Contactează-ne

Primarul Lucian Micu, raport de activitate pentru anul 2018

în data de

Modul de prezentare a raportului anual al primarului Lucian Ovidiu Micu pentru anul precedent se poate rezuma anul acesta în trei cuvinte: scurt, eficient şi la obiect. Prezentat sub forma unui material video cu o durată de 13 minute, raportul de activitate pe anul 2018 prezentat vineri, 1 martie, sintetizează eforturile edilului şef de construire a unei echipe de specialişti, capabilă să materializeze proiecte care să poată fi implementate cît mai eficient, în condiţii nu tocmai favorabile, cînd decizii guvernamentale prohibitive au condus la scăderea eficienţei administraţiilor publice locale, nevoite să caute soluţii pentru continuarea modernizării localităţilor. Raportul a trecut în revistă principalele proiecte materializate sau demarate anul precedent. Încă de la început, edilul şef a subliniat faptul că principala sursă de finanţare a activităţii primăriei a rămas accesarea de proiecte europene, municipalitatea avînd una din cele mai bune echipe de proiecte cu finanţare europeană, care anul trecut a depus nu mai puţin de 18 proiecte, din care pentru opt s-au semnat deja contractele de finanţare.

RAPORT VIDEO

„În următoarea perioadă, din fonduri europene, se vor realiza investiţii importante, ce vor conduce, la final, la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi educaţionale, prin investiţii în reabilitarea termică a blocurilor, prin amenajarea unor spaţii verzi, precum şi prin modernizarea sistemului de sănătate. Avem semnat contractul multianual de asfaltare a străzilor, iar încă de anul trecut am început să facem acest lucru şi pe străzile de la periferie. Anul acesta vom continua modernizarea străzilor din cartierele: Petru Rareş şi Bălcescu, la care vom adăuga reabilitarea cu pavele a trotuarelor. Un oraş nu are nevoie numai de infrastructură modernă, ci şi de evenimente care să ofere tuturor categoriilor de cetăţeni posibilitatea de a socializa, de a se cunoaşte, de a se implica în viaţa comunităţii. În 2018, numai Primăria a reuşit să organizeze peste 200 de manifestări, apreciat fiind şi Festivalul Zargidava, care a revitalizat ceea ce va fi pe viitor Parcul Zăvoi şi care a permis cît mai multor oameni să descopere tradiţiile, cultura şi istoria ţării. Soluţia la multe probleme este comunicarea, iar din 2018, romaşcanii au la dispoziţie o aplicaţie – pentru Roman – care ne ajută pe noi să aflăm cît mai repede problemele din oraş şi să vă arătăm, dumneavoastră, cetăţenilor, că avem soluţii de rezolvare a lor şi să facem asta într-un timp pe care mi-l doresc din ce în ce mai scurt. Am reuşit să repunem pe roţi ambulanţa de intervenţie mobilă care poate salva vieţi fără a fi nevoie de transportul pacienţilor la Spital, iar demersurile făcute au atras fonduri importante la unitatea medicală, care are, pentru multe specialităţi, aparatură modernă, iar personalul medical este pregătit pentru intervenţii ce se execută în marile clinici. Înfiinţarea secţiei de paliaţie va permite îngrijirea potrivită a persoanelor grav bolnave, oferindu-le suport şi celor apropiaţi. Proiectul european depus pentru amenajarea unui centru de imagistică este în evaluare şi sînt sigur că el va creşte şi mai mult calitatea actului medical“, a spus primarul Lucian Ovidiu Micu. Acesta a adăugat şi faptul că atenţia sa este îndreptată şi către tînăra generaţie, căreia, pe lîngă reabilitarea a două grădiniţe, cărora li se va moderniza cu suprafaţa de protecţie alte patru locuri de joacă, le vor fi dedicate şi proiectele legate de amplasarea unor coşuri de baschet în cartiere. Un alt proiect important al municipalităţii este cel legat de reabilitarea în totalitate a clădirii din cartierul Bălcescu şi darea ei în folosinţa Asociaţiei de sprijin a copiilor cu handicap fizic (ASCHF-R), în vederea desfăşurării acolo a unor activităţi recreative şi de recuperare, în condiţii optime. În aceeaşi direcţie se înscriu şi lucrările pe care primăria le va începe anul acesta la fostul azil de pe strada Veronica Micle, loc care va oferi asociaţiilor de voluntari spaţiul necesar pentru zecile de activităţi pe care le derulează pentru oraş. „Începînd cu anul acesta, am implementat pentru prima dată bugetarea participativă, prin care, practice, dumneavoastră, cetăţenii, puteţi să creionaţi proiecte, în limita sumei de 200.000 de lei, astfel încît, împreună, să facem cît mai multe lucruri bune pentru oraşul în care trăim. Mai multe idei şi soluţii vor face ca viziunea de dezvoltare a Romanului să fie cea mai potrivită“, a mai spus primarul Lucian Ovidiu Micu. Raportul acestuia se găseşte publicat pe site-ul Primăriei Roman https://primariaroman.ro, unde este detaliată activitatea celor 23 de direcţii, servicii şi compartimente ale administraţiei publice romaşcane.

Postează comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Neamţ: Doi adolescenţi cu apucături de tîlhari, în cătuşe

în data de

Doi tineri, de 18 ani, din Grumăzeşti au ajuns în arest fiind cercetaţi pentru că au vrut să tîlhărească o bătrînă de 84 de ani. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din Grumăzești a fost victima unei agresiuni fizice. Din anchetă au reieșit indicii că doi tineri de 18 ani, ambii din Grumăzești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus geamul ușii de acces și ar fi pătruns în locuința unei femei în vîrstă de 84 de ani. Totodată, cei în cauză i-ar fi solicitat bani și ar fi lovit-o cu pumnii în zona feței. Aceștia au fost identificați de polițiști și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. În urma documentării activității infracționale, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de tîlhărie calificată și distrugere. Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Actualitate

Neamţ: Scandalul de la un cal, bărbat reţinut

în data de

Un bărbat de 27 de ani, implicat într-un scandal izbuncit în urma unui accident rutier, a fost reţinut de poliţiştii nemţeni fiind suspectat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați despre faptul că, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 C, în afara localității Dobreni, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au participat la aplanarea conflictului și implicit la identificarea persoanelor participante la altercație. Din anchetă au reieșit indicii că, pe fondul unui conflict izbucnit, trei bărbați cu vîrste cuprinse între 27 și 68 de ani, toți din Harghita, s-ar fi agresat reciproc prin folosirea unor obiecte ascuțite. În urma leziunilor suferite, cei trei au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Fiindu-i probată activitatea infracțională, polițiștii au depistat bărbatul de 27 de ani pe raza localității Ceahlău, și l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, urmînd să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. Ştirea iniţială aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-s-au-injunghiat-de-la-un-cal/.

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu trei victime, în trei minute

în data de

Salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte, pe 26 iunie, de un nedorit record: două apeluri de intervenţie în cazul a două accidente rutiere efectuate la un interval de doar trei minute. Primul apel a fost înregistrat la 07.41, la Recea, victimă fiind o femeie de 58 de ani, policontuzionată, transportată la Spitalul Roman. Al doilea apel a fost înregistrat la 07.44, la Sagna. A fost vorba despre un accident rutier soldat cu două victime: un bărbat de 67 de ani, cu traumatism la genunchi, şi un altul de 38 de ani, policontuzinat şi cu traumatism cranio-cerebral. Ambii au fost transportaţi la spitalul Roman.

Trending