Contactează-ne

Actualitate

Primarul, vizite în Estonia şi Olanda

Știre publicată în urmă cu

în data de

- în prima săptămînă a lunii martie, Lucian Micu va face parte dintr- o delegaţie a Asociaţiei Municipiilor - vizita de lucru are ca obiective studierea experienţei avansate a acestor ţări în digitalizare, regenerare urbană şi dezvoltarea unor parteneriate -

Lucian Micu, primarul municipiului Roman, va face parte dintr-o delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) care, în cursul lunii martie, va efectua o vizită de lucru în Estonia şi Olanda. În acest sens, edilul urmează să fie mandatat de către consilierii locali, în cursul provimei şedinţe a legislativului comunităţii din 16 februarie. De precizat că vizita de lucru are ca obiective principale studierea experienţei avansate a acestor ţări în digitalizare, regenerare urbană, stabilirea de contacte cu organizaţiile omoloage, precum şi dezvoltarea unor parteneriate care să contribuie la promovarea bunelor practici şi a schimbului de specialişti şi experienţă în domenii de interes comun. AMR a stabilit deja o serie de contacte cu reprezentanţii ambasadelor din statele ce urmează a fi vizitate, cu VNG Internaţional (Asociaţia Municipiilor din Olanda), cu Asociaţia Municipiilor din Estonia, Primăria Municipiului Haga şi Primăria Municipiului Tallinn. Conform detaliilor stabilite cu Ministerul Afacerilor Externe şi urmare a discuţiilor cu reprezentanţele diplomatice ale României şi instituţiile din ţările ce urmează a fi vizitate, AMR a derulat şi o perioadă de selecţie a participanţilor pe baza prezentărilor transmise de municipii, care au vizat priorităţile strategice locale şi atragerea de investitori (facilităţi, colaborări, planuri), dezvoltarea economică locală (comerţ, industrie, turism, educaţie, cultură şi patrimoniu, protecţia mediului, energie verde, sănătate, servicii sociale, infrastructură, construcţii, IT), proiectele de viitor şi domeniile de interes pentru atragerea de investitii străine în domenii clar definite. De precizat că cheltuielile prilejuite de efectuarea vizitei de lucru vor fi suportate prin intermediul AMR.

Avînd în vedere procesul de selecţie realizat şi beneficiile dezvoltării de colaborări cu alte comunităţii, propun Consiliului Local proiectul de hotărîre pentru aprobarea participării municipiului Roman şi mandatarea reprezentării municipiului de către primarul Lucian-Ovidiu Micu, la vizita de lucru organizată de Asociaţia Municipiilor din România, în Republica Estonia şi Olanda, în perioada 4-10 martie 2018“, a menţionat Roxana Ioana Iorga, viceprimarul municipiului Roman, iniţiatoare a proiectului de hotărîre.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: O adolescentă nu a mai revenit acasă de la şcoală

Știre publicată în urmă cu

în data de

O adolescentă de 14 ani, din Piatra Neamţ, care nu a mai revenit acasă de la şcoală, pe 26 februarie, este căutată de poliţiştii nemţeni, care fac apel la populaţie pentru a o găsi.

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați, la data de 27 februarie, în jurul orei 13, de către o femeie, de 52 de ani, din Piatra Neamț, despre faptul că fiica sa BILAȘCO LARISA IONELA, de 14 de ani, a plecat la școală în dimineața zilei de 26 februarie 2020 și după terminarea orelor de curs nu a mai revenit la domiciliu.

Semnalmente: înălţime – 1,70 m, greutate – 65 de kilograme, ochi căprui, păr castaniu, de lungime medie, fără semne particulare. La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare bleumarin cu glugă, pantaloni de trening de culoare roz, fiind încălțată cu adidași albi, cu inscripția Puma. De asemenea, acesta avea asupra sa un ghiozdan de culoare gri, cu rechizite.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că minora a mai părăsit domiciliul în cursul  lunii ianuarie 2020, din cauza unor neînțelegeri în familie. Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamț și în localitățile limitrofe, în vederea depistării acesteia.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minoră dispărută… cu repetiţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

O adolescentă în vîrstă de 16 ani, instituţionalizată la Centrul “Sancta Maria” din Piatra Neamţ, pare a-şi fi făcut un obicei din a plecat din instituţie punînd pe jar poliţiştii nemţeni, care fac cercetări pentru a-i da de urmă. Astfel, pe 23 februarie, minora a fost dată dispărută, însă o zi mai tîrziu, pe 24 februarie, ea s-a întors în centru spunînd că a fost acasă la o prietenă. Pe 26 februarie, poliţiştii au fost din nou sesizaţi că adolescenta a plecat din centru şi fac din nou apel la populaţie pentru a o găsi.

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați, la data de 26 februarie, despre faptul că minora Armene Diana Gabriela, de 16 de ani, a părăsit voluntar, în cursul aceleiași zile, Centrul ”Sancta Maria”, din Piatra Neamț, unde aceasta era instituționalizată și nu s-a mai întors. Semnalmente: înălţime – 1,68 m, greutate – 54 de kilograme, ochi căprui, păr lung de culoare șaten, fără semne particulare. La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o geacă de culoare albă, colanți negri, fiind încălțată cu adidași albi.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamț, în vederea depistării acesteia. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Transportul public, gratuităţi extinse

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “va creşte numărul persoanelor care beneficiază de gratuitate pentru mijloacele de transport în comun în Piatra Neamţ”, a promis primarul Chitic

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a promis că, de la 1 martie, va creşte numărul persoanelor care beneficiază de gratuitate pentru mijloacele de transport în comun în Piatra Neamţ.

“Vom extinde gratuităţile la transportul public oferite pensionarilor şi elevilor din Piatra Neamţ, începînd cu 1 martie 2020. În şedinţa de consiliu local vom aproba creşterea plafonului venitului pentru acordarea de gratuităţi pentru pensionari de la 1.300 de lei la 1.500 de lei, venit calculat pe fiecare persoană. De asemenea, majorăm plafonul pînă la care se poate beneficia de gratuitate la transportul public pentru elevi, de la 900 de lei la 1.000 de lei, venit calculat pe membru de familie.

Consider că persoanele aflate în pensie şi care au un nivel al veniturilor redus merită sprijinite de administraţia locală prin gratuitate la transportul public de persoane. Totodată, oferim gratuitate la transportul public în cazul elevilor care provin din familii defavoritazate socio-economic, ale căror venituri reduse nu pot susţine contravaloarea transportului zilnic de la domiciliu la unităţile de învăţământ, pentru a sprijini accesul copiilor la educaţie, respectiv pentru reducerea abandonului şcolar. Societatea Consiliului Judeţean Neamţ  “Troleibuzul” are în continuare dificultăţi financiare şi mi se pare corect ca diferenţa faţă de tariful biletului să o suportăm oferind gratuităţi mai multe şi nu compensaţii mai mari.

Dacă tot sprijinim financiar “Troleibuzul”, cred că este mai bine ca de aceşti bani să beneficieze pietrenii cu venituri reduse, prin gratuitate la transportul public. În funcţie de evoluţia punctului de pensie şi a salariului minim, precum şi a bugetului municipalităţii, luăm în calcul, pentru acest an, şi alte măsuri de extindere a facilităţilor pentru transport în Municipiul Piatra Neamţ”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending