Publicitate

- temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 4 grade Celsius, iar minima de pînă la -5 grade - meteorologii susţin că probabilitatea pentru precipitaţii mai importante cantitativ va fi ridicată în intervalul 13 -15 februarie -

Pînă spre finele lunii februarie vremea nu ne rezervă surprize, iar specialiştii spun că va fi un regim termic normal pentru acest moment al anului. Aşa rezultă din estimarea valorilor termice şi a precipitaţiilor în zona Moldovei, în perioada 15-25 februarie 2018, publicată pe site-ul ANM.

În prima săptămînă de prognoză, valorile termice diurne se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori la mijlocul săptămînii şi cu cele mai ridicate către sfîrşitul acesteia. În cea de a doua săptămînă, variaţiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 2 pînă la 3 grade, caracterizînd un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului. Temperaturile minime vor fi negative pe întreg parcursul intervalului de prognoză, urmînd a se situa, în medie, între -5 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori pe 16, 17 şi 25 februarie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ va fi ridicată în intervalul 13 -15 februarie, dar acestea se pot semnala, temporar şi pe arii restrînse, aproape zilnic şi în a doua săptămînă de prognoză“, conform ANM.

Astăzi, 13 februarie, la Piatra Neamţ este anunţat cer acoperit cu cel mult -1 grad în miezul zilei şi o minimă de -5 grade. Nu sînt schimbări nici pentru miercuri, 14 februarie şi rămînem cu o vreme mohorîtă şi valori termice diurne de -2 grade şi nocturne de -4 grade. dacă previziunile se adeveresc este foarte probabil ca joi, 15 februarie, să avem parte de un nou episod de ninsoare. Ziua va ninge moderat la -2 grade, iar noaptea precipitaţiile se înteţesc la -2 grade. Vineri, 16 februarie, cerul se degajează vedem soarele, şi va fi o maximă pozitivă, dar modestă, de 1 grad.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.