Contactează-ne

Actualitate

Rareş Bogdan, un lup travestit în cioban

Știre publicată în urmă cu

în data de

Firoscosul fost realizator TV, Rareş Bogdan, a ajuns să fie plimbat prin toată ţara de către PNL, mai ceva decât moaştele cuvioasei Parascheva. Socoteala PNL-ului a fost penibil de simplă. Dacă vine lumea buluc la întâlnirea cu Rareş Bogdan, este exclus ca măcar o parte dintre ei să nu voteze pentru PNL acum şi cu Klaus Iohannis mai la toamnă. Este un liberal convins şi practicant Rareş Bogdan? Categoric nu. Singura lui ideologie este Klaus Iohannis, limitându- se în a fi un perseverent agent electoral al acestuia. Actuala prezenţă a lui Rareş Bogdan în fruntea procesiunilor liberale prin ţinuturi nu este decât penitenţa pe care acesta şi-a impus-o pentru a-şi răscumpăra păcatele de a fi înjurat PNL-ul, ca la uşa cortului, încă de pe vremea când era realizator de emisiuni la Realitatea TV. Uimirea multora se pune în evidenţă atunci când nu-ţi pot explica cum de a ajuns un partid ca PNL să-şi cocoaţe moţ la vârf tocmai pe unul din cei mai înverşunaţi detractori ai săi. Singura explicaţie rezonabilă este că PNL a avut o revelaţie, că atât partidul, cât şi Rareş Bogdan au acelaşi Dumnezeu, care este Klaus Iohannis, căruia i se dedică din toţi rărunchii. PNL este un partid care se află acum în mare cumpănă, fiind în cădere de imagine, cu riscul de a ajunge pe locul 3, după USR. PNL trebuie să se obişnuiască cu gândul că ocuparea locului de vârf în politica românească rămâne pentru el de domeniul deşertăciunii. Din această cumpănă numai o minune îi mai poate salva pe liberali, palizi urmaşi ai Brătenilor. Minunea s-a întrupat în apariţia lui Rareş Bogdan, dispus la gesturi publice de penitenţă, cântând osanale la adresa liberalilor, pe care mai ieri îi hulea public. Am fi naivi să credem că Rareş Bogdan trece acum printr-un profund şi umil act de pocăinţă. Nici nu se uscase cerneala de pe adeziunea acestuia la ideologia liberală, când s-a instalat în vârful săgeţii liberale, atacând pe orizontală şi pe verticală PSD-ul, considerat de PNL şi de Klaus Iohannis ca duşmanul public numărul unu. Pragmatismul acţiunilor lui Rareş Bogdan se află sub semnul avantajului maxim obţinut pe orice cale, în care câştigarea unui mandat de europarlamentar nu reprezintă nici pe departe punctul terminus al noii sale cariere. Pentru aceasta, Rareş Bogdan nu s-a dat în lături de a pupa obrazul PNL, pe care îl scuipase mai înainte. Pentru unul ca Rareş Bogdan se pare că un astfel de comportament este firesc. Ce pare nefiresc este compromisul PNL în faţa principiilor practicate, admiţând să-l urmeze pe Rareş Bogdan, precum oile pe păstor, chiar şi când acesta este un lup travestit. Morala este aceea că în timp ce Rareş Bogdan urcă în ierarhia PNL, acest partid istoric coboară în sondaje, lăsând locul altui partid de toată istoria.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. Cristi

    4 mai 2019 at 6:50 PM

    Articol penibil venit de la un individ penibil care nu a facut absolut nimic pt judetul Neamt cat timp a populat parlamentul.

  2. escu

    8 mai 2019 at 9:13 AM

    toarase bivolaru, CAINELE MOARE DE DRUM LUNG IAR PROSTUL DE GRIJA ALTUIA! Nu o spun eu ci un proverb romanesc.Lasati-l pe d-l rares bogdan mai bine ,,trageti-l de atentie” pe ,,ciorapel”ca are cam multe ,,restante” …..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Poliţiştii de la rutieră au făcut prăpăd: 600 de amenzi şi 80 de permise reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

O acţiune a poliţiştilor de la Rutieră, în Neamţ, derulată pe parcursul unei săptămîni s-a soldat cu un bilanţ îngrijorător: peste 600 de amenzi, din care jumătate pentru viteză, 83 de persmise de conducere reţinute şi 13 certificate de înmatriculare retrase.

“În perioada 20– 26 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o amplă acțiune prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze ale accidentelor grave.

