Contactează-ne

Advertorial

„PSD a pierdut majoritatea! În curînd guvernul PSD va fi istorie!”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmă preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc

“P”

Moţiunea de cenzură a fost depusă, iar cei de la PNL au reuşit să strîngă 237 de semnături. După un ”ping – pong” prin Parlament prin care cei de la PSD au încercat să impună un program de dezbatere, mai puţin ”ortodox”, opoziţia a reuşit să dejoace planurile social democraţilor. Iniţial, programul propus era următorul: moţiunea de cenzură să fie citită miercuri, 2 octombrie, de la ora 15.00, iar votul în cursul zilei de sîmbătă, 5 octombrie. Însă surpriză…. la plenul reunit de miercuri, 2 octombrie, de la ora 15.00 cînd s-a supus la vot Ordinea de Zi prin care urma să fie aprobat programul, cei din opoziţie au fost, de data asta, mai mulţi decît restul şi au respins proiectul ordinii de zi, deci programul propus cu votul moţiunii într-o zi de sîmbătă a căzut. Potrivit noului program aprobat citirea moţiunii de cenzură se va face în cursul zilei de joi, 3 octombrie, de la ora 10.00, iar moţiunea se va dezbate şi vota în cursul zilei de joi, 10 octombrie. Preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc a anunţat că PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură. ”Astăzi (2 octombrie n.r.), în ciuda eforturilor celor de la PSD de a forţa (pentru a cîta oară?) regulamentul şi bunul simţ, s-a conturat o nouă majoritate! Asta ne arată că cei de la PSD au pierdut majoritatea! Prin votul de astăzi, prin care am respins proiectul ordinii de zi, calendarul moţiunii de cenzură va fi următorul: joi, 3 octombrie, de la ora 10.00 de va citi moţiunea, iar votul şi dezbaterea moţiunii de cenzură se va face joi, 10 octombrie, de la ora 10.00. PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moţiunii. Parlamentarul care nu votează moţiunea de cenzură, indiferent din ce partid face parte, săvîrşeşte un act grav de sfidare a voinţei cetăţenilor. Eu şi colegii mei liberali vom continua lupta pentru o Românie Normală”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc. Totodată, preşedintele PNL Ludovic Orban s-a declarat sigur de succesul acestui demers, iar moţiunea de cenzură va trece. ”Noi avem 237 de semnatari, pe lîngă cele 237 de semnatari, după evaluările noastre, astăzi, mai putem obţine minim 7 voturi suplimentare. Am convingerea că toţi semnatarii şi toţi cei care vor să voteze moţiunea de cenzură, vor fi prezenţi joia viitoare şi vor vota pentru căderea acestui Guvern. Astăzi (2 octombrie n.r.), a fost o mizerie ordinară, marca PSD, care a fost dejucată prin unitatea şi prin solidaritatea formaţiunilor care susţin această moţiune de cenzură, care au probat clar, pentru prima dată, în Plenul Camerelor reunite, că opoziţia are majoritate şi că moţiunea de cenzură va trece”, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

”Sprijinim prin măsuri concrete mediul de afaceri”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmă senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu-Nazare

Consecvent sprijinirii sectorului economic, Guvernul Orban a adoptat o serie de măsuri concrete care vin în sprijinul angajatorilor şi care intră în vigoare începând cu data de 1 iunie.

„Sunt vizaţi angajatorii care încadrează persoane ale căror contracte de muncă au încetat în perioada stării de urgenţă, tinerii care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională, dar şi persoanele în vârstă de peste 50 de ani.

Astfel, începând cu 1 iunie 2020, angajaţii care au primit indemnizaţia de şomaj tehnic, suportată de la buget în proporţie de 75% şi cărora le sunt menţinute contactele, beneficiază în continuare, pentru o perioadă de trei luni, de plata unei părţi din salariu, reprezentând 41,5 % din salariul de bază, dar nu mai mult de 41,5 % din câştigul salarial mediu brut. Singura condiţie este ca angajatorii să menţină raporturilor de muncă până la 31 decembrie 2020, cu excepţia lucrătorilor sezonieri.

Tot începând cu 1 iunie 2020, angajatorii care încadrează cu normă întreagă persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror contracte de muncă au încetat din motive neimputabile lor, dar  şi tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani, înregistraţi ca şomeri, vor primi, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei. Angajatorii au obligaţia menţinerii raporturilor de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni după împlinirea acestui termen. Măsura se aplică şi în cazul încadrării în muncă a cetăţenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere.

