Contactează-ne

Actualitate

Rareş Bogdan, un lup travestit în cioban

Știe publicată cu

în data de

Firoscosul fost realizator TV, Rareş Bogdan, a ajuns să fie plimbat prin toată ţara de către PNL, mai ceva decât moaştele cuvioasei Parascheva. Socoteala PNL-ului a fost penibil de simplă. Dacă vine lumea buluc la întâlnirea cu Rareş Bogdan, este exclus ca măcar o parte dintre ei să nu voteze pentru PNL acum şi cu Klaus Iohannis mai la toamnă. Este un liberal convins şi practicant Rareş Bogdan? Categoric nu. Singura lui ideologie este Klaus Iohannis, limitându- se în a fi un perseverent agent electoral al acestuia. Actuala prezenţă a lui Rareş Bogdan în fruntea procesiunilor liberale prin ţinuturi nu este decât penitenţa pe care acesta şi-a impus-o pentru a-şi răscumpăra păcatele de a fi înjurat PNL-ul, ca la uşa cortului, încă de pe vremea când era realizator de emisiuni la Realitatea TV. Uimirea multora se pune în evidenţă atunci când nu-ţi pot explica cum de a ajuns un partid ca PNL să-şi cocoaţe moţ la vârf tocmai pe unul din cei mai înverşunaţi detractori ai săi. Singura explicaţie rezonabilă este că PNL a avut o revelaţie, că atât partidul, cât şi Rareş Bogdan au acelaşi Dumnezeu, care este Klaus Iohannis, căruia i se dedică din toţi rărunchii. PNL este un partid care se află acum în mare cumpănă, fiind în cădere de imagine, cu riscul de a ajunge pe locul 3, după USR. PNL trebuie să se obişnuiască cu gândul că ocuparea locului de vârf în politica românească rămâne pentru el de domeniul deşertăciunii. Din această cumpănă numai o minune îi mai poate salva pe liberali, palizi urmaşi ai Brătenilor. Minunea s-a întrupat în apariţia lui Rareş Bogdan, dispus la gesturi publice de penitenţă, cântând osanale la adresa liberalilor, pe care mai ieri îi hulea public. Am fi naivi să credem că Rareş Bogdan trece acum printr-un profund şi umil act de pocăinţă. Nici nu se uscase cerneala de pe adeziunea acestuia la ideologia liberală, când s-a instalat în vârful săgeţii liberale, atacând pe orizontală şi pe verticală PSD-ul, considerat de PNL şi de Klaus Iohannis ca duşmanul public numărul unu. Pragmatismul acţiunilor lui Rareş Bogdan se află sub semnul avantajului maxim obţinut pe orice cale, în care câştigarea unui mandat de europarlamentar nu reprezintă nici pe departe punctul terminus al noii sale cariere. Pentru aceasta, Rareş Bogdan nu s-a dat în lături de a pupa obrazul PNL, pe care îl scuipase mai înainte. Pentru unul ca Rareş Bogdan se pare că un astfel de comportament este firesc. Ce pare nefiresc este compromisul PNL în faţa principiilor practicate, admiţând să-l urmeze pe Rareş Bogdan, precum oile pe păstor, chiar şi când acesta este un lup travestit. Morala este aceea că în timp ce Rareş Bogdan urcă în ierarhia PNL, acest partid istoric coboară în sondaje, lăsând locul altui partid de toată istoria.

Citește știrea
Advertisement
loading...
2 comentarii

2 Comments

  1. Cristi

    4 mai 2019 at 6:50 PM

    Articol penibil venit de la un individ penibil care nu a facut absolut nimic pt judetul Neamt cat timp a populat parlamentul.

  2. escu

    8 mai 2019 at 9:13 AM

    toarase bivolaru, CAINELE MOARE DE DRUM LUNG IAR PROSTUL DE GRIJA ALTUIA! Nu o spun eu ci un proverb romanesc.Lasati-l pe d-l rares bogdan mai bine ,,trageti-l de atentie” pe ,,ciorapel”ca are cam multe ,,restante” …..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

35 de pui arşi de vii

Știe publicată cu

în data de

Un incendiu ce a avut loc joi, 23 mai, în crucea nopţii, a distrus o magazie a unui localnic din Băluşeşti, comuna Icuşeşti, iar flăcările au ucis şi 35 de pui pe care proprietarul îi avea în incintă. Apelul pentru ajutor venit prin numărul unic de urgenţă 112 a fost înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ la ora 23:30. La locul indicat de apelant au plecat în viteză militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autocisternă. Forţele profesioniste au fost sprijinite de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Icuşeşti care au acţionat cu stingătoare şi alte mijloace de stîngere pînă la sosirea pompierilor de la Roman, reuşind să localizaze incendiul. Focul a făcut scrum magazia realizată din lemn cu învelitioare din tablă, cu o suprafaţă de circa 15 metri pătraţi, dar şi bunurile din interiorul construcţiei, respectiv o moară de furaje, scule şi echipamente electrice. Au pierit în foc şi 35 de pui. La final specialiştii ISU au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de o mînă criminală, ci totul s-ar fi datorat efectului termic de la un echipament de iluminat amplasat necorespunzător.

