Contactează-ne

Primarul Lucian Micu, raport de activitate pentru anul 2018

în data de

Modul de prezentare a raportului anual al primarului Lucian Ovidiu Micu pentru anul precedent se poate rezuma anul acesta în trei cuvinte: scurt, eficient şi la obiect. Prezentat sub forma unui material video cu o durată de 13 minute, raportul de activitate pe anul 2018 prezentat vineri, 1 martie, sintetizează eforturile edilului şef de construire a unei echipe de specialişti, capabilă să materializeze proiecte care să poată fi implementate cît mai eficient, în condiţii nu tocmai favorabile, cînd decizii guvernamentale prohibitive au condus la scăderea eficienţei administraţiilor publice locale, nevoite să caute soluţii pentru continuarea modernizării localităţilor. Raportul a trecut în revistă principalele proiecte materializate sau demarate anul precedent. Încă de la început, edilul şef a subliniat faptul că principala sursă de finanţare a activităţii primăriei a rămas accesarea de proiecte europene, municipalitatea avînd una din cele mai bune echipe de proiecte cu finanţare europeană, care anul trecut a depus nu mai puţin de 18 proiecte, din care pentru opt s-au semnat deja contractele de finanţare.

RAPORT VIDEO

„În următoarea perioadă, din fonduri europene, se vor realiza investiţii importante, ce vor conduce, la final, la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi educaţionale, prin investiţii în reabilitarea termică a blocurilor, prin amenajarea unor spaţii verzi, precum şi prin modernizarea sistemului de sănătate. Avem semnat contractul multianual de asfaltare a străzilor, iar încă de anul trecut am început să facem acest lucru şi pe străzile de la periferie. Anul acesta vom continua modernizarea străzilor din cartierele: Petru Rareş şi Bălcescu, la care vom adăuga reabilitarea cu pavele a trotuarelor. Un oraş nu are nevoie numai de infrastructură modernă, ci şi de evenimente care să ofere tuturor categoriilor de cetăţeni posibilitatea de a socializa, de a se cunoaşte, de a se implica în viaţa comunităţii. În 2018, numai Primăria a reuşit să organizeze peste 200 de manifestări, apreciat fiind şi Festivalul Zargidava, care a revitalizat ceea ce va fi pe viitor Parcul Zăvoi şi care a permis cît mai multor oameni să descopere tradiţiile, cultura şi istoria ţării. Soluţia la multe probleme este comunicarea, iar din 2018, romaşcanii au la dispoziţie o aplicaţie – pentru Roman – care ne ajută pe noi să aflăm cît mai repede problemele din oraş şi să vă arătăm, dumneavoastră, cetăţenilor, că avem soluţii de rezolvare a lor şi să facem asta într-un timp pe care mi-l doresc din ce în ce mai scurt. Am reuşit să repunem pe roţi ambulanţa de intervenţie mobilă care poate salva vieţi fără a fi nevoie de transportul pacienţilor la Spital, iar demersurile făcute au atras fonduri importante la unitatea medicală, care are, pentru multe specialităţi, aparatură modernă, iar personalul medical este pregătit pentru intervenţii ce se execută în marile clinici. Înfiinţarea secţiei de paliaţie va permite îngrijirea potrivită a persoanelor grav bolnave, oferindu-le suport şi celor apropiaţi. Proiectul european depus pentru amenajarea unui centru de imagistică este în evaluare şi sînt sigur că el va creşte şi mai mult calitatea actului medical“, a spus primarul Lucian Ovidiu Micu. Acesta a adăugat şi faptul că atenţia sa este îndreptată şi către tînăra generaţie, căreia, pe lîngă reabilitarea a două grădiniţe, cărora li se va moderniza cu suprafaţa de protecţie alte patru locuri de joacă, le vor fi dedicate şi proiectele legate de amplasarea unor coşuri de baschet în cartiere. Un alt proiect important al municipalităţii este cel legat de reabilitarea în totalitate a clădirii din cartierul Bălcescu şi darea ei în folosinţa Asociaţiei de sprijin a copiilor cu handicap fizic (ASCHF-R), în vederea desfăşurării acolo a unor activităţi recreative şi de recuperare, în condiţii optime. În aceeaşi direcţie se înscriu şi lucrările pe care primăria le va începe anul acesta la fostul azil de pe strada Veronica Micle, loc care va oferi asociaţiilor de voluntari spaţiul necesar pentru zecile de activităţi pe care le derulează pentru oraş. „Începînd cu anul acesta, am implementat pentru prima dată bugetarea participativă, prin care, practice, dumneavoastră, cetăţenii, puteţi să creionaţi proiecte, în limita sumei de 200.000 de lei, astfel încît, împreună, să facem cît mai multe lucruri bune pentru oraşul în care trăim. Mai multe idei şi soluţii vor face ca viziunea de dezvoltare a Romanului să fie cea mai potrivită“, a mai spus primarul Lucian Ovidiu Micu. Raportul acestuia se găseşte publicat pe site-ul Primăriei Roman https://primariaroman.ro, unde este detaliată activitatea celor 23 de direcţii, servicii şi compartimente ale administraţiei publice romaşcane.

Postează comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Lucrări de reabilitare şi modernizare a locurilor de joacă din Piatra-Neamţ

în data de

Unul dintre obiective prioritare stabilite pentru acest an de municipalitatea pietreană este reabilitarea locurilor de joacă din oraş.  În acest sens, încă din luna februarie a fost demarată  o acţiune amplă de lucrări, prin care s-a realizat până în prezent:

• Modernizarea a 6 locuri de joacă prin înlocuirea echipamentelor vechi cu echipamente de joacă noi şi modern. Este vorba despre următoarele locuri de joacă: Parc Aurora, strada Brânduşelor, strada Mihai Viteazu – bloc C5, strada Pompiliu Clement, Strada Rovine, strada Aleea Ulmilor la intersecţia cu strada Mihai Viteazu.
  • Reparaţia capitală a 12 locuri de joacă.
  • Reparaţii punctuale şi înlocuiri de echipamente uzate la alte 10 locuri de joacă.

Săptămâna aceasta s-a finalizat montarea echipamentelor de joacă noi şi a  demarat  amenajarea terenului şi montarea de covoraşe de protecţie.

În municipiul Piatra-Neamţ sunt 46 de locuri de joacă publice, de întreţinerea cărora se ocupă societatea Consiliului Local Publiserv. Ne-am propus modernizarea tuturor locurilor de joacă din oraş, prin înlocuirea echipamentelor existente cu altele noi şi moderne, într-un program etapizat derulat pe parcursul a trei ani, respectiv 2020-2022. De asemenea, am semnat  contractele de finanţare din fonduri europene prin care se vor realiza până la finalul anului viitor trei grădini publice urbane cu zone de recreere şi petrecere a timpului liber,  precum şi cu spaţii de joacă pentru copii” a declarat primarul Dragoş Chitic.

Coronavirus: Neamţ- niciun caz nou. Naţional – 165 de cazuri noi

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 18.594 de cazuri, 1.219 decese, 12.162 vindecaţi

Până pe 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1219 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 198 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.935 de  persoane. Alte 82.655 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 397.563 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 402apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.093 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 181 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 142.400 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 26 mai a.c., 61 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 26 mai 2020, au fost raportate 1.361.100 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Actualitate

Piatra Neamţ: Beţia la volan – a fost implicat într-un accident, a fugit de poliţişti şi a mai comis unul, iar după trei ore un al treilea

în data de

Un bărbat în vîrstă de 53 de ani, din Piatra Neamţ, a dovedit “perseverenţă maximă” în… a urca băut la volan şi a comite accidente. Pe 26 mai, în jurul orei 19, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident pe strada Mihai Stamatin. Oamenii legii au depistat, in trafic, autoturismul implicat, dar şoferul nu a oprit şi, după o urmărire, a fost prins după ce a intrat în coliziune cu un vehicul parcat. S-a stabilit că era băut, a refuzat să i se recolteze sînge, şi a rămas fără permis. După aproximativ trei ore, poliţiştii au fost din nou sesizaţi că autoturismul cu pricina a fost implicat într-un alt accident rutier. Din nou şoferul a fost prins, pus să sufle în alcooltester, iar de data aceasta a fost încătuşat.

“La data de 26 mai a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamţ au fost sesizaţi cu producerea unui eveniment rutier pe strada Mihai Stamatin.

La scurt timp, polițiștii au depistat în trafic autoturismul în cauză și întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire, s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit pe Aleea Rozelor, unde cel în cauză a intrat în coliziune cu un vehicul parcat.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto, un bărbat de 53 de ani, din Piatra Neamţ, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un centru de permanență din Piatra Neamţ unde, în prezenţa cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice și i-au reținut permisul de conducere, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Ulterior, în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că autoturismul în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier pe strada Aleea Rozelor din Piatra Neamț.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar la scurt timp, bărbatul în cauză a fost depistat într-o parcare de pe strada Mihai Viteazu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorul auto a refuzat recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiindu-i probată activitatea infracțională, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Trending