Contactează-ne

Actualitate

Procurorii contestă achitarea unui primar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sentinţa prin care primarul de Dochia a fost găsit nevinovat a fost atacată de procurori ■ procesul este acum la Curtea de Apel Bacău ■ lui Constatin Păduraru i s-a imputat că tatăl său a concesionat o păşune şi a luat subvenţii de la APIA în valoare de 50 de milioane de lei vechi ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ au contestat la Curtea de Apel Bacău sentinţa prin care Constantin Păduraru, primar al comunei Dochia, a fost achitat pentru conflict de interese. Magistraţii pietreani au deliberat şi au ajuns la concluzia că fapta nu este prevăzută de legea penală, ori nu a fost săvîrşită cu vinovăţia prevăzuta de lege. „În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) Cod procedură penală şi art. 4 Cod penal achită pe inculpatul Păduraru Constantin, pentru săvîrşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 al. 1 Cod penal din anul 1969. În baza art. 275 alin. 1 lit. b) şi alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămîn în sarcina acestuia“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ. Judecătorii din judeţul vecin trebuie să stabilească acum dacă decizia primei instanţe este justă sau nu. Păduraru s-a ales cu belele pe vremea cînd era viceprimar la Dochia, în martie anul trecut, cînd procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău au finalizat urmărirea penală şi l-au trimits în judecată. Acuzaţia adusă este cea de conflict de interese. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au reţinut faptul că pe 20 martie 2013 inculpatul „a semnat contractul de închiriere păşune nr. 1301 2013 în calitate de reprezentant al UAT Dochia (deţinînd funcţia de viceprimar al comunei Dochia, judeţul Neamţ) prin care părintele său patern, P. C. , a dobîndit concesionarea suprafeţei de 5 ha, obţinînd ulterior subvenţii de la APIA în sumă de 5. 074, 27 lei“, conform Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Piatra Neamţ, unde în primele două luni a fost în procedură de Cameră preliminară. Ulterior a intrat în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori pentru a se stabili dacă fostul viceprimar de Dochia este vinovat de faptele reţinute în sarcina lui, sau nu. Cert este că la acel moment vicele Păduraru nu mai avea cum să piardă mandatul. Ulterior a intrat din nou în cursa electorală şi a fost ales primar la Dochia.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bărbat mort în drum

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat a decedat, marţi, 21 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator, în ciuda eforturilor făcute de un echipaj SMURD pentru a-i salva viaţa.

“În urma unei solicitări venite din partea unei persoane care s-a prezentat la sediul de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unui bărbat, în vîrstă de aproximativ 50 de ani, căzut în drum.

Acesta se afla în stop cardio respirator. Pamedicii au efectuat manevre de resuscitare. La locul intervenției a venit și un echipaj de la SAJ. Din păcate persoana nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Dezbateri pe buget

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Primăria Roman a lansat, începînd de vineri, 17 ianuarie, în dezbatere publică proiectul de buget şi au început discuţiile cu principalele categorii socio-profesionale.

Conform unui grafic, ieri, primarul s-a întîlnit cu reprezentanţi din Educaţiei. Astăzi vor fi dezbateri cu reprezentanţii din Sănătate şi afaceriştii. Miercuri, va avea loc întîlnirea cu principalele ONG-uri şi cu Consiliul Tinerilor, iar joi cu membrii Consiliului Seniorilor. Seria se va încheia pe 30 ianuarie cu discuţiile cu membrii consiliului local.

Bugetul Romanului e construit pe un total venituri de 96.450.00 mii lei, din care proprii 71.92.900 mii lei. Evetualele propuneri ale cetăţenilor sînt aşteptate a fi depuse pînă la 1 februarie, la Biroul Unic al instituţiei.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: A anunţat la 112 că se sinucide. S-a dovedit a fi o glumă proastă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii pietreni au parte în aceste momente, marţi 21 ianuarie, de o misiune mai puţin obişnuită. Prin apel la 112 ei au fost anunţaţi de un bărbat că se va sinucide. După primirea neobişnuitului apel, pompierii au plecat în misiune în zona Podului Căprioara din Piatra Neamţ.

“În urma unui apel la 112, pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț, cu o autospecială complexă de intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD sînt la o misiune de căutare a unui bărbat care a anunțat că se va sinucide. Misiunea are loc în Piatra Neamț, în zona podului Căprioara”, au anunţat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

Vom reveni.

UPDATE: – “În cele din urmă, după mai multe apeluri, bărbatul a răspuns la telefon și a afirmat că se află la Spitalul Județean Piatra Neamț. Au fost făcute verificări la spital și nu s-a confirmat. Bărbatul a închis telefonul. Un echipaj de la IPJ a rămas în zonă” – sursa ISU Neamţ.

 

FOTO generica

Citește știrea

Trending