Contactează-ne

Actualitate

Protecţia copilului Neamţ, nominalizată la Gala Excelenţei în Asistenţa Socială

Știre publicată în urmă cu

în data de

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România a lansat luni, 18 februarie, competiţia pentru premiile ce vor fi oferite în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială 2019. Printre nominalizările la premiile ce se vor acorda în cadrul galei se regăseşte şi DGASPC Neamţ ca urmare a rezultatelor obţinute în 2018 în domeniul protecţiei copiilor şi persoanelor defavorizate. ”Această nominalizare se datorează în primul rînd echipei noastre de profesionişti, echipă ce pune suflet, devotament şi se implică pentru a oferi beneficiarilor cele mai bune servicii. Este o nominalizare cu care ne mîndrim iar dacă ne sînteţi alături şi credeţi în noi, vă rugăm să ne votaţi. Votul dumneavoastră ne ajută şi ne onorează!”, a declarat Mirela Negruş, preşedintele Sucursalei Neamţ a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România şi directorul general adjunct al DGASPC Neamţ. Au mai fost nominalizate la diverse categorii Ana Maria Radu, Diana Elena Lungu, Alina Elena Chiriac, asistenţi sociali în cadrul DGASPC Neamţ precum şi Cristina Păvăluţă, directorul DGASPC Neamţ, nominalizată la premiul pentru întreaga carieră în asistenţă socială. Au fost nominalizaţi şi alţi specialişti în asistenţă socială din judeţul Neamţ sau profesionişti care au susţinut şi promovat activitatea de asistenţă socială precum Daniel Manea, din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Rodica Bălan, de la Spitalul Municipal Roman, Mihaela Anghel de la Direcţia de Asistenţă Socială Piatra Neamţ, Geanina Chirugu şi Doiniţa Hînceanu de la Direcţia de Asistenţă Socială Roman, Eliza Ventaniuc de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Neamţ precum şi jurnalistul Daniel Vinca, nominalizat la premiul pentru jurnalism. Potrivit regulamentului, în perioada 18-25 februarie 2019 toţi cei nominalizaţi pot fi votaţi accesînd site-ul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, direct la secţiunea Vot 2019 la adresa http://poll.cnasr.ro/ Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, ediţia a VI-a, va avea loc în data de 19 martie 2019, pe scena Atenului Român, unde vor fi înmînate şi premiile cîştigătorilor. Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala este evenimentul în care asistenţi sociali din întreaga ţară, autorităţi, jurnalişti, sărbătoresc realizările profesiei pentru a transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare. Gazdă a evenimentului va fi cea care a sprijinit Gala încă de la prima ediţie, Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială iar organizatorii pregătesc un spectacol de excepţie.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Accident cu victimă, coliziune între un autoturism şi un cimentruc

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu o victimă a avut loc marţi, 23 iulie, în jurul orei 14.30, în localitatea Gîrcina pe DN 15 C. Din primele informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, este vorba de o coliziune între un autoturism şi un cimentruc.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending