Contactează-ne

Actualitate

Proiect picat, consilieri amenințați cu procese

Știre publicată în urmă cu

în data de

• proiectul privind încheierea unui contract de concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare pentru zona Roman a picat din nou • „Vrem să votăm în cunoștință de cauză“, au susținut liberalii • și au făcut adrese la instituții • „CJ se va îndrepta împotriva dumneavoastră cu procese în instanță“, a replicat Arsene •

Ședința extraordinară de Consiliu Județean Neamț de marți, 23 ianuarie, a avut un moment mai tensionat. E vorba despre respingerea, din nou, a proiectului de hotărîre privind atribuirea contractului „Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ- teritoriale membre ale ECONEAMȚ din Zona 2, județul Neamț“ către SC ROSSAL SRL. Liberalii și cei de la PMP s-au abținut la vot, așa că au fost formulate doar 17 voturi pentru, insuficiente pentru ca proiectul să treacă. Ar fi fost necesare voturi pentru exprimate de două treimi dintre consilieri. De data aceasta, liberalii, prin vocea consilierului județean Florin Hopșa, au oferit și cîteva explicații pentru alegerea lor: „În urma articolelor apărute în spațiul public, noi, liberalii, am decis să facem o serie de adrese către instituții ale statului. Așteptăm răspunsurile pentru a putea vota în cunoștință de cauză“. Cei din aparatul tehnic al CJ Neamț, care se preocupă de implementarea proiectului, au revenit cu o serie de explicații și au arătat care sînt neajunsurile ce apar sau pot să apară din nevotarea proiectului: nu se încasează redevență de către CJ, cetățenii din Roman și 25 de comune învecinate plătesc mai mult pentru salubrizare, stația de sortare de la Cordun stă nefolosită și CJ trebuie să plătească pentru pază și conservare, la depozitul de la Girov ajung deșeuri nesortate și, în plus, dacă proiectul în integralitatea lui nu va fi funcțional la sfîrșitul anului, atunci ar trebui dați înapoi banii obținuți de la Uniunea Europeană. Și au cerut ca votul împotrivă, inclusiv abținerea, să fie motivată, în opinia lor în acest moment nesemnarea contractului neavînd justificare. În discuție a intervenit și președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, care a opinat că abținerea liberalilor s-ar datora unor lupte sau jocuri interne, de partid și că e regretabil dacă se duc lupte politice pe spatele cetățenilor. Florin Hopșa l-a contrazis susținînd că nu e nici un joc politic și reiterînd ideea că liberalii își doresc „să voteze în cunoștință de cauză“. L-a mai întrebat pe consilierul Eduard Corduneanu dacă există un proces între Primăria Roman și Rossal, însă nu a primit nici un răspuns, cel în cauză fiind ocupat să-și butoneze telefonul mobil. Șeful CJ a închieat discuția amenințînd că vor fi procese în instanță împotriva consilierilor care nu votează proiectul.

„Atac“ la banii pentru Piatra și Roman

Cît privește repartizarea sumelor defalcate, un alt proiect de peordinea de zi a ședinței de marți, consilierii liberali au formulat un amendament interesant: să se ia niște bani, e drept nu mulți, de la Piatra și Roman, pentru a fi dați la alte primării, de comune. Încondițiile în care la Piatra și Roman sînt primari liberali, mulți s-au întrebat ce se întîmplă și dacă nu cumva e tot vreun joc politic intern. Oricum, social-democrații și aliații de la ALDE au votat împotriva amendamentului, care a picat, iar apoi proiectul de hotărîre a trecut în forma inițială. Unanimitate a fost la votul pe proiectul privind participarea CJ Neamț la Tîrgul de Turism al României. Un mizilic de 105 mii lei. Adică un miliard de lei vechi. Cădoar vrem cu toții să năvălească turiștii în județ. Problema e că noi tot cheltuim bani, nu puțini, cu astfel de participări, iar turiștii întîrzie să apară. Însă dacă așa a fost voia celor pe care noi i-am ales… Să plătim deci.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending