Contactează-ne

Actualitate

Regal folcloric dedicat Centenarului, la Bicaz

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe Scena Casei de Cultură au evoluat toate ansamblurile oraşului ■ „Fiecare ansamblu în parte şi toate la un loc au creat un strop de românism prin care să ne amintim cu toţii că sîntem români adevăraţi şi că ne iubim ţara“, a declarat Lili Popovici ■

La Bicaz, de Rusalii, iubitorii de dans popular au avut ocazia să participe, fie în calitate de interpreţi, fie de admiratori, la un spectacol deosebit în programul căruia aveau să evolueze pe scenă toate ansamblurile oraşului, indiferent de vîrstă, însemnînd preşcolari, şcolari, tineri şi chiar o parte dintre mamele acestora. Straiul popular moldovenesc purtat cu mîndrie de toţi dansatorii, avea să strălucească pe scena Casei de Cultură, dar şi în sală, printre spectatori. Regia programului a aparţinut lui Lili Popovici, iar coregrafia lui Petruţ Popovici, de altfel cel care manageriază activitatea Casei de Cultură Bicaz de ani buni, pasiunea sa fiind folclorul românesc. În deschidere avea să se adreseze publicului Lili Popovici, care a ţinut să sublinieze faptul că întreg efortul organizării unui astfel de eveniment artistic a pornit de la ideea de a fi dedicat de către bicăjeni Centenarului Marii Uniri. „Cum puteam altfel să ne ancorăm în marele eveniment aniversar al anului, Centenarul Marii Uniri, decît aducînd în scenă un număr mare de interpreţi ai dansului popular? Fiecare ansamblu în parte şi toate la un loc au creat un strop de românism prin care să ne amintim cu toţii că sîntem români adevăraţi şi că ne iubim ţara“, avea să spună printre altele regizoarea spectacolului. Printre mulţii spectatori de toate vîrstele s-a aflat şi primarul oraşului Nicolae Sălăgean, purtător la rîndu-i a iei româneşti şi a unui frumos ilic moldovenesc. La încheierea spectacolului, coregraful Petruţ Popovici i-a adresat invitaţia primului gospodar al oraşului să spună cîteva vorbe artiştilor, dar şi publicului. „Am asistat la un frumos spectacol de dansuri populare, manifestîndu-mi uimirea de cîtă forţă şi cît talent se află în sufletul bicăjenilor noştri. Spectacolul a fost de mare ţinută artistică, la chemarea personalului Casei de Cultură răspunzînd un număr extrem de mare de iubitori ai folclorului. Doresc să mulţumesc regizorului şi coregrafului, Lili şi Petruţ Popovici, tuturor dansatorilor, care au dat dovadă de seriozitate în manifestarea pe scenă, dar şi publicului, ca a răspuns într-un număr atît de mare la invitaţia noastră de a fi martorii unui aşa spectacol frumos. Am înţeles încă o dată că atunci cînd sîntem uniţi se pot realiza lucruri mari. Şi ce poate fi mai nobil decît dedicarea acestui eveniment artistic Centenarului Marii Uniri?“, a spus primarul Bicazului, Nicolae Sălăgean, înainte de a fi oferit artiştilor şi organizatorilor un superb coş cu flori, ca simbol al respectului său pentru munca depusă de către toţi cei implicaţi în calitatea spectacolului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: DOSAR PENAL – Salvatori de la ISU, în pericol din cauza unei inconştiente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o femeie care a omis să dea informaţii despre un posibil contact cu o persoană infectată este cercetată penal ■ echipajul de la ISU a intrat în izolare ■

O femeie care a omis să dea cadrelor medicale informaţii cu privire la posibilitatea să fi intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid 19 este cercetată penal. În inconştienţa ei, a pus în pericol un echipaj de la ISU, salvatorii fiind în acest moment în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

“La data de 31.03.2020 la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii. Obiectul sesizării se referă la faptul că, în data de 25 martie, un echipaj de prim-ajutor din cadrul IJSU «Petrodava», format din trei subofiţeri, în urma unui apel la 112, s-a prezentat la o adresă din municipiul Piatra Neamţ, ocazie cu care pacienta , transportată ulterior la Spitalul Judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, a omis să divulge cadrelor medicale informaţii esenţiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Parchetului Piatra Neamţ.

Ceea ce nu înţeleg astfel de inconştienţi este că, dacă îi trimit pe salvatori în izolare la domiciliu sau în carantină, nu va mai avea cine să intervină în caz de incendii sau accidente. La fel cum nu înţeleg cei din sistemul de sănătate care dezertează în aceste momente, că, dacă vor ajunge să necesite chiar ei îngrijiri medicale, nu va avea cine să le ofere aceste servicii.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Naţional: Coronavirus – încă trei decese. Nunmărul total a ajuns la 72

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate oficial pe 31 martie. Numărul total al deceselor la nivel naţional a ajuns la 72.

Deces 70

Femeie, 60 ani, judeţul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 31.03.2020.

Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Deces 71

Femeie, 53 ani, judeţul Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19,  motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

Deces 72

Barbat, 65 ani, judeţul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020. Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA.

Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Suspendarea activităţii în bazar, mall, pieţe, creşe, locuri de joacă, prelungită

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ a emis o hotărîre, pe 31 martie, prin care prelungeşte suspendarea activităţii din Bazar, tîrguri, oboare, pînă la încetarea stării de urgenţă. De asemenea, este supendată şi activitatea din creşe, Centrul de Sprijin şi Asistenţă de Specialitate pentru Copii, Centrul de zi pentru preşcolari “Castani”.

În plus, primăria va monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la intrările în blocurile de locuinţe, iar Salubritas va dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi spaţiile comune din blocuri. În plus, vor fi dezinfectate străzile şi trotuarele din municipiul reşedinţă de judeţ. La Mall Forum Center se suspendă activităţile de comercializare, cu excepţia vînzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice.

De asemenea, la Sala Polivalentă se supendă orice activitate, la fel la Baia Comunală, Stadionul Municipal şi Ştrand. În pieţe, în continuare vor fi vîndute doar produse alimentare, veterinare şi farmaceutice. În plus se menţine interdicţia utilizării locurilor de joacă de pe domeniul public şi suspendarea activităţilor din parcurile publice şi Parcul Zoo. După cum am menţionat, aceste măsuri sînt dispuse pînă la ieşirea din starea de urgenţă.

Citește știrea

Trending