Citește știrea

Actualitate

S-a inaugurat Piaţeta „Garabet Ibrăileanu“

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ Primăria Roman, în colaborare cu Filiala Roman a Uniunii Armenilor din România au realizat o plachetă care marchează numele piaţetei

Primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu şi preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România, Emanuel Nazaretian, au dezvelit joi, 23 mai, o plăchetă ce marchează piaţeta cu numele scriitorului Garabet Ibrăileanu, de la a cărui naştere s-au împlinit 148 de ani. Ceremonia a avut loc în prezenţa unui grup de elevi de la Colegiul Naţional Roman-Vodă însoţiţi de Cornelia Jora, custodele muzeului Calistrat Hogaş. „Am profitat de această zi în care comemorăm 148 de ani de la naşterea lui Garabet Ibrăileanu şi am dorit să punem în aplicare o hotărîre a Consiliului Local mai veche, prin care 12 piaţete din Roman au primit numele unor personalităţi care au marcat istoria Romanului. Astăzi (joi, n.r.) am inaugurat această piaţetă, care va purta numelei scriitorului Garabet Ibrăileanu. Pînă la sfîrşitul anului toate piaţetele din Roman care poartă numele acestor personalităţi vor fi marcate, în funcţie de evenimentele specifice. Mulţumesc tutruror celor care s-au implicat în marcarea acestui eveniment, respectiv comunităţii armene şi copiilor de la Colegiul Naţional Roman-Vodă, parte din ei ambasadori ai Europei, pe care îi felicit că se implică în viaţa culturală a Romanului“, a declarat primarul Lucian Micu. Preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România a mulţumit autorităţilor locale pentru decizia de a marca legătura scriitorului şi criticului literar Garabet Ibrăileanu, cu oraşul Roman. „Îmi exprim recunoştinţa faţă de Primărie şi Consiliul Local care au dat dovadă de consideraţie şi respect faţă de înaintaşii noştri valoroşi, alături de Garabet Ibrăileanu, Mihail Jora,V. Gh. Morţun, oameni de origine armeană, legaţi de Roman“, a declarat dr. Emanuel Nazaretian, preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România. Între 1879 şi 1883 scriitorul şi criticul literar Garabet Ibrăileanu a urmat şcoala primară la Roman, apoi între 1883-1887 a urmat cursurile Gimnaziului Roman-Vodă, fiind unul din elevii eminenţi. La 1 iulie 1889, împreună cu Panait Muşoiu şi Eugen Văian a editat la Roman revista Şcoala Nouă, de orientare socialistă, care a apărut pînă în 1890. Garabet Ibrăileanu a fost secretar de redacţie, semnînd articolele cu pseudonimul Cezar Vraja. Piaţeta care a primit numele ilustrului scriitor se află amplasată în laterala Poştei, clădire monument arhitectonic, pe strada Cuza Vodă. Pînă acum, în oraş au fost inaugurate, cu diverse ocazii, Piaţeta Max Blecher, Piaţeta Dragoş-Vodă, Piaţeta Episcop Mechisedec Ştefănescu, Piaţeta George Radu Melidon, Piaţeta Sergiu Celibidache, toate fiind legate de trecerea prin Roman a unor personalităţi marcante.

Citește știrea

Actualitate

Şcoala Muşatinii a fost autorizată

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ aceasta va funcţiona în incita Fundaţiei Melchisedec Ştefănescu unde funcţionează, deja, şi o grădiniţă ■ micuţii vor avea program after school ■

În mai multe şcoli din judeţ se află în aceste zile echipele de acreditare ale unităţilor şcolare. În zilele de 16 şi 17 mai a avut loc o astfel de vizită şi la Şcoala Primară Muşatinii din Roman. „Activitatea desfăşurată pe parcursul celor două zile a fost o colaborare eficientă între echipa şcolii şi cea a evaluatorilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar. La activităţile prevăzute pe agenda vizitei de evaluare a participat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, inspectorul şcolar Maria Ghiniţă. Vizita de evaluare s-a finalizat cu un raport din care rezultă că această şcoală îndeplineşte toţi indicatorii de calitate prevăzuţi de standardele ARACIP privind autorizarea Şcolii Primare Muşatinii, care urmează ca în săptămînile următoare să primească de la Ministerul Educaţiei şi documentul oficial care certifică autorizarea. Aşteptăm părinţii să analizeze, cu obiectivitate contextul actual şi viitor şi să ştie ce-şi doresc pentru copii lor pentru un început al parcursului şcolar, garantat de o educaţie de calitate susţinută de principii şi valori socio-morale solide. Micii şcolari vor beneficia de condiţii optime de educaţie şi dezvoltare a personalităţii într-un spaţiu generos, sigur şi foarte bine dotat, o programă care respectă curriculumul învăţămîntului naţional al ciclului elementar – inclusiv al clasei pregătitoare, 18 elevi – numărul maxim de elevi în clasă, şi nu în ultimul rînd, competenţele didactico- metodice a două învăţătoare, recomandate de rezultate şi certificarea profesională a gradului didactic I. Confortul psihic al părinţilor este asigurat de programul şcolar desfăşurat în intervalul 8.00-17.00 care include: de la orele 08.00 la 12.00 activităţi instructiv-educative. De la 12,00 la 13,00 se va servi masa şi vor avea loc activităţi recreative şi de odihnă, iar de 13,30 la 17,00 elevii vor participa la activităţi opţionale şi la programul after school“, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei. Înscrierile se vor face la sediul şcolii, din incinta Grădiniţei Melchisedec Ştefănescu, taxa şcolară urmînd a fi de 550 lei, acoperind cheltuielile amintite.

Citește știrea

Trending