De asemenea, indemnizaţia de şomaj tehnic va fi menţinută, de la data de 1 iunie 2020, pentru toate domeniile de activitate în care se menţin restricţiile stabilite, până la ridicarea acestora”, a declarat Eugen Ţapu-Nazare, viceliderul Grupului PNL din Senatul României.

Citește știrea

Actualitate

“România primește 33 miliarde de euro pentru dezvoltarea economiei”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deputatul PNL de Neamţ Mugur Cozmanciuc a anunţat că România va primi 33 de miliarde de euro, din care 19 fonduri nerambursabile, bani ce vor fi folosiţi pentru dezvoltarea economiei şi pentru a fi contruite spitalele regionale de care este atîta nevoie.

“România va primi în total 33 de miliarde de euro  – din care 19 miliarde fonduri nerambursabile. În urma negocierilor care au fost purtate de statul român, țara noastră obține un pachet foarte mare, al 6-lea în Uniunea Europeană, fiind a doua țară din Europa de Est ca sumă totală pe care o va primi, după Polonia.

Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea economiei românești, pentru sprijinirea companiilor românești, pentru angajații români și pentru a construi noi spitale regionale de care avem atât de mare nevoie.

Până acum, guvernul PNL a atras fonduri europene substanțiale pentru combaterea pandemiei: 300 de milioane de euro pentru plata șomajului tehnic, 350 de milioane de euro pentru dotarea spitalelor, 225 de milioane de euro pentru sprijinirea a peste un milion de români aflați în situații defavorizate sau risc de sărăcie, 20 de milioane de euro stimulente pentru medicii aflați în prima linie, 682 de milioane de euro pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Totodată, este important să reamintesc faptul că Guvernul PNL a recuperat întârzieri de ani de zile: au fost semnate contractele pentru spitale regionale din Iași și Craiova pe care PSD a eșuat să le facă în 6 ani, au fost lansate 13 apeluri de proiecte cu finanțare europeană care cumulează peste 800 de milioane de euro, s-a evitat dezangajarea a 600 de milioane de euro încă din primele săptămâni de guvernare”, a declarat Mugur Comznciuc, preşedintele PNL Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Senatorul Eugen Ţapu: PSD nu a trecut testul solidarităţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Senatorul PNL de Neamţ, Eugen Ţapu-Nazare a emis recent un comunicat de presă în care afirmă că PSD nu a trecut testul solidarităţii pe care îl presupune traversarea epidemiei de coronavirus şi a încercat să profite de suferinţa oamenilor pentru a obţine voturi prin minciună şi dezinformare.

“Ne apropiem de data la care vom ieşi din starea de  urgenţă. Am trecut, şi este posibil să mai trecem, printr-o perioadă grea, marcată de îmbolnăviri şi, din nefericire, de decese. La fel ca majoritatea statelor lumii care s-au confruntat cu această epidemie şi noi am fost cuprinşi de teamă şi nelinişte. Dar ne-am unit în acest efort comun de a învinge epidemia şi am căutat cele mai bune soluţii pentru a merge mai departe. Români pentru români, umăr la umăr, într-o solidaritate care ne este specifică în momente de criză. Din păcate, PSD a înţeles altceva. Pentru PSD nu a contat decât căţăratul pe suferinţa oamenilor. Ipocrizie şi cinism, într-o permanentă goană după voturi, prin minciună şi dezinformare.

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a ţipat continuu că alocă fonduri, că rezolvă probleme, că Ministerul Sănătăţii nu-l ajută. Declaraţii şi poziţii de carton, nedemne pentru cineva care conduce o comunitate. Când s-a descoperit că la adăpostul stării de urgenţă preţurile de achiziţii sunt prea mari, a început să jignească. Femei, bărbaţi, colegi din Consiliu Judeţean Neamţ, nu a contat. A pus beţe-n roate oricărei iniţiative, oricărui demers constructiv, cu un cinism greu de imaginat.

Ceea ce s-a întâmplat în judeţul Neamţ nu este un caz singular. Totul a făcut parte dintr-o strategie bine gândită. Peste tot unde a avut pârghii de conducere, în special prin aleşii locali, PSD a boicotat eforturile PNL de a trece cu bine această criză. O atitudine nedemnă, pentru că pandemia de COVID 19 nu este despre PNL şi PSD, pentru că virusul nu alege după culori. Aici vorbim despre viaţă şi moarte”, a declarat senatorul Eugen Ţapu Nazare, viceliderul Grupului PNL din Senatul României.

Citește știrea

Trending