Contactează-ne

Actualitate

Program prelungit la Evidenţa Populaţiei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Birourile de Evidenţă Informatizată a Persoanelor din Piatra Neamţ şi Roman vor fi deschise sîmbătă şi duminică, între orele 7 şi 21

Ca de fiecare dată cînd este vorba de prezentarea la un scrutin, autorităţile locale au luat decizia prelungirii programului la Birourile de Evidenţă Informatizată a Persoanelor din Piatra Neamţ şi Roman, pentru a veni în întîmpinarea dorinţei persoanelor care vor să se prezinte la vot şi nu au în regulă actele de identitate. În acest sens, programul pentru sîmbătă, 6 octombrie şi duminică, 7 octombrie, va fi între orele 7.00 şi 21.00. Potrivit Hotărîrii de Guvern 1375/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cartea de identitate provizorie se eliberează în situaţia în care persoanele au un act de identitate expirat sau pierdut şi au nevoie de un document provizoriu cu care să se poată legitima. În această situaţie trebuie să se prezinte la sediile celor două instituţii cu o cerere tip care se obţine de la ghişeu sau care poate fi descărcată şi de pe internet, din rubrica Formulare tipizate a biroului de Evidenţă Informatizată a Persoanei. Solicitantul unei cărţi de identitate provizorii trebuie să prezinte actul de identitate expirat, certificatul de naştere şi certificatul de căsătorie (dacă este cazul), hotărîre de divorţ, definitivă şi irevocabilă, dacă este cazul, certificatul de deces al soţului sau soţiei decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie, dacă este cazul. Mai e nevoie de certificatele de naştere ale copiilor cu vîrsta mai mică de 14 ani, original şi copie, dacă este cazul.Se mai solicit, după caz, şi documentul cu care solicitantul face dovada adresei de domiciliu sau a adresei de reşedinţă, în original şi copie. Solicitantul mai are nevoie de o chitanţă reprezentînd contravaloarea cărţii de identitate de 7 lei.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Un comentariu

Un comentariu

  1. Loredana

    6 octombrie 2018 at 7:20 AM

    Pentru cartea de identitate provizorie mai trebuie 3 fotografii tip buletin iar taxa e de 1 leu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE FOTO: Neamţ: Accident cu victimă, coliziune între un autoturism şi un cimentruc

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu o victimă a avut loc marţi, 23 iulie, în jurul orei 14.30, în localitatea Gîrcina pe DN 15 C. Din primele informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, este vorba de o coliziune între un autoturism şi un cimentruc.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending