Contactează-ne

Actualitate

Record la Comes! A fost conceput şi livrat un echipament unicat de 80 de tone

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ utilajul, cu diametrul de 2,5 metri şi lung de 7 metri, a ajuns la rafinăria Petrotel Lukoil Ploieşti ■ echipamentul face parte dintr-un proiect de execuţie în valoare de 1,5 milioane de euro ■ „Livrarea utilajului de 80 de tone reprezintă un prim pas spre atingerea obiectivului nostru de viitor şi a strategiei societăţii de a executa echipamente complexe de pînă la 200 tone“, a declarat Anton Măzărianu, director general Comes ■

Compania Mecanică de Echipamente Speciale Săvineşti, lider naţional pe piaţa de furnizori de utilaje în regim unicat sau de serie mică pentru industria extracţiei şi prelucrării ţiţeiului şi gazelor naturale, adică pentru rafinării, combinate chimice şi petrochimice, se îndreaptă spre realizarea obiectivului conceput de managementul firmei.

Acela de a produce echipamente de pînă la 200 de tone, lucru ce va face din companie „Number One“ în România (se pare că deja este) şi chiar la nivelul Europei de Est. Zilele trecute, de pe poarta firmei nemţene a ieşit un utilaj complex, care a luat calea Ploieştiului, la rafinăria Petrotel Lukoil.

Ce-l deosebeşte de altele este masa lui enormă, nu lungimea, pentru că la companie s-au executat altele de pînă la 15 metri, dar mai „uşoare“. „Comes SA a livrat cel mai mare echipament fabricat în societate şi în zona Moldovei, avînd o masă de 80 tone, cu diametrul de 2,5 metri şi lungime de 7 metri. Echipamentul a fost fabricat şi executat în regim unicat şi este destinat completării proiectului de investiţii de modernizare a Instalaţiei de Distilare Gaze/Recuperare Sulf. Acesta face parte dintr-un număr însemnat de echipamente, toate executate la COMES Savineşti, valoarea proiectului fiind în valoare de aproximativ 1 milion şi jumătate de euro.

Livrarea utilajului de 80 de tone reprezintă un prim pas spre atingerea obiectivului nostru de viitor şi a strategiei societăţii de a executa utilaje complexe de pînă la 200 tone“. a declarat Anton Măzărianu, director general Comes SA. Lăsînd la o parte limbajul strict tehnic, respectivul echipament este un schimbător de căldură, al cărui interior este constituit dintr-un sistem complex de ţevi, funcţia principală fiind de a realiza schimbul de căldură dintre fluidele de lucru dintr-o rafinărie.

Pentru atingerea obiectivului menţionat, în luna aprilie a acestui an, societatea a inaugurat o nouă capacitate de producţie. Investiţia s-a cifrat la 5 milioane de euro şi reprezintă o hală de 2.800 de metri pătraţi, unde se vor realiza componente de până la 200 de tone, cu diametru de 7 metri şi 50 de metri lungime. „Făceam utilaje de până la 70 de tone, dar intrăm la producţia gamei complete, cu utilaje de până la 200 de tone. Rolul acestei investiţii este de a răspunde integral la cerinţele pieţei de petrol şi gaze. Piaţă există, cerere există, atât la intern, cât şi la extern. Cu producţia de până la 200 de tone «umplem» piaţa utilajelor mari şi putem face tot ce are nevoie o companie din domeniul producţiei de petrol şi gaze“, declara Victor Marin, director comercial.

În aceste condiţii, firma avea nevoie de aproximativ 80 de noi angajaţi. De la Anton Măzărianu, manager general, am mai aflat că firma are deja în lucru echipamente cu greutate de pînă în 100 tone pentru industria de ţitei şi gaze, iar în negociere pentru anul următor utilaje sub presiune cu greutăţi cuprinse între 100 şi 200 tone, toate urmînd a fi executate în noua hală: „Hala nouă de producţie se află în faza finală de verificare, iar in următoarele două- trei săptămîni vom începe fabricarea unor echipamente mari şi complexe.

Procesul de selecţie pentru cele 80 de locuri vacante a fost demarat de la sfîrşitul anului trecut. Cu toate că o parte din personalul pentru noua hală a fost deja angajat, suntem încă în plin curs de recrutare pentru locurile vacante rămase. În momentul de faţă avem nevoie de personal calificat, printre care se numără: sudori, electricieni, mecanici, lăcătuşi mecanici, prelucrători prin aşchiere (strungari, frezori, etc) şi ingineri mecanici.

Clienţii companiei din Săvineşti sînt toţi marii „jucători“ din România în domeniile amintite – toate cele patru rafinării: Petromidia Constanţa, Petrotel Lukoil Ploieşti, OMV Petrobrazi şi Vega Ploieşti, plus combinatele Azomureş Mureş, Chimcomplex Borzeşti şi Sinteza Oradea, dar şi Romgaz, Transgaz şi Inspet. Acestora li se adaugă societăţi din Europa, spaţiul ex-sovietic, Orientul Mijlociu şi Africa. Altfel spus, echipamente Comes ajung la companii din Germania, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia sau Serbia, Belarus, Rusia şi Lituania.

Pe această listă pot fi adăugate firme din Qatar, Emitarele Arabe Unite, Iordania, Niger sau Egipt. Ar mai fi de spus că, pe piaţa internă, Comes livrează 37% din producţie, iar restul de 63% la export.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending