Contactează-ne

Actualitate

Procurorii contestă achitarea unui primar

Știe publicată cu

în data de

■ sentinţa prin care primarul de Dochia a fost găsit nevinovat a fost atacată de procurori ■ procesul este acum la Curtea de Apel Bacău ■ lui Constatin Păduraru i s-a imputat că tatăl său a concesionat o păşune şi a luat subvenţii de la APIA în valoare de 50 de milioane de lei vechi ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ au contestat la Curtea de Apel Bacău sentinţa prin care Constantin Păduraru, primar al comunei Dochia, a fost achitat pentru conflict de interese. Magistraţii pietreani au deliberat şi au ajuns la concluzia că fapta nu este prevăzută de legea penală, ori nu a fost săvîrşită cu vinovăţia prevăzuta de lege. „În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) Cod procedură penală şi art. 4 Cod penal achită pe inculpatul Păduraru Constantin, pentru săvîrşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 al. 1 Cod penal din anul 1969. În baza art. 275 alin. 1 lit. b) şi alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămîn în sarcina acestuia“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ. Judecătorii din judeţul vecin trebuie să stabilească acum dacă decizia primei instanţe este justă sau nu. Păduraru s-a ales cu belele pe vremea cînd era viceprimar la Dochia, în martie anul trecut, cînd procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău au finalizat urmărirea penală şi l-au trimits în judecată. Acuzaţia adusă este cea de conflict de interese. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au reţinut faptul că pe 20 martie 2013 inculpatul „a semnat contractul de închiriere păşune nr. 1301 2013 în calitate de reprezentant al UAT Dochia (deţinînd funcţia de viceprimar al comunei Dochia, judeţul Neamţ) prin care părintele său patern, P. C. , a dobîndit concesionarea suprafeţei de 5 ha, obţinînd ulterior subvenţii de la APIA în sumă de 5. 074, 27 lei“, conform Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Piatra Neamţ, unde în primele două luni a fost în procedură de Cameră preliminară. Ulterior a intrat în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori pentru a se stabili dacă fostul viceprimar de Dochia este vinovat de faptele reţinute în sarcina lui, sau nu. Cert este că la acel moment vicele Păduraru nu mai avea cum să piardă mandatul. Ulterior a intrat din nou în cursa electorală şi a fost ales primar la Dochia.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending