Contactează-ne

Actualitate

Rapsodiem – De la Geneză la Centenar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Oraşul Roman se numără printre cele trei din ţară, care au fost alese de Asociaţia Municipiilor din România, pentru a beneficia de proiectul Rapsodiem – De la Geneză la Centenar, cofinanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Acesta are ca obiectiv general celebrarea Centenarului României sub aspect cultural- artistic. „Astfel, Romanul se numără printre municipiile desemnate pentru a se bucura de un concert susţinut de Orchestra Metropolitană Bucureşti – condusă de dirijorul Daniel Jinga, precum şi de două filme de scurt metraj – Rapsodia Română I, compusă de George Enescu şi Valurile Dunării, compusă de Iosif Ivanovici. Primăria Roman va trebui să asigure scena şi sonorizarea, precum şi masa pentru membrii Orchestrei şi personalul tehnic (aproximativ 100 persoane). Cred că este un eveniment care ne onorează şi ne aşează ca reper cultural în regiunea Moldovei. Romaşcanii şi Romanul merită ceea ce este mai bun, aşa cum şi în istorie aceste meleaguri au fost binecuvîntate cu personalităţi din toate domeniile“, a anunţat Lucian Micu, primarul municipiului Roman. Evenimentul va avea loc în această toamnă, însă data exactă încă nu a fost stabilită.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Autorităţile au reacţionat în cazul “depozitului”de azbest din buricul tîrgului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Monitorul de Neamţ a relatat, în urmă cu cîteva zile, la solicitarea unui cititor, că, în centrul oraşului Piatra Neamţ, pe un spaţiu verde, erau depozitate de ceva timp mai multe plăci de azbest.

Autorităţile au reacţionat, conform unui comunicat de presă, şi o echipă mixtă de la Garda de Mediu şi Primăria Piatra Neamţ a mers la faţa locului. Au fost găsite plăcile, provenite din repararea unui acoperiş, şi au fost ridicate şi predate unei societăţi specializate în colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor periculoase, conform documentelor fiind ridicate şi predate 340 kilograme deşeuri de azbest.

Proprietarul imobilului a fost avertizat asupra interdicţiei de a abandona deşeurile pe spaţiul public. Cîteva comentarii: bilă albă pentru că autorităţile s-au sesizat şi au procedat la eliminarea deşeurilor şi bilă albă şi pentru că nu au aplicat hei-rup-ist amendă, ci au mers gradual, mai întîi cu un avertisment. Cînd “greşeala” nu e majoră şi cel în cauză este la prima greşeală, considerăm că ar trebui procedat mai întîi la avertizare şi abia mai apoi, dacă mai e cazul, la amendă.

Poate citesc şi alte autorităţi care dispun de procese-verbale pentru amenzi. Cei mai încîntaţi au fost pietrenii care locuiesc în zonă şi, încurajaţi că una dintre problemele lor a fost rezolvată, fac un nou apel: ne-au trimis o nouă fotografie, din aceeaşi zonă, de data aceasta cu un acoperiş în reparaţii. Şi ar dori să ştie cînd va fi gata reparaţia, în condiţiile în care se tem că, dacă va mai dura mult, acoperişul cu pricina ar deveni un potenţial pericol pentru trecători.

Aşteptăm să vedem dacă şi reprezentanţii de la Inspectoratul în construcţii vor fi la fel de prompţi în a le răspunde cetăţenilor.

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – TT, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cititorii Monitorului de Neamţ şi de Roman continuă să răspundă provocării de a ne trimite fotografii din locurile prin care au trecut sau care le-au reţinut atenţia la un moment dat. Astăzi, o fotografie cu Teatrul Tineretului, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ.

FOTO: Borcea Ştefan

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Trending