Contactează-ne

Actualitate

Reguli noi pentru tichetele sociale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceste drepturi vor fi acordate şi pentru persoanele încadrate în gradul de handicap mediu, accentuat sau grav

Regulamentul de acordare a tichetelor sociale în municipiul Roman va fi modificat din nou, în cadrul şedinţei extraordordinare a legislativului comunităţii, programată în cursul zilei de luni, 12 martie. Conform documentului, aceste măsuri de ajutor social se acordă numai familiilor din care cel puţin un membru este pensionar sau persoană încadrată în grad de handicap, persoane aflate în situaţie de risc social, care din motive de sănătate şi condiţii socio- economice precare, nu pot sa-şi asigure un nivel minim de trai. Astfel, va beneficia de tichete sociale orice familie în care cel puţin un membru este pensionar sau persoană cu handicap, persoanele singure pensionare, persoanele singure încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depăşesc 700 lei/lună/membru de familie. „Situaţia multor pensionari şi a persoanelor încadrate în grad de handicap din Roman este destul de grea şi face ca aceştia să constituie unele din categoriile sociale defavorizate, cu acces limitat la serviciile medicale de calitate sau la activităţile sociale şi de grup. Deşi majoritatea dintre ei au peste 30 de ani de activitate profesională, pensia nu le este suficientă, pentru a plăti toate cheltuielile de întreţinere şi hrană. Lipsa unor fonduri care să le asigure un trai activ şi decent, îi aduc pe seniorii noştri în situaţia ca, după o viaţă de muncă, să solicite ajutor pentru a putea supravieţui. Obiectivul esenţial al protecţiei sociale îl constituie reintegrarea categoriilor sociale în viaţa normală, a creşterii capacităţilor lor de a face faţă problemelor dificile, a scăderii perioadelor de criză, prin mobilizarea eforturilor proprii. Prin reglementări juridice, protecţia socială pune în aplicare programe naţionale, regionale şi locale în vederea asigurării unor ajutoare, indemnizaţii, alocaţii şi servicii sociale, destinate persoanelor defavorizate. Urmare desfăşurării activităţii de acordare a drepturilor la tichetele sociale stabilite prin HCL nr. 20/2018 şi a impactului social al acestora asupra categoriilor de persoane defavorizate din municipiul Roman, s-a constatat necesitatea lărgirii ariei de acordare a acestor drepturi şi pentru persoanele încadrate în gradul de handicap accentuat şi grav“, a explicat conducerea primăriei. Tichetele sociale în valoare de 70 de lei vor fi acordate de două ori pe an, în vederea achiziţionării de bunuri alimentare şi medicamente.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending