Publicitate

După mai bine de trei ani de procese, primarul comunei Ion Creangă, Petrică Prichici, a avut cîştig de cauză în lupta cu inspectorii Curţii de Conturi. În urma unui control efectuat în 2013, instituţia i-a imputat primarului 18 hectare de teren împădurit cu puieţi de salcîm, pe motiv că materialul săditor nu s-ar regăsi în actele contabile cu o anumită valoare. Procesul s-a încheiat spre sfîrşitul lui 2017, cu o sentinţă favorabilă primarului.

Noi am fi dorit să continuăm programul de împădurire şi în alte zone, dar a trebuit să-l sistăm în 2013 pînă cînd se va face lumină în cazul celor 18 hectare. Au trecut trei ani şi jumătate şi pînă la urmă m-au lăsat în pace. Am sperat tot timpul că instanţa va da o sentinţă în spiritul dreptăţii şi a legii, pentru că nu am dus puieţii acasă. Nu am fost vinovat, dar acum este la modă, se spune că dacă nu eşti chemat la DNA şi nu ai proces cu cei de la Curtea de Conturi, nu eşti primar“, a declarat Petrică Prichici.

Pentru a împiedica alunecările de teren din zona satului Muncel, primarul plantase puieţii primiţi gratuit de la Ocolul Silvic, în ideea de a proteja şi drumul judeţean DJ 207D ce duce la Icuşeşti, afectat de asemenea de alunecări. Numai că, inspectorii Curţii de Conturi au stabilit în 2013 că cele 18 hectare împădurite ar fi trebuit să aibă o anumită valoare ce ar fi trebuit stabilită prin expertiză. Cum această valoare nu a fost trecută în contabilitate, concluzia Curţii de Conturi a fost că primarul trebuie să răspundă. Edilul a contestat raportul şi şi-a dovedit nevinovăţia.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.