Publicitate

Să presupunem că, la cumpăna dintre anii 2018 şi 2019, într- un binemeritat concediu de odihnă, în ţările calde, domnul Dragnea şi iubita domniei sale, o bombonică, domnişoara Irina Alexandra Tănase, cu numai cam 30 de ani mai tânără, au pus-o de un Dragnea mic. În mod absolut firesc, acest copil va beneficia, ca toţi copiii României de azi, de Programul naţional Junior Centenar. Pentru cei care nu sunt informaţi, vă informăm noi:

Copiii cu vârsta de până la 18 ani au, începând cu 1 ianuarie 2019, un cont special de economisire sub formă de depozit, denumit Junior Centenar şi vor putea beneficia de o primă de stat în valoare de 600 lei anual, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei. Contul este deschis pe numele copilului, automat, la unităţile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinţi, din partea reprezentantului legal al copilului sau a împuternicitului acestuia. Conform OUG nr. 104/2018, publicată în Monitorul Oficial din 4 decembrie 2018, în contul individual de economii Junior Centenar se pot depune de către reprezentantul legal al titularului sau de către alte persoane, oricând, sume de bani în lei, prin virament, mandat poştal prin oficiile Companiei Naţionale Poşta Română – sau în numerar prin casieriile unităţilor Trezoreriei Statului. Sumele depuse în contul individual de economii Junior Centenar, cu excepţia sumelor reprezentând prima de stat, sunt purtătoare de dobândă. La soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabileşte la 3% pe an. Dobânda se calculează şi se plăteşte, la scadenţa depozitului, când titularul contului împlineşte vârsta de 18 ani“.

Şi aşa mai departe, întrucât TEXTUL OFICIAL e ceva mai complicat şi mai lung, aşa cum sunt toate contractele cu băncile, unde, în cele din urmă, confuzia trebuie să fie clară, n’aşa?!

Or’şcât, e deja înghesuială mare. În primele rânduri sunt politicienii noştri care vor să le asigure copiilor lor un viitor. Primul a fost Eugen Teodorovici, ministrul, care are o fată şi un băiat, s-a angajat sub semnătură să depună câte o sută de lei pe lună/copil. Un sacrificiu oarecum modest, dar pentru o idee care incumbă subiectul generaţiilor viitoare, suma nu contează, e un bacşiş la chelner. Apoi, la coadă, s-au aşezat deputaţi şi senatori, inclusiv din judeţul Neamţ, nu spunem care, dar care au copii şi nepoţi, viitori beneficiari ai programului care va salva viitorimea României. Văzându-i cum stau ei la coadă, la bancă, cu banii în batistă, îţi dau lacrimile. Viitorul ţării este asigurat prin asemenea sacrificii ale părinţilor, nu altfel. Să mergem, aşadar la bănci, să depunem icre pentru viitorul României.

Bre, te doare capul numai când îi auzi pe la televizor, sau îi citeşti, cu greaţă, pe net, cât vor ei să fie de convingători. Îmi permit să citez un distins profesor de literatură română, care a spus-o în doar două fraze: „(…) confrerii ale mincinoşilor şi hoţilor, cărora nici prin gând nu le trece să conducă o ţară (sau lumea) pentru binele celor care i-au ales. Prostia, lipsa de cultură şi de educaţie, subiectivitatea electoratului sunt semne că democraţia are defectele ei, semnalate chiar din Antichitate, de unii gânditori, precum amintitul Platon (…)“.

Care Platon, bre?! Era unul, oier, prin Teleorman, Jenică Platon, i-a vezi, nu-i acela?! Taie-l de la subvenţii! Stai aşa?! Băi, vezi şi tu dacă-i bun, dacă corespunde, îl fac ministru, ce mama dracului!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.