În prima zi a acțiunii, polițiștii au acționat, în special, pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor. Următoarea zi s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvîrșite de către bicicliști și pietoni, iar în zilele următoare, acțiunea a vizat combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale la legislația rutieră (306 au fost pentru viteză neregulamentară, 48 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 25  bicicliștilor, 11 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordare de prioritate pietonilor, alte 12 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice)

Au fost reținute 83 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Recital Sara Stroici, la „Victor Brauner”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violonista Sara Stroici organizează în parteneriat cu Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra Neamţ, două evenimente culturale pentru publicul nemţean.

Joi, 13 februarie 2020, de la orele 18, în sala “Theodor Macarie” a Liceului de Arte “Victor Brauner”, se va desfăşura recitalul “De necuprins..” susţinut de  violonista Sara Stroici  şi de pianista Andreea Dobia. Repertoriul divers, de la G. F. Händel pînă la G. Enescu sau E. Ysaÿe, va fi îmbogăţit de o partitură filmică, cadru-secvenţă fiind redat  în timp real de regizorul Brînduşa Balan. Prin acest spectacol, artistele îşi doresc să ajute la amenajarea sălii de concerte “Theodor Macarie” a Liceului de Arte şi în scopul acesta va fi o urnă pentru donaţii. Intrarea este liberă. Vineri, 14 februarie 2020, începînd cu orele 9, la Liceul de Arte “Victor Brauner”, Andreea Dobia şi Sara Stroici vor oferi cursuri de măiestrie tinerilor muzicieni. Sînt aşteptaţi elevi şi studenţi de toate vîrstele care îşi doresc perfecţionarea tehnico-interpretativă la vioară, pian şi muzică de cameră. Înscrierile pentru cursanţii activi se fac printr-un mail cu repertoriul abordat, numele complet şi vîrsta, la adresa saramusicproduction@gmail.com sau la numărul de telefon 0748129995 pînă pe 12 februarie”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Cele două artiste, doctorande ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, au concertat împreună pe scena Filarmonicii din Rîmnicu Vîlcea, în Bucureşti dar şi în Spania – Valencia, unde au susţinut cursuri de măiestrie pentru tinerii muzicieni români. Violonista Sara Stroici este originară din Piatra Neamţ, desfăşurîndu-şi în acest moment activitatea artistică în Bucureşti. Andreea Dobia este pianist-acompaniator la Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” din Bucureşti.

Citește știrea

Actualitate

“Cupa Unirii” la şah, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ competiţia a fost organizată sîmbătă, 25 ianuarie, la "Roman Value Center" ■ au participat 71 de copii din mai multe oraşe ale Moldovei ■

Sîmbătă, 25 ianuarie 2020, în incinta Centrului comercial “Roman Value” s-a desfăşurat concursul de şah “Cupa Unirii”, organizat de gazde în parteneriat cu CSM Roman.

Concursul s-a desfăşurat în şase runde, în sistem elveţian, Open U14 ani, Elor 1200 şah rapid, 15 minute. “Criteriile de departajare au fost cele legate de numărul total de puncte, coeficient bucholtz, mediu şi coeficient de progres şi vîrstă. Au participat 71 de copii din Roman, Iaşi, Suceava, Vaslui, Piatra Neamţ.

Turneul s-a organizat în sistem Open U 14 ani. Toţi copiii au primit diplome de participare”, a declarat profesorul Cătălin Artene, instructor de şah la CSM Roman.Cîştigătorul turneului cu 5,5 puncte din 6 puncte posibile a fost Miron Necatarie, din Rădăuţi, judeţul Suceava. “CSM Roman s-a evidenţiat prin Eduard Nistor, care a obţinut locul al II-lea la general şi locul I la 14 ani, băieţi.

Pe locul al II-lea s-a clasificat Adelin Rusu la categoria 11 ani băieţi. Rareş Lesovski a obţinut locul I la 9 ani băieţi, iar Ana Maria Balaşcă, locul al II-lea fete, la categoria 14 ani. Dimina Vrînceanu a obţinut locul al II-lea fete, la categoria 9 ani, în timp ce Ştefan Levărdă s-a clasat pe locul I -U7 băieţi.

Tot locul I la U7 fete a obţinut Maria Karin, în timp ce Medeea Boboc s-a clasat pe locul al II-lea U7 ani”, a mai precizat antrenorul Cătălin Artene.

Citește știrea

Trending