Contactează-ne

Actualitate

Pumnul şi palma conjugale, instruiri pe la primării

Știre publicată în urmă cu

în data de

Intervenţia de urgenţă în cazurile de violenţă domestică a fost tema instruirii organizate joi, 4 aprilie, de către DGASPC Neamţ în colaborare cu IPJ Neamţ cu reprezentanţii serviciilor publice de asistenţă socială (SPAS) din peste 25 de localităţi din judeţ. Instruirea a fost motivată de recentele schimbări ale legislaţiei care stabilesc atribuţii clare pentru SPAS de la nivelul fiecărei comunităţi, primăriile fiind obligate să înfiinţeze echipe mobile de intervenţie şi să identifice spaţii de cazare pentru agresorii care primesc ordin de restricţie şi nu au unde locui. Activitatea ce a avut loc la sediul DGASPC a fost organizată de către specialiştii instituţiei, iar din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ au fost prezenţi comisar Claudiu Vânău şi subcomisar Nicoleta Tablan. La instruire au fost invitaţi asistenţi sociali sau lucrători cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale de la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din zona Piatra Neamţ şi Bicaz, fiind prezenţi 29 de specialişti. Reprezentanţii DGASPC şi ai IPJ Neamţ i-au informat despre modificările legislative, despre obligaţiile pe care le au în cazul semnalării unor cazuri de violenţă domestică şi şi-au arătat disponibilitatea de a-i îndruma astfel încît echipele mobile de intervenţie să funcţioneze cît mai eficient. „La începutul acestui an au apărut mai multe modificări legislative cu privire la procedurile de intervenţie de urgenţă în cazurile de violenţă domestică. Printre cele mai importante schimbări legislative trebuie menţionat faptul că acum victima rămîne la domiciliu chiar dacă agresorul este proprietarul locuinţei precum şi faptul că poliţistul poate emite pe loc ordin de protecţie împotriva agresorului pe o perioadă de maximum 5 zile. Poliţistul care a intervenit în astfel de cazuri anunţă obligatoriu şi echipa mobilă a SPAS, ce este formată din reprezentanţi ai serviciului public de asistenţă socială dar pot fi membri şi preoţi, reprezentanţi ai ONG-urilor partenere, voluntari, etc. În situaţia în care s-a emis ordin de protecţie, iar agresorul susţine că nu are unde locui în această perioadă, echipa mobilă trebuie să îi asigure un loc de cazare, care poate fi într-un spaţiu al primăriei sau într-un centru cu care s-a încheiat un acord. De asemenea, echipa va acorda servicii sociale victimei şi o va consilia cu privire la acţiunile ulterioare”, au comunicat reprezentanţii DGASPC Neamţ. Instruirea organizată joi, 4 aprilie, a fost a doua dintr-o serie de patru, următoarele vizînd primăriile din zonele Roman şi Tîrgu Neamţ astfel încît reprezentanţii comunităţilor locale să îşi însuşească atribuţiile ce le revin şi să îşi armonizeze procedurile de lucru.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending