Contactează-ne

Actualitate

Proiect european încurcat prin hîrtii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Proiectul cu finantare europeană în valoare de aproximativ un 1 de euro, care vizează reabilitarea termică a Blocului nr. 33, din Strada Anton Pann, stagnează dintr-o cauză care tine de birocratie. Edilii au scos pe SEAP proiectarea imobilului, însă nimeni nu s-a arătat interesat, din simplul motiv că pretul este mult sub cel real. Primarul Lucian Micu a explicat de unde vine problema si că există o solutie, însă se pare că demersul e de durată. Asta poate însemna că investitia are sanse minime să demareze în 2018. „Din păcate, în ceea ce priveste proiectul european referitor la reabilitarea Blocului nr. 33, pentru proiectare nu s-a înscris nimeni. Vom relua această procedură si, dacă nici la a doua etapă nu se va înscrie nimeni, cel mai probabil vom trece la o achizitie directă. Ulterior, dacă suma va fi mai mare, se va constitui în cheltuială neeligibilă, dar suportată din bugetul de stat. Practic, e o problemă legată de valoarea estimată pentru proiectare. A fost depusă initial documentatia pentru opt blocuri, dintre care numai unul a fost declarat eligibil si, în consecintă, suma pentru proiectare a fost împărtită proportional la cele opt imobile. Din acest motiv, în prezent, demersul nu prezintă interes. Vom căuta solutii pentru a găsi un proiectant“, a declarat primarul. Acesta are, însă, vesti bune pentru locuitorii din alte opt blocuri, pentru care va fi redepus un proiect în vederea accesării de fonduri europene. „Pentru cele sapte blocuri rămase din etapa trecută, împreună cu Blocul nr. 28A, din Anton Pann, vom redepune documentatiile în februarie, cînd este termenul limită pentru acest tip de proiecte europeane. Sperăm ca, de această dată, conditiile să fie îndeplinite, pentru a putea beneficia de bani externi. Sînt vizate, la fel, reabilitarea termică, alături de amenajarea unor retele individuale de apă si canalizare“, a mai mentionat edilul. Un alt proiect care a adus bani externi la Roman, amenajarea Parcului Jora, în zona sudică a orasului, este în grafic: „Tot în ceea ce priveste proiectele cu finantare europeană, la jumătatea lunii decembrie am ridicat pe platforma de achizitii publice executia Parcului Jora. Această documentatie se află în analiză, spre avizare, la ANRMAP, urmînd ca la împlinirea celor 30 de zile să primim, sperăm noi, validarea acestui caiet de sarcini si ulterior să trecem la licitatia propriu-zisă a acestei lucrări. În functie de firma care îsi va adjudeca proiectul dorim ca din primăvară să începem lucrările la obiectiv“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul de Neamţ s-a întîlnit cu directorii de şcoli

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ”Este inadmisibil ca în anul 2020 copiii noştri să fie nevoiţi să înveţe în săli de clasă cu unele condiţii insalubre sau să meargă la toalete în curtea şcolii”, a declarat George Lazăr

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a participat, joi, 23 ianuarie, la invitaţia inspectorului general judeţean, Mihai Obreja, la o întîlnire cu directorii de şcoli şi licee din judeţul Neamţ.

Prefectul a rugat directorii prezenţi, cît şi membrii din consiliile de administraţie, să realizeze un dialog cu primarii din unităţile administrativ teritoriale şi să reuşească împreună identificarea unor oportunităţi pentru investiţiile atît de necesare infrastructurii educaţionale. ”Este inadmisibil ca în anul 2020 copiii noştri să fie nevoiţi să înveţe în săli de clasă cu unele condiţii insalubre sau să fie nevoiţi să meargă la toalete în curtea şcolii.

De asemenea, subliniez aici că este importantă siguranţa elevilor, de aceea, fac un apel către cei prezenţi să se găsească soluţii de a achiziţona servicii de pază pentru toate unităţile şcolare. Şi, am încredere că se vor găsi bani pentru acest aspect deosebit de important”, a declarat George Lazăr.

Un alt mesaj transmis de George Lazăr a fost legat de importanţa ca sistemul educaţional românesc să fie unul de calitate: “Avem nevoie de învăţători şi profesori de calitate, dedicaţi meseriei lor, cum avem nevoie şi de un învăţămînt caltitativ, fie că este vorba de gimnaziu, liceu, învăţămînt profesional sau dual. Calitatea actului educaţional reprezintă viitorul unei societăţi sănătoase şi vă rog să fiţi cît se poate de implicaţi în activitatea dumneavoastră!”.

La finalul întîlnirii, prefectul a acceptat invitaţia directorului Colegiului Naţional “Petru Rareş”, profesorul Oniciuc Grigoruţă, de a participa la manifestarea dedicată Micii Unirii organizată de elevii acestui liceu.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţ încuiat în casă pe cînd fura cafea şi băutură

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 35 de ani, prins în flagrant pe cînd fura o cutie de cafea şi o sticlă de băutură, a fost încuiat în locuinţa pe care o prăda chiar de proprietara în vîrstă de 76 de ani. Aceasta a chemat apoi poliţia şi hoţul a ajuns după gratii.

La data de 22 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați de către o femeie de 76 de ani, din Săbăoani, despre faptul că a surprins o persoană în timp ce sustrăgea bunuri din anexa locuinței.

La faţa locului, poliţiştii au identificat bărbatul în cauză, pe care l-au condus la sediul poliţiei. Din investigaţii a reieşit că, un bărbat de 35 de ani, din Săbăoani, ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței femeii, iar dintr-o încăpere a sustras o cutie cu cafea. În continuarea activităţii infracţionale, acesta a sustras dintr-o anexă a imobilului, o sticlă de băuturi alcoolice, moment în care a fost surprins de femeia de 76 de ani care, avînd prezență de spirit, a încuiat ușa de acces și a sesizat Poliția.

În urma probării activității infracționale, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmînd ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinut pentru că a incendiat un tomberon

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 52 de ani, din Roman, bănuit că a incendiat un tomberon, a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţia de distrugere.

Polițiștii au identificat și reținut un bărbat de 52 de ani, din Roman, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere.

La data de 21 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat, de 34 de ani, din Roman, cu privire la faptul că un tomberon a fost incendiat.

În urma activităților desfășurate, la data de 22 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman au identificat un bărbat de 52 de ani, pe care l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, bărbatul din Roman a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au anunţat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending