectele ei, semnalate chiar din Antichitate, de unii gânditori, precum amintitul Platon (…)“.

Care Platon, bre?! Era unul, oier, prin Teleorman, Jenică Platon, i-a vezi, nu-i acela?! Taie-l de la subvenţii! Stai aşa?! Băi, vezi şi tu dacă-i bun, dacă corespunde, îl fac ministru, ce mama dracului!

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 722 de posturi vacante

Știe publicată cu

în data de

■ pînă la final de Cireşar s-ar putea angaja sute de nemţeni ■ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc la Piatra Neamţ ■

Este de muncă în Neamţ şi numai cine nu vrea nu poate găsi un job. Asta după ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante 722 de posturi, ceva mai multe decît săptămîna trecută. Cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în Piatra Neamţ şi comunle limitrofe 451 de persoane, şomeri sau cei care doresc să-şi schimbe job-ul vechi cu unul nou. Pentru romaşcani sînt pe piaţă 209 cereri de personal şi ca de fiecare dată cele mai puţine slujbe sînt în zona Tîrgu Neamţ, respectiv 62. Defalcat, mai multe job-uri pentru personal de înaltă calificare vin de la angajatorii din Piatra Neamţ. Se caută doi ingineri construcţii civile şi industriale şi tot atîţia ingineri mecanici. Mai sînt vacante patru posturi de translatori şi cîte un loc pentru inginer chimist şi inginer producţie. În rest se caută 26 brutari, 18 confecţioneri la maşini de cusut industriale, 64 de muncitori necalificaţi, precum şi 10 operatori mase plastice sau 14 patiseri. Patronii mai nevoie de 11 dulgheri, 32 de agenţi de securitate, la care se mai adaugă 13 slujbe de ajutror de bucătar, 12 locuri sînt pentru ajutor de ospătar, plus 11 lucrători comerciali, 20 de ospătari şi 12 şoferi de camion. În multe alte ocupaţii sînt locuri de muncă disponibile, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu. La Roman cererea de licenţiaţi este ca şi inexistentă şi este nevoie doar de un inginer constructor. Pentru ceilalţi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde sînt libere de mai mult timp 64 de locuri de muncă pentru cei calificaţi ca şi confecţioner – asamblor articole textile plus 35 de posturi sînt pentru necalificaţi. În alte domenii mai este nevoie de alţi 15 necalificaţi, dar se caută şi 10 turnători produse ceramice. În zonă mai este de lucru, dar mai puţin, pentru agenţi de securitate, agenţi de vînzări, barmani, bucătari, casieri, femei de serviciu, precum şi preparatori marfă, şoferi autoturisme sau tinichigii industriali şi vînzători. La Tîrgu Neamţ patronii nu oferă nici un post pentru personal cu studii superioare dar se caută 5 confecţioneri textile şi tot atîţia lăcătuşi mecanici, precum şi 5 sudori, dar se mai pot angaja drujbişti, faianţari, agenţi de vînzări piese auto, precum şi tehnicieni medicali sau operatori maşini de surfilat.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copac căzut pe două maşini

Știe publicată cu

în data de

Un arbore a căzut peste două autoturisme, luni, 24 iunie, pe strada Mihai Eminescu, din Tîrgu Neamţ, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. “Misiune degajare arbore căzut pe două autoturisme pe strada Mihai Eminescu, oraşul Tîrgu Neamţ. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending